Tízórai | Aktuális témák

Szalagavató előtt (2006/2007)


A cikket más oldalakon is meg tudod osztani a linkjének bemásolásával.
A cikk linkje:


2007. január 19. | utolsó módosítás: 2016. február 8., 17:06
Ez a cikkünk több, mint fél éve lett elhelyezve az oldalon.
A tartalma azóta elavulhatott!

Minden novemberben megkezdődik a szalagavatók időszaka. Nálunk a nagy többséghez képest később, február 17-én lesz megtartva.

Az idei műsort is a szokásos kilencedikes nyitótánc, a palotás nyitja meg. Igaz, én idén nem táncolok, de már volt szerencsém hozzá. És minden elismerésem minden táncosnak, mert tudom, hogy milyen nehéz megtanulni és előadni egy koreográfiát; elérni, hogy mindenki jól tartsa a kezét, még akkor is, ha már 5 perce le akar szakadni, mindenki egyszerre lépjen, egy sorban haladjon, ugyanoda nézzen, és mindezek közben még „mosolyogjon” is.

A műsor természetesen ebben az évben is tartalmazza a szokásos végzős keringőket, amely az este egyik fénypontja lesz. A hófehér esküvői ruhák és a pingvin frakkok nagyon jól állnak nekik, de furcsa így ilyen ruhában látni a tizenkettedikeseket, akik az iskolai folyosókon teljesen máshogy néznek ki.

Idén is megszavazhatjuk a bálkirályt és bálkirálynőt, akiket szintén a bálon koronáznak meg.

A végzős bál nem csak Magyarországon szokás, hanem többek közt Amerikában, Nagy-Britanniában, Ausztráliában és Németországban is létezik ez a hagyomány.

Nagyon várom, hogy idén milyen lesz, mivel még nem láttam apáczais szalagavató bált, de ha olyan jó, mint a híre, akkor idén is nagyon színvonalas műsort láthatunk.

Hargitai Dóra
A legfrissebb cikkek a rovatban

„Nem tudtam, hogy lehetetlen, ezért megcsináltam” avagy A végzős évfolyam idei díjazottjai

Szép hagyománya iskolánknak, hogy a ballagási ünnepségen kerülnek átadásra a végzősök díjai. Az ünnepség idén ugyan elmaradt, de természetesen a díjak ugyanúgy kiosztásra kerülnek.

Ballagás 2020

Bár idén a ballagás a hagyományos formájában elmaradt, de úgy gondoltuk, az ünnepséget elvisszük az otthonaitokba.

Érettségik, tanévnaptár-változások, ballagás

Az igazgató úr tájékoztatója olvasható az érettségiről, az előrehozott vizsgákról, a tanévnaptár változásairól és a ballagásról.

Leköszönt az ID

Földi Teodor nyílt levélben köszöni meg azt az egy évet, amit az ID élén tölthetett. Márciusban lejárt a mandátuma. Az új elnök Csiszár Dóra.

Készítsetek flash mobot egymástól távol!

Az igazgató úr pénteki videoüzenetében felvetett flash mob-versenyének kiírása.

MERIDIÁN – az apáczaisok hírportálja
KÖZÖSSÉGI OLDALAINK:

 Facebook
 Twitter
 Instagram
 YouTube
ALMA MATER:


Impresszum | Médiaajánlat | Jogok | Adatvédelem | Technikai háttér
2002-2020 MERIDIÁN. Minden jog fenntartva. A weboldal tartalmának másodközlése, felhasználása csak a készítők engedélyével lehetséges.