Tízórai | Aktuális témák

Vörösmarty téri karácsonyi vásár


A cikket más oldalakon is meg tudod osztani a linkjének bemásolásával.
A cikk linkje:


Az új általános adatvédelmi rendelet (GDPR) és az EU bíróság 2019. július 29-i döntése következményeként megszüntetjük a cikkek oldalunkról engedélyezett közösségi oldalakon történő megosztásának lehetőségét. Természetesen a cikk linkjének bemásolásával ezt továbbra is meg lehet tenni bármelyik közösségi oldalon.
2012. december 19. | utolsó módosítás: 2016. február 8., 17:06
Ez a cikkünk több, mint fél éve lett elhelyezve az oldalon.
A tartalma azóta elavulhatott!

Ahogy már a Tiszta Szívvel Facebook-oldalán is olvashatta mindenki, idén is megnyitott (már novemberben) a karácsonyi vásár a Vörösmarty téren. Immár harmadik éve, hogy én is elmegyek és átadom magam a karácsonyi forgatagnak.

A népi hagyományok közvetítésére, valamint a magyar kézművesség bemutatására 122 különböző árusító helyet, látványműhelyt alakítottak ki. A kékfestőtől a bőrdíszművesig, a fajátéktól a kerámiáig számos mesterség, anyag, és kreatív dolgok találhatóak. Különböző ékszerek, táskák, szappanok, lakásdíszek, ruhák vásárolhatóak. Itt mindenki találhat magának és szeretteinek tökéletes ajándékokat, emléktárgyakat.

A vásár egyik legnagyobb vonzereje a gasztronómia. A sétálás alatt csipegethetjük a nagy népszerűségnek örvendő kürtöskalácsot, sült gesztenyét, pörkölt mogyorót és mandulát. A vásári finomságok mellett tipikus magyarországi fogások is megkóstolhatóak, mint például halételek, töltött káposzta, libamáj, mangalica kocsonya, sparhelten sült lepény. Az ételekhez pedig az illatával mindent betöltő puncsot, forralt bort, meleg teát ihatunk. Kifejezetten erre az alkalomra tervezett karácsonyi bögrékben is kérhetjük ezeket az italokat.

Az Ökumenikus Segélyszervezetnek is van egy bódéja, ahol gyerekek által készített mézeskalácsot adnak azoknak az embereknek, akik adományoztak. Az adománygyűjtő pontnál összegyűlő pénzből a segélyszervezet szociális intézményein keresztül valódi segítség lesz: étel, otthon és esély a rászorulóknak. A másik hely, ahol lehet egy kicsit segíteni a szegényeknek, az a Mikulásgyár. Az ország legnagyobb karitatív akciójának faházában ajándékokat is vásárolhatunk, főleg kreatív meglepetéseket, mivel itt kapható a „Kívánságpor” vagy a „Szeretet Íze”, avagy a Mikulásgyár saját teája, díszdobozva csomagolva.


Képgaléria

A Magyar Posta is megtalálható a vásárban. Itt a karácsonyra készülő látogatók számtalan, az ünnephez kapcsolódó szolgáltatást vehetnek igénybe: különleges karácsonyi képeslapok és bélyegek között válogathatnak, ajándékötleteket nyerhetnek, egyedi képeslapot készíthetnek.

Újdonság, hogy idén két színpad is van, ahol a közönséget szórakoztatják; naponta 17-20 óra között énekmondók, nép-, jazz-, utca- és világzenészek, táncház, valamint bábszínház vannak műsoron. A tavaly újdonságnak számító épületvetítés idén is folytatódik.

Ez az érzés, amit érezni lehet a nézelődés közben semmihez nem hasonlítható, és megunhatatlan. Még bőven van mindenkinek ideje ellátogatni ide, hiszen 2012. december 31-ig várják az érdeklődőket.

Molnár Szabina

Az új általános adatvédelmi rendelet (GDPR) és az EU bíróság 2019. július 29-i döntése következményeként megszüntetjük a cikkek oldalunkról engedélyezett lájkolásának lehetőségét. Természetesen a cikkek linkje a közösségi oldalakon belül lájkolható.A legfrissebb cikkek a rovatban

Arany a Dürer Versenyen

2020. február 7. és 9. között került megrendezésre Miskolcon a Dürer Verseny, ahonnan aranyat hozott a Szent István Gimnázium és az Apáczai közös csapata.

Szalagavató bál 2020

Képek szöveg nélkül.

Implom József Középiskolai Helyesírási Verseny eredménye

Elérhetők az Implom József Középiskolai Helyesírási Verseny eredményei.

Ilyen volt 2019 második fele

Képekben 2019 őszi féléve.

Ilyen volt 2019 első fele

Képekben 2019 tavaszi féléve.

MERIDIÁN – az apáczaisok hírportálja
KÖZÖSSÉGI OLDALAINK:

 Facebook
 Twitter
 Instagram
 YouTube
ALMA MATER:


Impresszum | Médiaajánlat | Jogok | Adatvédelem | Technikai háttér
2002-2020 MERIDIÁN. Minden jog fenntartva. A weboldal tartalmának másodközlése, felhasználása csak a készítők engedélyével lehetséges.