Tízórai | Aktuális témák

Szalagavató előtt (2006/2007)
A cikk linkje:
2007. január 19. | utolsó módosítás: 2016. február 8., 17:06
Ez a cikkünk több, mint fél éve lett elhelyezve az oldalon.
A tartalma azóta elavulhatott!

Minden novemberben megkezdődik a szalagavatók időszaka. Nálunk a nagy többséghez képest később, február 17-én lesz megtartva.

Az idei műsort is a szokásos kilencedikes nyitótánc, a palotás nyitja meg. Igaz, én idén nem táncolok, de már volt szerencsém hozzá. És minden elismerésem minden táncosnak, mert tudom, hogy milyen nehéz megtanulni és előadni egy koreográfiát; elérni, hogy mindenki jól tartsa a kezét, még akkor is, ha már 5 perce le akar szakadni, mindenki egyszerre lépjen, egy sorban haladjon, ugyanoda nézzen, és mindezek közben még „mosolyogjon” is.

A műsor természetesen ebben az évben is tartalmazza a szokásos végzős keringőket, amely az este egyik fénypontja lesz. A hófehér esküvői ruhák és a pingvin frakkok nagyon jól állnak nekik, de furcsa így ilyen ruhában látni a tizenkettedikeseket, akik az iskolai folyosókon teljesen máshogy néznek ki.

Idén is megszavazhatjuk a bálkirályt és bálkirálynőt, akiket szintén a bálon koronáznak meg.

A végzős bál nem csak Magyarországon szokás, hanem többek közt Amerikában, Nagy-Britanniában, Ausztráliában és Németországban is létezik ez a hagyomány.

Nagyon várom, hogy idén milyen lesz, mivel még nem láttam apáczais szalagavató bált, de ha olyan jó, mint a híre, akkor idén is nagyon színvonalas műsort láthatunk.

Hargitai Dóra
A legfrissebb cikkek a rovatban

Bronz a világűrből

Kozák András bronzérmet hozott a XIII. Nemzetközi Csillagászati és Asztrofizikai Diákolimpiáról. Andrásnak ez már a második olimpiai bronzérme ezen a nyáron.

Beszámoló az idei sporttáborról (tanári szemmel)

Idén 9. alkalommal szerveztünk sporttábort Tiszainokán Illés Vanda kolléganőmmel. 38 diákkal utaztunk le a Tisza partjára. A társaságban voltak „kicsik” és „nagyok”, öregdiákok. Voltak első „inokázók” és már rutinos sporttáborozók.

Beszámoló az Álarc mögött tehetséggondozó programról

Az „Álarc mögött” élmény- és alkotásközpontú, komplex tehetséggondozó program célja az volt, hogy olyan tehetséges diákokat fejlesszünk, akik a korábbi években már foglalkoztak szín- és/vagy táncművészettel.

Lovagtábor

Május második hetében zajlott a nyolcadikosoknak szervezett erdei iskola, ahol az évfolyamunk jobban összekovácsolódhatott, illetve középkori témakörű feladatokat végeztünk el. Ilyen volt például a lányoknak a ruhavarrás és a fiúknak a batyukészítés (amiket teljesen saját kezűleg, korhűen készítettünk el), a fakardozások és egy lovagkori előadás, ahol megismerkedhettünk a középkori lovagi fegyverzettel.

Gyermeknap

„A gyermekeknek biztonságra, védelemre, szeretetre és megbecsülésre van szükségük. Arra, hogy engedjük őket létezni, és gyönyörködjünk abban, ahogy személyiségük kibontakozik. Aki jót akar tenni valaki mással, apró részletekben kell tennie.” – írta William Blake majd kétszáz évvel ezelőtt. Ma sem kell mást tennünk, most is kínálkozik rá lehetőség és alkalom.

MERIDIÁN – az apáczaisok hírportálja
KÖZÖSSÉGI OLDALAINK:

 Facebook
 Twitter
 Instagram
 YouTube
ALMA MATER:


Impresszum | Médiaajánlat | Jogok | Adatvédelem | Technikai háttér
2002-2019 MERIDIÁN. Minden jog fenntartva. A weboldal tartalmának másodközlése, felhasználása csak a készítők engedélyével lehetséges.