Tízórai | Aktuális témák

Március 15.


A cikket más oldalakon is meg tudod osztani a linkjének bemásolásával.
A cikk linkje:


2005. március 16. | utolsó módosítás: 2016. február 8., 17:06
Ez a cikkünk több, mint fél éve lett elhelyezve az oldalon.
A tartalma azóta elavulhatott!

Az 1848-ban történtek megemlékezése mindenhol kicsit máshol zajlik: a fővárosban a korabeli helyszíneken vagy épp egyes szereplők szobrainál különböző programok zajlanak, az ország két legnézettebb tv-csatornája többek közt King-kong filmet és egész estés vetélkedőt ad, iskolánk pedig még pénteken (hisz 15-e tanítási szünet is) rövid műsort tartott a történtekre emlékezve.

Szokás szerint egy humán tagozatos osztály volt felelős a műsorért, idén a 11. évfolyam humánosai Czéh Zoltán tanár úr irányításával. Az előadás készítői szerencsére nem követték el azt a hibát, hogy túl hosszúra nyújtják a dolgokat (ami egy iskolai rendezvényen könnyen az érdeklődés elvesztésével járhat), ám nem is egy rövid, sablonos megemlékezést készítettek. Énekek (zongorakísérettel és anélkül), versrészletek, korabeli idézetek színesítették az előadást, s mindeközben oldalt egy diavetítő diszkréten vetített az eseményekhez kapcsolódó képeket egy vászonra, evvel is erősítve a légkört.


Ünnepély

Ne keseregjünk azon, hogy közvetve e miatt az ünnep miatt lesz szombaton tanítás, inkább legyünk büszkék arra, hogy egy teltházas (:-)), nem túlságosan elnyújtott, finoman (s kicsit félve) újítani próbáló, korrekt, (és ami talán a legfontosabb) méltó megemlékezésünk volt.

Diószegi Tamás
A legfrissebb cikkek a rovatban

„Nem tudtam, hogy lehetetlen, ezért megcsináltam” avagy A végzős évfolyam idei díjazottjai

Szép hagyománya iskolánknak, hogy a ballagási ünnepségen kerülnek átadásra a végzősök díjai. Az ünnepség idén ugyan elmaradt, de természetesen a díjak ugyanúgy kiosztásra kerülnek.

Ballagás 2020

Bár idén a ballagás a hagyományos formájában elmaradt, de úgy gondoltuk, az ünnepséget elvisszük az otthonaitokba.

Érettségik, tanévnaptár-változások, ballagás

Az igazgató úr tájékoztatója olvasható az érettségiről, az előrehozott vizsgákról, a tanévnaptár változásairól és a ballagásról.

Leköszönt az ID

Földi Teodor nyílt levélben köszöni meg azt az egy évet, amit az ID élén tölthetett. Márciusban lejárt a mandátuma. Az új elnök Csiszár Dóra.

Készítsetek flash mobot egymástól távol!

Az igazgató úr pénteki videoüzenetében felvetett flash mob-versenyének kiírása.

MERIDIÁN – az apáczaisok hírportálja
KÖZÖSSÉGI OLDALAINK:

 Facebook
 Twitter
 Instagram
 YouTube
ALMA MATER:


Impresszum | Médiaajánlat | Jogok | Adatvédelem | Technikai háttér
2002-2020 MERIDIÁN. Minden jog fenntartva. A weboldal tartalmának másodközlése, felhasználása csak a készítők engedélyével lehetséges.