Tízórai | Aktuális témák

Március 15.


A cikket más oldalakon is meg tudod osztani a linkjének bemásolásával.
A cikk linkje:


Az új általános adatvédelmi rendelet (GDPR) és az EU bíróság 2019. július 29-i döntése következményeként megszüntetjük a cikkek oldalunkról engedélyezett közösségi oldalakon történő megosztásának lehetőségét. Természetesen a cikk linkjének bemásolásával ezt továbbra is meg lehet tenni bármelyik közösségi oldalon.
2005. március 16. | utolsó módosítás: 2016. február 8., 17:06
Ez a cikkünk több, mint fél éve lett elhelyezve az oldalon.
A tartalma azóta elavulhatott!

Az 1848-ban történtek megemlékezése mindenhol kicsit máshol zajlik: a fővárosban a korabeli helyszíneken vagy épp egyes szereplők szobrainál különböző programok zajlanak, az ország két legnézettebb tv-csatornája többek közt King-kong filmet és egész estés vetélkedőt ad, iskolánk pedig még pénteken (hisz 15-e tanítási szünet is) rövid műsort tartott a történtekre emlékezve.

Szokás szerint egy humán tagozatos osztály volt felelős a műsorért, idén a 11. évfolyam humánosai Czéh Zoltán tanár úr irányításával. Az előadás készítői szerencsére nem követték el azt a hibát, hogy túl hosszúra nyújtják a dolgokat (ami egy iskolai rendezvényen könnyen az érdeklődés elvesztésével járhat), ám nem is egy rövid, sablonos megemlékezést készítettek. Énekek (zongorakísérettel és anélkül), versrészletek, korabeli idézetek színesítették az előadást, s mindeközben oldalt egy diavetítő diszkréten vetített az eseményekhez kapcsolódó képeket egy vászonra, evvel is erősítve a légkört.


Ünnepély

Ne keseregjünk azon, hogy közvetve e miatt az ünnep miatt lesz szombaton tanítás, inkább legyünk büszkék arra, hogy egy teltházas (:-)), nem túlságosan elnyújtott, finoman (s kicsit félve) újítani próbáló, korrekt, (és ami talán a legfontosabb) méltó megemlékezésünk volt.

Diószegi Tamás

Az új általános adatvédelmi rendelet (GDPR) és az EU bíróság 2019. július 29-i döntése következményeként megszüntetjük a cikkek oldalunkról engedélyezett lájkolásának lehetőségét. Természetesen a cikkek linkje a közösségi oldalakon belül lájkolható.A legfrissebb cikkek a rovatban

Eredmények Marosvásárhelyről

Egy hete zajlott Marosvásárhelyen a 40. disputa bajnokság.

3. és 4. helyezés a Szent-Györgyi Tanulmányi Versenyen

2019. november 5-én és 6-án Szegeden a Szent-Györgyi Tanulmányi Versenyen 3 fős csapatok fizika, biológia és kémia feladatok révén mérkőztek meg.

A mai napon az 1956. október 23. napján kitört forradalom és szabadságharc hőseiről emlékeztünk meg

A megemlékezés keretében a 4. óra alatt egy 30 perces rádióműsort hallgattunk meg az osztálytermekben. A színvonalas műsort Borhegyi Péter tanár úr vezetésével a gimnázium 10.B osztályának tanulói készítették és adták elő. A cikkben lévő galéria október 23-ig még frissül.

Kozák András és Almási Balázs elnyerte a Richter Gedeon Nyrt. Talentum Alapítvány ösztöndíját

2019. október 2-án ünnepélyes keretek között átadták a Richter Gedeon Talentum Alapítvány ösztöndíjait a Richter Centenáriumi Emléktárban.

Egy nap sztrájk – Stec Kaidi tudósítása a klímasztrájkról

Beszámolót olvashattok a pénteki klímasztrájkról Stec Kaidi Tea tollából.

MERIDIÁN – az apáczaisok hírportálja
KÖZÖSSÉGI OLDALAINK:

 Facebook
 Twitter
 Instagram
 YouTube
ALMA MATER:


Impresszum | Médiaajánlat | Jogok | Adatvédelem | Technikai háttér
2002-2019 MERIDIÁN. Minden jog fenntartva. A weboldal tartalmának másodközlése, felhasználása csak a készítők engedélyével lehetséges.