Tízórai | Aktuális témák

Országos kompetenciamérés


A cikket más oldalakon is meg tudod osztani a linkjének bemásolásával.
A cikk linkje:


Az új általános adatvédelmi rendelet (GDPR) és az EU bíróság 2019. július 29-i döntése következményeként megszüntetjük a cikkek oldalunkról engedélyezett közösségi oldalakon történő megosztásának lehetőségét. Természetesen a cikk linkjének bemásolásával ezt továbbra is meg lehet tenni bármelyik közösségi oldalon.
2004. június 2. | utolsó módosítás: 2016. február 8., 17:06
Ez a cikkünk több, mint fél éve lett elhelyezve az oldalon.
A tartalma azóta elavulhatott!

Tudjátok, mi az a bejgele?

Én se tudtam, amíg meg nem írtuk az országos kompetenciamérést. Azóta a bejgele szó fogalommá vált a 10. osztályosok körében. Egy mókás történetet olvashattunk a kis sós perecről, amit az elbeszélésben szereplő újságírónő fogyasztott ebéd gyanánt. Megismerkedhettünk még az E-számok rejtélyeivel, és megtudhattuk azt is, hogyan kell a bútort restaurálni szakadólakk segítségével.

A kezdeti szorongásainkat oldotta, amikor megláttuk, hogy az első matematika feladatban egy autó felülnézeti képét kellett felismerni, máshol pedig arról volt szó, hogy Kováts úr autója mennyi benzint fogyaszt egy hónapban.

Szövegértési és logikai képességeinket négyszer negyvenöt percben tesztelhettük. Az első negyvenöt perc letelte után munkánkat össze kellett ragasztani, hogy azzal a későbbiekben már ne foglalkozhassunk. Rajtunk kívül még a nyolcadikosok is részt vettek a mérésben.

Az osztályból ötünket véletlenszerűen kiválasztottak, s csütörtökön újabb tesztet kellett írnunk, ami a hétfőihez hasonló volt. Ezt megelőzően egy adatlapot töltöttünk ki, amelyben szociális helyzetünkre, családunkra és az iskolánkban folyó oktatási munkára vonatkozó kérdésekre kellett válaszolnunk.

Valószínű, hogy az eredményről az iskola vezetését értesíteni fogják.

Bölöni Petra

Az új általános adatvédelmi rendelet (GDPR) és az EU bíróság 2019. július 29-i döntése következményeként megszüntetjük a cikkek oldalunkról engedélyezett lájkolásának lehetőségét. Természetesen a cikkek linkje a közösségi oldalakon belül lájkolható.



A legfrissebb cikkek a rovatban

Arany a Dürer Versenyen

2020. február 7. és 9. között került megrendezésre Miskolcon a Dürer Verseny, ahonnan aranyat hozott a Szent István Gimnázium és az Apáczai közös csapata.

Szalagavató bál 2020

Képek szöveg nélkül.

Implom József Középiskolai Helyesírási Verseny eredménye

Elérhetők az Implom József Középiskolai Helyesírási Verseny eredményei.

Ilyen volt 2019 második fele

Képekben 2019 őszi féléve.

Ilyen volt 2019 első fele

Képekben 2019 tavaszi féléve.

MERIDIÁN – az apáczaisok hírportálja
KÖZÖSSÉGI OLDALAINK:

 Facebook
 Twitter
 Instagram
 YouTube
ALMA MATER:


Impresszum | Médiaajánlat | Jogok | Adatvédelem | Technikai háttér
2002-2020 MERIDIÁN. Minden jog fenntartva. A weboldal tartalmának másodközlése, felhasználása csak a készítők engedélyével lehetséges.