Tízórai | Aktuális témák

Állatkerti séta Bóna József tanár úr vezetésével


A cikket más oldalakon is meg tudod osztani a linkjének bemásolásával.
A cikk linkje:


2004. június 25. | utolsó módosítás: 2016. február 8., 17:06
Ez a cikkünk több, mint fél éve lett elhelyezve az oldalon.
A tartalma azóta elavulhatott!

Izgatottan érkeztem meg az Állatkert főbejárata elé, bár, meg kell mondjam, maga az Állatkert nem hangzott túl bizalomgerjesztően első (és második) hallásra, főleg, mert előzőleg többször is (utoljára tavaly, vagy azelőtt) jártam itt. Az izgalom tárgya inkább a tanár úr várható rendhagyó biológia órája volt, el sem tudtam képzelni, hogyan tud majd egy (túljelentkezéstől sújtott) több, mint harmincfős tömegnek úgy magyarázni, hogy mindenki értse, sőt meg is jegyezze, amit mond.

A tanár úr mindenkire rábízta, hogy saját tempójában, saját elképzelése szerint barangoljon a pálmaházban, majd az akváriumos részben. Természetesen, aki úgy döntött, hogy inkább a tanár úrral együtt ismerkedik meg a krokodilokkal, varánuszokkal és piranhákkal, jól járt, mert Bóna József tanár úr az élő állat ketrece mellett, a legjobb szemléltetést választva ecsetelte a szerencséseknek az aktuális állat, vagy növény főbb jellemzőit.

Végül érzésem szerint mindenki egy fantasztikus élménnyel, s szorgalmához mért mennyiségű új tudásanyaggal gazdagodva indult haza.

Nyerges Gábor Ádám

Kapcsolódó linkek

A Fővárosi Állat- és Növénykert oldala
A legfrissebb cikkek a rovatban

„Nem tudtam, hogy lehetetlen, ezért megcsináltam” avagy A végzős évfolyam idei díjazottjai

Szép hagyománya iskolánknak, hogy a ballagási ünnepségen kerülnek átadásra a végzősök díjai. Az ünnepség idén ugyan elmaradt, de természetesen a díjak ugyanúgy kiosztásra kerülnek.

Ballagás 2020

Bár idén a ballagás a hagyományos formájában elmaradt, de úgy gondoltuk, az ünnepséget elvisszük az otthonaitokba.

Érettségik, tanévnaptár-változások, ballagás

Az igazgató úr tájékoztatója olvasható az érettségiről, az előrehozott vizsgákról, a tanévnaptár változásairól és a ballagásról.

Leköszönt az ID

Földi Teodor nyílt levélben köszöni meg azt az egy évet, amit az ID élén tölthetett. Márciusban lejárt a mandátuma. Az új elnök Csiszár Dóra.

Készítsetek flash mobot egymástól távol!

Az igazgató úr pénteki videoüzenetében felvetett flash mob-versenyének kiírása.

MERIDIÁN – az apáczaisok hírportálja
KÖZÖSSÉGI OLDALAINK:

 Facebook
 Twitter
 Instagram
 YouTube
ALMA MATER:


Impresszum | Médiaajánlat | Jogok | Adatvédelem | Technikai háttér
2002-2020 MERIDIÁN. Minden jog fenntartva. A weboldal tartalmának másodközlése, felhasználása csak a készítők engedélyével lehetséges.