Tízórai | Aktuális témák

Országos kompetenciamérés
A cikk linkje:
2004. június 2. | utolsó módosítás: 2016. február 8., 17:06
Ez a cikkünk több, mint fél éve lett elhelyezve az oldalon.
A tartalma azóta elavulhatott!

Tudjátok, mi az a bejgele?

Én se tudtam, amíg meg nem írtuk az országos kompetenciamérést. Azóta a bejgele szó fogalommá vált a 10. osztályosok körében. Egy mókás történetet olvashattunk a kis sós perecről, amit az elbeszélésben szereplő újságírónő fogyasztott ebéd gyanánt. Megismerkedhettünk még az E-számok rejtélyeivel, és megtudhattuk azt is, hogyan kell a bútort restaurálni szakadólakk segítségével.

A kezdeti szorongásainkat oldotta, amikor megláttuk, hogy az első matematika feladatban egy autó felülnézeti képét kellett felismerni, máshol pedig arról volt szó, hogy Kováts úr autója mennyi benzint fogyaszt egy hónapban.

Szövegértési és logikai képességeinket négyszer negyvenöt percben tesztelhettük. Az első negyvenöt perc letelte után munkánkat össze kellett ragasztani, hogy azzal a későbbiekben már ne foglalkozhassunk. Rajtunk kívül még a nyolcadikosok is részt vettek a mérésben.

Az osztályból ötünket véletlenszerűen kiválasztottak, s csütörtökön újabb tesztet kellett írnunk, ami a hétfőihez hasonló volt. Ezt megelőzően egy adatlapot töltöttünk ki, amelyben szociális helyzetünkre, családunkra és az iskolánkban folyó oktatási munkára vonatkozó kérdésekre kellett válaszolnunk.

Valószínű, hogy az eredményről az iskola vezetését értesíteni fogják.

Bölöni Petra
A legfrissebb cikkek a rovatban

Bronz a világűrből

Kozák András bronzérmet hozott a XIII. Nemzetközi Csillagászati és Asztrofizikai Diákolimpiáról. Andrásnak ez már a második olimpiai bronzérme ezen a nyáron.

Beszámoló az idei sporttáborról (tanári szemmel)

Idén 9. alkalommal szerveztünk sporttábort Tiszainokán Illés Vanda kolléganőmmel. 38 diákkal utaztunk le a Tisza partjára. A társaságban voltak „kicsik” és „nagyok”, öregdiákok. Voltak első „inokázók” és már rutinos sporttáborozók.

Beszámoló az Álarc mögött tehetséggondozó programról

Az „Álarc mögött” élmény- és alkotásközpontú, komplex tehetséggondozó program célja az volt, hogy olyan tehetséges diákokat fejlesszünk, akik a korábbi években már foglalkoztak szín- és/vagy táncművészettel.

Lovagtábor

Május második hetében zajlott a nyolcadikosoknak szervezett erdei iskola, ahol az évfolyamunk jobban összekovácsolódhatott, illetve középkori témakörű feladatokat végeztünk el. Ilyen volt például a lányoknak a ruhavarrás és a fiúknak a batyukészítés (amiket teljesen saját kezűleg, korhűen készítettünk el), a fakardozások és egy lovagkori előadás, ahol megismerkedhettünk a középkori lovagi fegyverzettel.

Gyermeknap

„A gyermekeknek biztonságra, védelemre, szeretetre és megbecsülésre van szükségük. Arra, hogy engedjük őket létezni, és gyönyörködjünk abban, ahogy személyiségük kibontakozik. Aki jót akar tenni valaki mással, apró részletekben kell tennie.” – írta William Blake majd kétszáz évvel ezelőtt. Ma sem kell mást tennünk, most is kínálkozik rá lehetőség és alkalom.

MERIDIÁN – az apáczaisok hírportálja
KÖZÖSSÉGI OLDALAINK:

 Facebook
 Twitter
 Instagram
 YouTube
ALMA MATER:


Impresszum | Médiaajánlat | Jogok | Adatvédelem | Technikai háttér
2002-2019 MERIDIÁN. Minden jog fenntartva. A weboldal tartalmának másodközlése, felhasználása csak a készítők engedélyével lehetséges.