Tízórai | Aktuális témák

Sparingné Köves Ildikó: Edinburgh


A cikket más oldalakon is meg tudod osztani a linkjének bemásolásával.
A cikk linkje:


Az új általános adatvédelmi rendelet (GDPR) és az EU bíróság 2019. július 29-i döntése következményeként megszüntetjük a cikkek oldalunkról engedélyezett közösségi oldalakon történő megosztásának lehetőségét. Természetesen a cikk linkjének bemásolásával ezt továbbra is meg lehet tenni bármelyik közösségi oldalon.
2013. március 30. | utolsó módosítás: 2016. február 8., 17:06
Ez a cikkünk több, mint fél éve lett elhelyezve az oldalon.
A tartalma azóta elavulhatott!

Sparingné Köves Ildikó tanárnő az ösztöndíjjal nyert skóciai útja során készített képeken mutatta be nekünk Edinburgh legnevezetesebb, legszebb helyeit, elmondta a hozzájuk kapcsolódó történeteket, melyek egy része tényleg megtörtént, másik fele azonban csak monda.

Neves skót embereket is hallottunk, megnéztük a skót népviseletet a kihagyhatatlan skót dudával. Rövid videó bejátszást is láttunk az Edinburgh Military Tattoo ünnepségről, illetve később képeket néztünk a helyszínről a tömeg nélkül is. Az első virágórát is megtekintettük az aktívtáblán, amely körül az akkori aktuális esemény miatt az olimpiai öt karika szerepelt virágokból kirakva. De ezek mellett még láttunk képeket a híres edinburgh-i várról, a közeli parkról, a Royal Mile-ról, Bobby szobráról és még sok egyéb gyönyörű helyről.


Sparingné Köves Ildikó: Edinburgh

Az előadás vége felé sajnos több képet is át kellett ugranunk, mert a másfél órába nem fért bele. Ebből is látszik, hogy ennek az országnak mennyi szépsége, nevezetessége van. Skócia egyéb tájairól is néztünk pár képet, de azokat csak futólag, kiegészítésként a többihez.

Az előadás nagyon jó volt, kár, hogy csak ennyi kép és történet meghallgatására volt idő.

Szabó Viola

Az új általános adatvédelmi rendelet (GDPR) és az EU bíróság 2019. július 29-i döntése következményeként megszüntetjük a cikkek oldalunkról engedélyezett lájkolásának lehetőségét. Természetesen a cikkek linkje a közösségi oldalakon belül lájkolható.A legfrissebb cikkek a rovatban

Arany a Dürer Versenyen

2020. február 7. és 9. között került megrendezésre Miskolcon a Dürer Verseny, ahonnan aranyat hozott a Szent István Gimnázium és az Apáczai közös csapata.

Szalagavató bál 2020

Képek szöveg nélkül.

Implom József Középiskolai Helyesírási Verseny eredménye

Elérhetők az Implom József Középiskolai Helyesírási Verseny eredményei.

Ilyen volt 2019 második fele

Képekben 2019 őszi féléve.

Ilyen volt 2019 első fele

Képekben 2019 tavaszi féléve.

MERIDIÁN – az apáczaisok hírportálja
KÖZÖSSÉGI OLDALAINK:

 Facebook
 Twitter
 Instagram
 YouTube
ALMA MATER:


Impresszum | Médiaajánlat | Jogok | Adatvédelem | Technikai háttér
2002-2020 MERIDIÁN. Minden jog fenntartva. A weboldal tartalmának másodközlése, felhasználása csak a készítők engedélyével lehetséges.