Tízórai | Aktuális témák

A melegség és megismerése


A cikket más oldalakon is meg tudod osztani a linkjének bemásolásával.
A cikk linkje:


2013. március 27. | utolsó módosítás: 2016. február 8., 17:06
Ez a cikkünk több, mint fél éve lett elhelyezve az oldalon.
A tartalma azóta elavulhatott!

Bevallom, idén kicsit késve jelentkeztem az Apáczai Napokon az előadásokra, és jóformán az összes hely betelt, szóval épp hogy csak beestem ide is.

Egy férfi és egy nő jött el hozzánk, akik mind a ketten melegek. Ahogy ők sem „átlagosak”, az előadás sem volt az. Már az elején azzal kezdték, hogy üljünk körbe, hogy könnyen tudjuk majd beszélgetni egymással. Azt szerették volna, hogy jobban megismerjük őket, hogy pontosan milyen is az életük, és meg akartál szüntetni az előítéleteinket. Elmesélték a saját történetüket, hogy hogyan jöttek rá, hogy ők homoszexuálisak. Feltehettük a kérdéseinket, mindenről tabuk nélkül válaszoltak nekünk.


A melegség és megismerése

Emellett különféle játékokkal is készültek az előadók. Az elején volt egy ismerkedős „dominó” nevű játék, amitől már az első perctől barátságos volt a hangulat. Ebben a játékban a közös tulajdonságokat vagy érdeklődési köröket kellett megkeresni a többiekkel, akik még ott voltak az előadáson. Bele kellett gondolnunk, milyen lenne a mi életünk, ha homoszexuálisok lennénk, fel mernénk-e vállalni a barátaink, vagy a családunk előtt. Elmondhattuk a véleményünket arról, hogy a melegek nevelhetnek-e gyereket, illetve, hogy mit gondolunk a meleg felvonulásról. Az utóbbiról képeket is nézegettünk, és elmesélték milyen élmény is ez a nem heteroszexuálisoknak. Próbálták teljes mértékben lerombolni a különféle sztereotípiákat.

Egy érdekes és tanulságos előadás volt, nemcsak a melegekről, hanem arról, hogy mindenkinek joga van olyannak lennie, amilyen szeretne lenni, és a többi embernek ezért nem szabadna elítélnie. El kéne fogadnia olyannak, amilyen.

Molnár Szabina
A legfrissebb cikkek a rovatban

„Nem tudtam, hogy lehetetlen, ezért megcsináltam” avagy A végzős évfolyam idei díjazottjai

Szép hagyománya iskolánknak, hogy a ballagási ünnepségen kerülnek átadásra a végzősök díjai. Az ünnepség idén ugyan elmaradt, de természetesen a díjak ugyanúgy kiosztásra kerülnek.

Ballagás 2020

Bár idén a ballagás a hagyományos formájában elmaradt, de úgy gondoltuk, az ünnepséget elvisszük az otthonaitokba.

Érettségik, tanévnaptár-változások, ballagás

Az igazgató úr tájékoztatója olvasható az érettségiről, az előrehozott vizsgákról, a tanévnaptár változásairól és a ballagásról.

Leköszönt az ID

Földi Teodor nyílt levélben köszöni meg azt az egy évet, amit az ID élén tölthetett. Márciusban lejárt a mandátuma. Az új elnök Csiszár Dóra.

Készítsetek flash mobot egymástól távol!

Az igazgató úr pénteki videoüzenetében felvetett flash mob-versenyének kiírása.

MERIDIÁN – az apáczaisok hírportálja
KÖZÖSSÉGI OLDALAINK:

 Facebook
 Twitter
 Instagram
 YouTube
ALMA MATER:


Impresszum | Médiaajánlat | Jogok | Adatvédelem | Technikai háttér
2002-2020 MERIDIÁN. Minden jog fenntartva. A weboldal tartalmának másodközlése, felhasználása csak a készítők engedélyével lehetséges.