Tízórai | Aktuális témák

A melegség és megismerése


A cikket más oldalakon is meg tudod osztani a linkjének bemásolásával.
A cikk linkje:


Az új általános adatvédelmi rendelet (GDPR) és az EU bíróság 2019. július 29-i döntése következményeként megszüntetjük a cikkek oldalunkról engedélyezett közösségi oldalakon történő megosztásának lehetőségét. Természetesen a cikk linkjének bemásolásával ezt továbbra is meg lehet tenni bármelyik közösségi oldalon.
2013. március 27. | utolsó módosítás: 2016. február 8., 17:06
Ez a cikkünk több, mint fél éve lett elhelyezve az oldalon.
A tartalma azóta elavulhatott!

Bevallom, idén kicsit késve jelentkeztem az Apáczai Napokon az előadásokra, és jóformán az összes hely betelt, szóval épp hogy csak beestem ide is.

Egy férfi és egy nő jött el hozzánk, akik mind a ketten melegek. Ahogy ők sem „átlagosak”, az előadás sem volt az. Már az elején azzal kezdték, hogy üljünk körbe, hogy könnyen tudjuk majd beszélgetni egymással. Azt szerették volna, hogy jobban megismerjük őket, hogy pontosan milyen is az életük, és meg akartál szüntetni az előítéleteinket. Elmesélték a saját történetüket, hogy hogyan jöttek rá, hogy ők homoszexuálisak. Feltehettük a kérdéseinket, mindenről tabuk nélkül válaszoltak nekünk.


A melegség és megismerése

Emellett különféle játékokkal is készültek az előadók. Az elején volt egy ismerkedős „dominó” nevű játék, amitől már az első perctől barátságos volt a hangulat. Ebben a játékban a közös tulajdonságokat vagy érdeklődési köröket kellett megkeresni a többiekkel, akik még ott voltak az előadáson. Bele kellett gondolnunk, milyen lenne a mi életünk, ha homoszexuálisok lennénk, fel mernénk-e vállalni a barátaink, vagy a családunk előtt. Elmondhattuk a véleményünket arról, hogy a melegek nevelhetnek-e gyereket, illetve, hogy mit gondolunk a meleg felvonulásról. Az utóbbiról képeket is nézegettünk, és elmesélték milyen élmény is ez a nem heteroszexuálisoknak. Próbálták teljes mértékben lerombolni a különféle sztereotípiákat.

Egy érdekes és tanulságos előadás volt, nemcsak a melegekről, hanem arról, hogy mindenkinek joga van olyannak lennie, amilyen szeretne lenni, és a többi embernek ezért nem szabadna elítélnie. El kéne fogadnia olyannak, amilyen.

Molnár Szabina

Az új általános adatvédelmi rendelet (GDPR) és az EU bíróság 2019. július 29-i döntése következményeként megszüntetjük a cikkek oldalunkról engedélyezett lájkolásának lehetőségét. Természetesen a cikkek linkje a közösségi oldalakon belül lájkolható.A legfrissebb cikkek a rovatban

Arany a Dürer Versenyen

2020. február 7. és 9. között került megrendezésre Miskolcon a Dürer Verseny, ahonnan aranyat hozott a Szent István Gimnázium és az Apáczai közös csapata.

Szalagavató bál 2020

Képek szöveg nélkül.

Implom József Középiskolai Helyesírási Verseny eredménye

Elérhetők az Implom József Középiskolai Helyesírási Verseny eredményei.

Ilyen volt 2019 második fele

Képekben 2019 őszi féléve.

Ilyen volt 2019 első fele

Képekben 2019 tavaszi féléve.

MERIDIÁN – az apáczaisok hírportálja
KÖZÖSSÉGI OLDALAINK:

 Facebook
 Twitter
 Instagram
 YouTube
ALMA MATER:


Impresszum | Médiaajánlat | Jogok | Adatvédelem | Technikai háttér
2002-2020 MERIDIÁN. Minden jog fenntartva. A weboldal tartalmának másodközlése, felhasználása csak a készítők engedélyével lehetséges.