Tízórai | Aktuális témák

Szalagavató előtt (2006/2007)


A cikket más oldalakon is meg tudod osztani a linkjének bemásolásával.
A cikk linkje:


Az új általános adatvédelmi rendelet (GDPR) és az EU bíróság 2019. július 29-i döntése következményeként megszüntetjük a cikkek oldalunkról engedélyezett közösségi oldalakon történő megosztásának lehetőségét. Természetesen a cikk linkjének bemásolásával ezt továbbra is meg lehet tenni bármelyik közösségi oldalon.
2007. január 19. | utolsó módosítás: 2016. február 8., 17:06
Ez a cikkünk több, mint fél éve lett elhelyezve az oldalon.
A tartalma azóta elavulhatott!

Minden novemberben megkezdődik a szalagavatók időszaka. Nálunk a nagy többséghez képest később, február 17-én lesz megtartva.

Az idei műsort is a szokásos kilencedikes nyitótánc, a palotás nyitja meg. Igaz, én idén nem táncolok, de már volt szerencsém hozzá. És minden elismerésem minden táncosnak, mert tudom, hogy milyen nehéz megtanulni és előadni egy koreográfiát; elérni, hogy mindenki jól tartsa a kezét, még akkor is, ha már 5 perce le akar szakadni, mindenki egyszerre lépjen, egy sorban haladjon, ugyanoda nézzen, és mindezek közben még „mosolyogjon” is.

A műsor természetesen ebben az évben is tartalmazza a szokásos végzős keringőket, amely az este egyik fénypontja lesz. A hófehér esküvői ruhák és a pingvin frakkok nagyon jól állnak nekik, de furcsa így ilyen ruhában látni a tizenkettedikeseket, akik az iskolai folyosókon teljesen máshogy néznek ki.

Idén is megszavazhatjuk a bálkirályt és bálkirálynőt, akiket szintén a bálon koronáznak meg.

A végzős bál nem csak Magyarországon szokás, hanem többek közt Amerikában, Nagy-Britanniában, Ausztráliában és Németországban is létezik ez a hagyomány.

Nagyon várom, hogy idén milyen lesz, mivel még nem láttam apáczais szalagavató bált, de ha olyan jó, mint a híre, akkor idén is nagyon színvonalas műsort láthatunk.

Hargitai Dóra

Az új általános adatvédelmi rendelet (GDPR) és az EU bíróság 2019. július 29-i döntése következményeként megszüntetjük a cikkek oldalunkról engedélyezett lájkolásának lehetőségét. Természetesen a cikkek linkje a közösségi oldalakon belül lájkolható.A legfrissebb cikkek a rovatban

Eredmények Marosvásárhelyről

Egy hete zajlott Marosvásárhelyen a 40. disputa bajnokság.

3. és 4. helyezés a Szent-Györgyi Tanulmányi Versenyen

2019. november 5-én és 6-án Szegeden a Szent-Györgyi Tanulmányi Versenyen 3 fős csapatok fizika, biológia és kémia feladatok révén mérkőztek meg.

A mai napon az 1956. október 23. napján kitört forradalom és szabadságharc hőseiről emlékeztünk meg

A megemlékezés keretében a 4. óra alatt egy 30 perces rádióműsort hallgattunk meg az osztálytermekben. A színvonalas műsort Borhegyi Péter tanár úr vezetésével a gimnázium 10.B osztályának tanulói készítették és adták elő. A cikkben lévő galéria október 23-ig még frissül.

Kozák András és Almási Balázs elnyerte a Richter Gedeon Nyrt. Talentum Alapítvány ösztöndíját

2019. október 2-án ünnepélyes keretek között átadták a Richter Gedeon Talentum Alapítvány ösztöndíjait a Richter Centenáriumi Emléktárban.

Egy nap sztrájk – Stec Kaidi tudósítása a klímasztrájkról

Beszámolót olvashattok a pénteki klímasztrájkról Stec Kaidi Tea tollából.

MERIDIÁN – az apáczaisok hírportálja
KÖZÖSSÉGI OLDALAINK:

 Facebook
 Twitter
 Instagram
 YouTube
ALMA MATER:


Impresszum | Médiaajánlat | Jogok | Adatvédelem | Technikai háttér
2002-2019 MERIDIÁN. Minden jog fenntartva. A weboldal tartalmának másodközlése, felhasználása csak a készítők engedélyével lehetséges.