Tízórai | Aktuális témák

Szalagavató előtt (2006/2007)


A cikket más oldalakon is meg tudod osztani a linkjének bemásolásával.
A cikk linkje:


Az új általános adatvédelmi rendelet (GDPR) és az EU bíróság 2019. július 29-i döntése következményeként megszüntetjük a cikkek oldalunkról engedélyezett közösségi oldalakon történő megosztásának lehetőségét. Természetesen a cikk linkjének bemásolásával ezt továbbra is meg lehet tenni bármelyik közösségi oldalon.
2007. január 19. | utolsó módosítás: 2016. február 8., 17:06
Ez a cikkünk több, mint fél éve lett elhelyezve az oldalon.
A tartalma azóta elavulhatott!

Minden novemberben megkezdődik a szalagavatók időszaka. Nálunk a nagy többséghez képest később, február 17-én lesz megtartva.

Az idei műsort is a szokásos kilencedikes nyitótánc, a palotás nyitja meg. Igaz, én idén nem táncolok, de már volt szerencsém hozzá. És minden elismerésem minden táncosnak, mert tudom, hogy milyen nehéz megtanulni és előadni egy koreográfiát; elérni, hogy mindenki jól tartsa a kezét, még akkor is, ha már 5 perce le akar szakadni, mindenki egyszerre lépjen, egy sorban haladjon, ugyanoda nézzen, és mindezek közben még „mosolyogjon” is.

A műsor természetesen ebben az évben is tartalmazza a szokásos végzős keringőket, amely az este egyik fénypontja lesz. A hófehér esküvői ruhák és a pingvin frakkok nagyon jól állnak nekik, de furcsa így ilyen ruhában látni a tizenkettedikeseket, akik az iskolai folyosókon teljesen máshogy néznek ki.

Idén is megszavazhatjuk a bálkirályt és bálkirálynőt, akiket szintén a bálon koronáznak meg.

A végzős bál nem csak Magyarországon szokás, hanem többek közt Amerikában, Nagy-Britanniában, Ausztráliában és Németországban is létezik ez a hagyomány.

Nagyon várom, hogy idén milyen lesz, mivel még nem láttam apáczais szalagavató bált, de ha olyan jó, mint a híre, akkor idén is nagyon színvonalas műsort láthatunk.

Hargitai Dóra

Az új általános adatvédelmi rendelet (GDPR) és az EU bíróság 2019. július 29-i döntése következményeként megszüntetjük a cikkek oldalunkról engedélyezett lájkolásának lehetőségét. Természetesen a cikkek linkje a közösségi oldalakon belül lájkolható.A legfrissebb cikkek a rovatban

Arany a Dürer Versenyen

2020. február 7. és 9. között került megrendezésre Miskolcon a Dürer Verseny, ahonnan aranyat hozott a Szent István Gimnázium és az Apáczai közös csapata.

Szalagavató bál 2020

Képek szöveg nélkül.

Implom József Középiskolai Helyesírási Verseny eredménye

Elérhetők az Implom József Középiskolai Helyesírási Verseny eredményei.

Ilyen volt 2019 második fele

Képekben 2019 őszi féléve.

Ilyen volt 2019 első fele

Képekben 2019 tavaszi féléve.

MERIDIÁN – az apáczaisok hírportálja
KÖZÖSSÉGI OLDALAINK:

 Facebook
 Twitter
 Instagram
 YouTube
ALMA MATER:


Impresszum | Médiaajánlat | Jogok | Adatvédelem | Technikai háttér
2002-2020 MERIDIÁN. Minden jog fenntartva. A weboldal tartalmának másodközlése, felhasználása csak a készítők engedélyével lehetséges.