Tízórai | Aktuális témák

Eljött a Csere ideje


A cikket más oldalakon is meg tudod osztani a linkjének bemásolásával.
A cikk linkje:


2005. április 12. | utolsó módosítás: 2016. február 8., 17:06
Ez a cikkünk több, mint fél éve lett elhelyezve az oldalon.
A tartalma azóta elavulhatott!

Nem is tudom, mire számítottam. Illetve azt tudom, hogy mire, azt nem, hogy vajon miért.

Arra számítottam, hogy idén a Szakmai Napok elmaradása miatt nagyobb szerepet kap az Apáczai Napok. Végül is maga a tény már nagyobb szerepűvé tette, de arra számítottam, hogy ez meg is fog rajta látszani. (S látván a kitűzött programok mennyiségét és sokszínűségét, minden okom megvolt a bizakodásra.)

Arra számítottam, hogy talán egy Photoshop előadás 46. percében (bár kétségkívül 45 percesre volt kiírva – így panaszom valóban alaptalan) még nem sürgetnek minket (illetve az előadót) a projektor miatt.

Arra számítottam, hogy talán nem fogok elgondolkozni, hogy vajon kegyes hazugságot hallok-e, mikor az előadó megköszöni, hogy „ilyen sokan eljöttek”, mert mindezt nem 15 embernek fogja mondani.

Arra számítottam, hogy – hisz úgy hallottam, elvileg kötelező volt egy-két programon való részvétel – talán még a második napon is sok emberrel lehet találkozni az iskola épületében.

Csalódtam az Apáczai Napokban. De nem azért, mert rossz előadásokat hallottam volna. Sőt!

Élveztem azt a photoshopos előadást, és reméltem, hogy minél tovább ott tudja tartani azt a projektort az előadó. Ugyanígy élveztem a két óra hosszú, általam végigállt (!) kvantumfizikai előadást, és remélem, hogy legalább feleannyit megértettem belőle, mint amennyit gondolok.

A többi programmal együtt is élveztem az Apáczai Napokat, és remélem, hogy jövőre is élvezni fogom. De azért inkább rosszra számítok. Csak a biztonság kedvéért.

Diószegi Tamás
A legfrissebb cikkek a rovatban

„Nem tudtam, hogy lehetetlen, ezért megcsináltam” avagy A végzős évfolyam idei díjazottjai

Szép hagyománya iskolánknak, hogy a ballagási ünnepségen kerülnek átadásra a végzősök díjai. Az ünnepség idén ugyan elmaradt, de természetesen a díjak ugyanúgy kiosztásra kerülnek.

Ballagás 2020

Bár idén a ballagás a hagyományos formájában elmaradt, de úgy gondoltuk, az ünnepséget elvisszük az otthonaitokba.

Érettségik, tanévnaptár-változások, ballagás

Az igazgató úr tájékoztatója olvasható az érettségiről, az előrehozott vizsgákról, a tanévnaptár változásairól és a ballagásról.

Leköszönt az ID

Földi Teodor nyílt levélben köszöni meg azt az egy évet, amit az ID élén tölthetett. Márciusban lejárt a mandátuma. Az új elnök Csiszár Dóra.

Készítsetek flash mobot egymástól távol!

Az igazgató úr pénteki videoüzenetében felvetett flash mob-versenyének kiírása.

MERIDIÁN – az apáczaisok hírportálja
KÖZÖSSÉGI OLDALAINK:

 Facebook
 Twitter
 Instagram
 YouTube
ALMA MATER:


Impresszum | Médiaajánlat | Jogok | Adatvédelem | Technikai háttér
2002-2020 MERIDIÁN. Minden jog fenntartva. A weboldal tartalmának másodközlése, felhasználása csak a készítők engedélyével lehetséges.