Tízórai | Aktuális témák

Március 15.
A cikk linkje:
2005. március 16. | utolsó módosítás: 2016. február 8., 17:06
Ez a cikkünk több, mint fél éve lett elhelyezve az oldalon.
A tartalma azóta elavulhatott!

Az 1848-ban történtek megemlékezése mindenhol kicsit máshol zajlik: a fővárosban a korabeli helyszíneken vagy épp egyes szereplők szobrainál különböző programok zajlanak, az ország két legnézettebb tv-csatornája többek közt King-kong filmet és egész estés vetélkedőt ad, iskolánk pedig még pénteken (hisz 15-e tanítási szünet is) rövid műsort tartott a történtekre emlékezve.

Szokás szerint egy humán tagozatos osztály volt felelős a műsorért, idén a 11. évfolyam humánosai Czéh Zoltán tanár úr irányításával. Az előadás készítői szerencsére nem követték el azt a hibát, hogy túl hosszúra nyújtják a dolgokat (ami egy iskolai rendezvényen könnyen az érdeklődés elvesztésével járhat), ám nem is egy rövid, sablonos megemlékezést készítettek. Énekek (zongorakísérettel és anélkül), versrészletek, korabeli idézetek színesítették az előadást, s mindeközben oldalt egy diavetítő diszkréten vetített az eseményekhez kapcsolódó képeket egy vászonra, evvel is erősítve a légkört.


Ünnepély

Ne keseregjünk azon, hogy közvetve e miatt az ünnep miatt lesz szombaton tanítás, inkább legyünk büszkék arra, hogy egy teltházas (:-)), nem túlságosan elnyújtott, finoman (s kicsit félve) újítani próbáló, korrekt, (és ami talán a legfontosabb) méltó megemlékezésünk volt.

Diószegi Tamás
A legfrissebb cikkek a rovatban

Bronz a világűrből

Kozák András bronzérmet hozott a XIII. Nemzetközi Csillagászati és Asztrofizikai Diákolimpiáról. Andrásnak ez már a második olimpiai bronzérme ezen a nyáron.

Beszámoló az idei sporttáborról (tanári szemmel)

Idén 9. alkalommal szerveztünk sporttábort Tiszainokán Illés Vanda kolléganőmmel. 38 diákkal utaztunk le a Tisza partjára. A társaságban voltak „kicsik” és „nagyok”, öregdiákok. Voltak első „inokázók” és már rutinos sporttáborozók.

Beszámoló az Álarc mögött tehetséggondozó programról

Az „Álarc mögött” élmény- és alkotásközpontú, komplex tehetséggondozó program célja az volt, hogy olyan tehetséges diákokat fejlesszünk, akik a korábbi években már foglalkoztak szín- és/vagy táncművészettel.

Lovagtábor

Május második hetében zajlott a nyolcadikosoknak szervezett erdei iskola, ahol az évfolyamunk jobban összekovácsolódhatott, illetve középkori témakörű feladatokat végeztünk el. Ilyen volt például a lányoknak a ruhavarrás és a fiúknak a batyukészítés (amiket teljesen saját kezűleg, korhűen készítettünk el), a fakardozások és egy lovagkori előadás, ahol megismerkedhettünk a középkori lovagi fegyverzettel.

Gyermeknap

„A gyermekeknek biztonságra, védelemre, szeretetre és megbecsülésre van szükségük. Arra, hogy engedjük őket létezni, és gyönyörködjünk abban, ahogy személyiségük kibontakozik. Aki jót akar tenni valaki mással, apró részletekben kell tennie.” – írta William Blake majd kétszáz évvel ezelőtt. Ma sem kell mást tennünk, most is kínálkozik rá lehetőség és alkalom.

MERIDIÁN – az apáczaisok hírportálja
KÖZÖSSÉGI OLDALAINK:

 Facebook
 Twitter
 Instagram
 YouTube
ALMA MATER:


Impresszum | Médiaajánlat | Jogok | Adatvédelem | Technikai háttér
2002-2019 MERIDIÁN. Minden jog fenntartva. A weboldal tartalmának másodközlése, felhasználása csak a készítők engedélyével lehetséges.