Tízórai | Aktuális témák

Országos kompetenciamérés


A cikket más oldalakon is meg tudod osztani a linkjének bemásolásával.
A cikk linkje:


2004. június 2. | utolsó módosítás: 2016. február 8., 17:06
Ez a cikkünk több, mint fél éve lett elhelyezve az oldalon.
A tartalma azóta elavulhatott!

Tudjátok, mi az a bejgele?

Én se tudtam, amíg meg nem írtuk az országos kompetenciamérést. Azóta a bejgele szó fogalommá vált a 10. osztályosok körében. Egy mókás történetet olvashattunk a kis sós perecről, amit az elbeszélésben szereplő újságírónő fogyasztott ebéd gyanánt. Megismerkedhettünk még az E-számok rejtélyeivel, és megtudhattuk azt is, hogyan kell a bútort restaurálni szakadólakk segítségével.

A kezdeti szorongásainkat oldotta, amikor megláttuk, hogy az első matematika feladatban egy autó felülnézeti képét kellett felismerni, máshol pedig arról volt szó, hogy Kováts úr autója mennyi benzint fogyaszt egy hónapban.

Szövegértési és logikai képességeinket négyszer negyvenöt percben tesztelhettük. Az első negyvenöt perc letelte után munkánkat össze kellett ragasztani, hogy azzal a későbbiekben már ne foglalkozhassunk. Rajtunk kívül még a nyolcadikosok is részt vettek a mérésben.

Az osztályból ötünket véletlenszerűen kiválasztottak, s csütörtökön újabb tesztet kellett írnunk, ami a hétfőihez hasonló volt. Ezt megelőzően egy adatlapot töltöttünk ki, amelyben szociális helyzetünkre, családunkra és az iskolánkban folyó oktatási munkára vonatkozó kérdésekre kellett válaszolnunk.

Valószínű, hogy az eredményről az iskola vezetését értesíteni fogják.

Bölöni Petra
A legfrissebb cikkek a rovatban

„Nem tudtam, hogy lehetetlen, ezért megcsináltam” avagy A végzős évfolyam idei díjazottjai

Szép hagyománya iskolánknak, hogy a ballagási ünnepségen kerülnek átadásra a végzősök díjai. Az ünnepség idén ugyan elmaradt, de természetesen a díjak ugyanúgy kiosztásra kerülnek.

Ballagás 2020

Bár idén a ballagás a hagyományos formájában elmaradt, de úgy gondoltuk, az ünnepséget elvisszük az otthonaitokba.

Érettségik, tanévnaptár-változások, ballagás

Az igazgató úr tájékoztatója olvasható az érettségiről, az előrehozott vizsgákról, a tanévnaptár változásairól és a ballagásról.

Leköszönt az ID

Földi Teodor nyílt levélben köszöni meg azt az egy évet, amit az ID élén tölthetett. Márciusban lejárt a mandátuma. Az új elnök Csiszár Dóra.

Készítsetek flash mobot egymástól távol!

Az igazgató úr pénteki videoüzenetében felvetett flash mob-versenyének kiírása.

MERIDIÁN – az apáczaisok hírportálja
KÖZÖSSÉGI OLDALAINK:

 Facebook
 Twitter
 Instagram
 YouTube
ALMA MATER:


Impresszum | Médiaajánlat | Jogok | Adatvédelem | Technikai háttér
2002-2020 MERIDIÁN. Minden jog fenntartva. A weboldal tartalmának másodközlése, felhasználása csak a készítők engedélyével lehetséges.