Tízórai | Aktuális témák

Sparingné Köves Ildikó: Edinburgh


A cikket más oldalakon is meg tudod osztani a linkjének bemásolásával.
A cikk linkje:


2013. március 30. | utolsó módosítás: 2016. február 8., 17:06
Ez a cikkünk több, mint fél éve lett elhelyezve az oldalon.
A tartalma azóta elavulhatott!

Sparingné Köves Ildikó tanárnő az ösztöndíjjal nyert skóciai útja során készített képeken mutatta be nekünk Edinburgh legnevezetesebb, legszebb helyeit, elmondta a hozzájuk kapcsolódó történeteket, melyek egy része tényleg megtörtént, másik fele azonban csak monda.

Neves skót embereket is hallottunk, megnéztük a skót népviseletet a kihagyhatatlan skót dudával. Rövid videó bejátszást is láttunk az Edinburgh Military Tattoo ünnepségről, illetve később képeket néztünk a helyszínről a tömeg nélkül is. Az első virágórát is megtekintettük az aktívtáblán, amely körül az akkori aktuális esemény miatt az olimpiai öt karika szerepelt virágokból kirakva. De ezek mellett még láttunk képeket a híres edinburgh-i várról, a közeli parkról, a Royal Mile-ról, Bobby szobráról és még sok egyéb gyönyörű helyről.


Sparingné Köves Ildikó: Edinburgh

Az előadás vége felé sajnos több képet is át kellett ugranunk, mert a másfél órába nem fért bele. Ebből is látszik, hogy ennek az országnak mennyi szépsége, nevezetessége van. Skócia egyéb tájairól is néztünk pár képet, de azokat csak futólag, kiegészítésként a többihez.

Az előadás nagyon jó volt, kár, hogy csak ennyi kép és történet meghallgatására volt idő.

Szabó Viola
A legfrissebb cikkek a rovatban

„Nem tudtam, hogy lehetetlen, ezért megcsináltam” avagy A végzős évfolyam idei díjazottjai

Szép hagyománya iskolánknak, hogy a ballagási ünnepségen kerülnek átadásra a végzősök díjai. Az ünnepség idén ugyan elmaradt, de természetesen a díjak ugyanúgy kiosztásra kerülnek.

Ballagás 2020

Bár idén a ballagás a hagyományos formájában elmaradt, de úgy gondoltuk, az ünnepséget elvisszük az otthonaitokba.

Érettségik, tanévnaptár-változások, ballagás

Az igazgató úr tájékoztatója olvasható az érettségiről, az előrehozott vizsgákról, a tanévnaptár változásairól és a ballagásról.

Leköszönt az ID

Földi Teodor nyílt levélben köszöni meg azt az egy évet, amit az ID élén tölthetett. Márciusban lejárt a mandátuma. Az új elnök Csiszár Dóra.

Készítsetek flash mobot egymástól távol!

Az igazgató úr pénteki videoüzenetében felvetett flash mob-versenyének kiírása.

MERIDIÁN – az apáczaisok hírportálja
KÖZÖSSÉGI OLDALAINK:

 Facebook
 Twitter
 Instagram
 YouTube
ALMA MATER:


Impresszum | Médiaajánlat | Jogok | Adatvédelem | Technikai háttér
2002-2020 MERIDIÁN. Minden jog fenntartva. A weboldal tartalmának másodközlése, felhasználása csak a készítők engedélyével lehetséges.