Tízórai | Aktuális témák

Március 15.


A cikket más oldalakon is meg tudod osztani a linkjének bemásolásával.
A cikk linkje:


Az új általános adatvédelmi rendelet (GDPR) és az EU bíróság 2019. július 29-i döntése következményeként megszüntetjük a cikkek oldalunkról engedélyezett közösségi oldalakon történő megosztásának lehetőségét. Természetesen a cikk linkjének bemásolásával ezt továbbra is meg lehet tenni bármelyik közösségi oldalon.
2005. március 16. | utolsó módosítás: 2016. február 8., 17:06
Ez a cikkünk több, mint fél éve lett elhelyezve az oldalon.
A tartalma azóta elavulhatott!

Az 1848-ban történtek megemlékezése mindenhol kicsit máshol zajlik: a fővárosban a korabeli helyszíneken vagy épp egyes szereplők szobrainál különböző programok zajlanak, az ország két legnézettebb tv-csatornája többek közt King-kong filmet és egész estés vetélkedőt ad, iskolánk pedig még pénteken (hisz 15-e tanítási szünet is) rövid műsort tartott a történtekre emlékezve.

Szokás szerint egy humán tagozatos osztály volt felelős a műsorért, idén a 11. évfolyam humánosai Czéh Zoltán tanár úr irányításával. Az előadás készítői szerencsére nem követték el azt a hibát, hogy túl hosszúra nyújtják a dolgokat (ami egy iskolai rendezvényen könnyen az érdeklődés elvesztésével járhat), ám nem is egy rövid, sablonos megemlékezést készítettek. Énekek (zongorakísérettel és anélkül), versrészletek, korabeli idézetek színesítették az előadást, s mindeközben oldalt egy diavetítő diszkréten vetített az eseményekhez kapcsolódó képeket egy vászonra, evvel is erősítve a légkört.


Ünnepély

Ne keseregjünk azon, hogy közvetve e miatt az ünnep miatt lesz szombaton tanítás, inkább legyünk büszkék arra, hogy egy teltházas (:-)), nem túlságosan elnyújtott, finoman (s kicsit félve) újítani próbáló, korrekt, (és ami talán a legfontosabb) méltó megemlékezésünk volt.

Diószegi Tamás

Az új általános adatvédelmi rendelet (GDPR) és az EU bíróság 2019. július 29-i döntése következményeként megszüntetjük a cikkek oldalunkról engedélyezett lájkolásának lehetőségét. Természetesen a cikkek linkje a közösségi oldalakon belül lájkolható.A legfrissebb cikkek a rovatban

Arany a Dürer Versenyen

2020. február 7. és 9. között került megrendezésre Miskolcon a Dürer Verseny, ahonnan aranyat hozott a Szent István Gimnázium és az Apáczai közös csapata.

Szalagavató bál 2020

Képek szöveg nélkül.

Implom József Középiskolai Helyesírási Verseny eredménye

Elérhetők az Implom József Középiskolai Helyesírási Verseny eredményei.

Ilyen volt 2019 második fele

Képekben 2019 őszi féléve.

Ilyen volt 2019 első fele

Képekben 2019 tavaszi féléve.

MERIDIÁN – az apáczaisok hírportálja
KÖZÖSSÉGI OLDALAINK:

 Facebook
 Twitter
 Instagram
 YouTube
ALMA MATER:


Impresszum | Médiaajánlat | Jogok | Adatvédelem | Technikai háttér
2002-2020 MERIDIÁN. Minden jog fenntartva. A weboldal tartalmának másodközlése, felhasználása csak a készítők engedélyével lehetséges.