Tízórai | Aktuális témák

Eljött a Csere ideje
A cikk linkje:
2005. április 12. | utolsó módosítás: 2016. február 8., 17:06
Ez a cikkünk több, mint fél éve lett elhelyezve az oldalon.
A tartalma azóta elavulhatott!

Nem is tudom, mire számítottam. Illetve azt tudom, hogy mire, azt nem, hogy vajon miért.

Arra számítottam, hogy idén a Szakmai Napok elmaradása miatt nagyobb szerepet kap az Apáczai Napok. Végül is maga a tény már nagyobb szerepűvé tette, de arra számítottam, hogy ez meg is fog rajta látszani. (S látván a kitűzött programok mennyiségét és sokszínűségét, minden okom megvolt a bizakodásra.)

Arra számítottam, hogy talán egy Photoshop előadás 46. percében (bár kétségkívül 45 percesre volt kiírva – így panaszom valóban alaptalan) még nem sürgetnek minket (illetve az előadót) a projektor miatt.

Arra számítottam, hogy talán nem fogok elgondolkozni, hogy vajon kegyes hazugságot hallok-e, mikor az előadó megköszöni, hogy „ilyen sokan eljöttek”, mert mindezt nem 15 embernek fogja mondani.

Arra számítottam, hogy – hisz úgy hallottam, elvileg kötelező volt egy-két programon való részvétel – talán még a második napon is sok emberrel lehet találkozni az iskola épületében.

Csalódtam az Apáczai Napokban. De nem azért, mert rossz előadásokat hallottam volna. Sőt!

Élveztem azt a photoshopos előadást, és reméltem, hogy minél tovább ott tudja tartani azt a projektort az előadó. Ugyanígy élveztem a két óra hosszú, általam végigállt (!) kvantumfizikai előadást, és remélem, hogy legalább feleannyit megértettem belőle, mint amennyit gondolok.

A többi programmal együtt is élveztem az Apáczai Napokat, és remélem, hogy jövőre is élvezni fogom. De azért inkább rosszra számítok. Csak a biztonság kedvéért.

Diószegi Tamás
A legfrissebb cikkek a rovatban

Bronz a világűrből

Kozák András bronzérmet hozott a XIII. Nemzetközi Csillagászati és Asztrofizikai Diákolimpiáról. Andrásnak ez már a második olimpiai bronzérme ezen a nyáron.

Beszámoló az idei sporttáborról (tanári szemmel)

Idén 9. alkalommal szerveztünk sporttábort Tiszainokán Illés Vanda kolléganőmmel. 38 diákkal utaztunk le a Tisza partjára. A társaságban voltak „kicsik” és „nagyok”, öregdiákok. Voltak első „inokázók” és már rutinos sporttáborozók.

Beszámoló az Álarc mögött tehetséggondozó programról

Az „Álarc mögött” élmény- és alkotásközpontú, komplex tehetséggondozó program célja az volt, hogy olyan tehetséges diákokat fejlesszünk, akik a korábbi években már foglalkoztak szín- és/vagy táncművészettel.

Lovagtábor

Május második hetében zajlott a nyolcadikosoknak szervezett erdei iskola, ahol az évfolyamunk jobban összekovácsolódhatott, illetve középkori témakörű feladatokat végeztünk el. Ilyen volt például a lányoknak a ruhavarrás és a fiúknak a batyukészítés (amiket teljesen saját kezűleg, korhűen készítettünk el), a fakardozások és egy lovagkori előadás, ahol megismerkedhettünk a középkori lovagi fegyverzettel.

Gyermeknap

„A gyermekeknek biztonságra, védelemre, szeretetre és megbecsülésre van szükségük. Arra, hogy engedjük őket létezni, és gyönyörködjünk abban, ahogy személyiségük kibontakozik. Aki jót akar tenni valaki mással, apró részletekben kell tennie.” – írta William Blake majd kétszáz évvel ezelőtt. Ma sem kell mást tennünk, most is kínálkozik rá lehetőség és alkalom.

MERIDIÁN – az apáczaisok hírportálja
KÖZÖSSÉGI OLDALAINK:

 Facebook
 Twitter
 Instagram
 YouTube
ALMA MATER:


Impresszum | Médiaajánlat | Jogok | Adatvédelem | Technikai háttér
2002-2019 MERIDIÁN. Minden jog fenntartva. A weboldal tartalmának másodközlése, felhasználása csak a készítők engedélyével lehetséges.