Tízórai | Aktuális témák

Az Apáczai Napok
A cikk linkje:
2007. április 11. | utolsó módosítás: 2016. február 8., 17:06
Ez a cikkünk több, mint fél éve lett elhelyezve az oldalon.
A tartalma azóta elavulhatott!

Számomra idén első alkalommal került megrendezésre a már sokat emlegetett Apáczai Napok címet viselő rendezvénysorozat.

Hosszas előkészületek után végül felkerült a Meridiánra a programfüzet, és mindenki kénye-kedve szerint jelentkezhetett a neki tetsző programokra. Nagyok voltak a sorok, nehéz volt előretörni (ezt a példát ne kövesse senki!), de megérte!

A hétfői koszorúzás alkalmával egyidejűleg üdvözöltük az erdélyi apáczais diákokat és tanárokat, majd másnap megkezdődött A programsorozat. Számos színdarab (köztük francia is!), előadás és kiállítás várta az érdeklődőket. Délután teaház és koncertek is voltak, kiemelt helyen a Mozaik koncert (amelyről egy másik cikkben írtam :)).

A nyüzsgő diákság jól szemléltette, mennyire izgatottan várja mindenki az általa választott előadások kezdetét.

Sajnos idén a mi osztályunk (9.b) nem tudott hozzájárulni a programok színesítéséhez, de jövőre reméljük, sikerülni fog!

KÖSZÖNJÜK A SZERVEZŐKNEK, ELŐADÓKNAK ÉS MINDENKINEK, AKI HOZZÁJÁRULT E REMEK 2 NAP LÉTREHOZÁSÁHOZ!

Lukács Ingrid

Kapcsolódó cikkek

Utazás a zenehajón (a Mozaik zenekar koncertje)
A legfrissebb cikkek a rovatban

Bronz a világűrből

Kozák András bronzérmet hozott a XIII. Nemzetközi Csillagászati és Asztrofizikai Diákolimpiáról. Andrásnak ez már a második olimpiai bronzérme ezen a nyáron.

Beszámoló az idei sporttáborról (tanári szemmel)

Idén 9. alkalommal szerveztünk sporttábort Tiszainokán Illés Vanda kolléganőmmel. 38 diákkal utaztunk le a Tisza partjára. A társaságban voltak „kicsik” és „nagyok”, öregdiákok. Voltak első „inokázók” és már rutinos sporttáborozók.

Beszámoló az Álarc mögött tehetséggondozó programról

Az „Álarc mögött” élmény- és alkotásközpontú, komplex tehetséggondozó program célja az volt, hogy olyan tehetséges diákokat fejlesszünk, akik a korábbi években már foglalkoztak szín- és/vagy táncművészettel.

Lovagtábor

Május második hetében zajlott a nyolcadikosoknak szervezett erdei iskola, ahol az évfolyamunk jobban összekovácsolódhatott, illetve középkori témakörű feladatokat végeztünk el. Ilyen volt például a lányoknak a ruhavarrás és a fiúknak a batyukészítés (amiket teljesen saját kezűleg, korhűen készítettünk el), a fakardozások és egy lovagkori előadás, ahol megismerkedhettünk a középkori lovagi fegyverzettel.

Gyermeknap

„A gyermekeknek biztonságra, védelemre, szeretetre és megbecsülésre van szükségük. Arra, hogy engedjük őket létezni, és gyönyörködjünk abban, ahogy személyiségük kibontakozik. Aki jót akar tenni valaki mással, apró részletekben kell tennie.” – írta William Blake majd kétszáz évvel ezelőtt. Ma sem kell mást tennünk, most is kínálkozik rá lehetőség és alkalom.

MERIDIÁN – az apáczaisok hírportálja
KÖZÖSSÉGI OLDALAINK:

 Facebook
 Twitter
 Instagram
 YouTube
ALMA MATER:


Impresszum | Médiaajánlat | Jogok | Adatvédelem | Technikai háttér
2002-2019 MERIDIÁN. Minden jog fenntartva. A weboldal tartalmának másodközlése, felhasználása csak a készítők engedélyével lehetséges.