Tízórai | Aktuális témák

Karácsonyi vásár a Vörösmarty téren


A cikket más oldalakon is meg tudod osztani a linkjének bemásolásával.
A cikk linkje:


2011. december 21. | utolsó módosítás: 2016. február 8., 17:06
Ez a cikkünk több, mint fél éve lett elhelyezve az oldalon.
A tartalma azóta elavulhatott!

A tavalyi nagy siker miatt idén is elmentem a Vörösmarty térre, a karácsonyi vásárra.

Már a Váci utcán sétálva, és közeledve a tér felé lehet érezni a vásár hangulatát. Utcai muzsikusok, élő, emberi szobrok, pohárral zenélő emberek kísérnek minket végig a hosszú, gyönyörűen kivilágított és feldíszített útszakaszon, ami a térre vezet minket.

A hangulat elengedhetetlen tényezői mind megtalálhatók a vásáron. Az embertömeg, ami mellett alig lehet haladni, a forralt bor, a puncs, a töki pompos, a kürtöskalács és a különböző húsok illata. A rengeteg kézműves bódéknál mindenki talál magának valami ajándékot. Voltak nemezből készült virágos bódék és tűzzománcos fülbevalók, nyakláncok, karkötők. De akadt rengeteg táskás, különböző bőrből készült tárgyak, cipzárból készített tolltartók, finom illatú szappanok, gyönyörű gyertyák. Mindezekben talán a leghihetetlenebb, hogy ezeket mind kézzel készítették.

Az ételes házikókból a személyes kedvencem (természetesen a kürtöskalácsos után!) az volt, ahol árultak tenyér nagyságú zsíros kenyereket, sütiket, forró teát és kakaót. A legjobb részét még nem mondtam. Nem voltak konkrét árak, hanem aki amennyit gondolt, bedobott egy üveg gyűjtőbe, és annyit evett és ivott, amennyit akart. A gyűjtött pénzt pedig a rászorulóknak, hátrányos helyzetű családoknak és a betegeknek adják. Szerintem ennyivel igazán mi is hozzájárulhatunk, hogy ha nem is minden embernek, de talán néhánnyal több családnak boldogabb legyen a karácsony.

Programokban sincs hiány, hiszen egy hatalmas színpad áll a téren, ahol különböző zenei stílusban fellépő zenekarok, bábozók szórakoztatják az embereket. És még a legkisebbeknek is akad program: egy kézműves sátor. Sőt, vannak napok, amikor még a Mikulás is itt van, szaloncukrot osztogat, és lehet vele fényképezkedni.

Varázslatos látványosságnak számít a Gerbeaud-házra vetített fényjáték, amit hangulatos zene kísér. Kötelező megnézni!


Képgaléria

Most sem volt csalódás a számomra, szóval idén is kötelező elmenni egyszer. És szerencsére 2011. december 30-án lesz vége csak a vásárnak, tehát még nem késtek le semmit azok, akiknek még nem volt idejük elmenni!

Molnár Szabina
A legfrissebb cikkek a rovatban

„Nem tudtam, hogy lehetetlen, ezért megcsináltam” avagy A végzős évfolyam idei díjazottjai

Szép hagyománya iskolánknak, hogy a ballagási ünnepségen kerülnek átadásra a végzősök díjai. Az ünnepség idén ugyan elmaradt, de természetesen a díjak ugyanúgy kiosztásra kerülnek.

Ballagás 2020

Bár idén a ballagás a hagyományos formájában elmaradt, de úgy gondoltuk, az ünnepséget elvisszük az otthonaitokba.

Érettségik, tanévnaptár-változások, ballagás

Az igazgató úr tájékoztatója olvasható az érettségiről, az előrehozott vizsgákról, a tanévnaptár változásairól és a ballagásról.

Leköszönt az ID

Földi Teodor nyílt levélben köszöni meg azt az egy évet, amit az ID élén tölthetett. Márciusban lejárt a mandátuma. Az új elnök Csiszár Dóra.

Készítsetek flash mobot egymástól távol!

Az igazgató úr pénteki videoüzenetében felvetett flash mob-versenyének kiírása.

MERIDIÁN – az apáczaisok hírportálja
KÖZÖSSÉGI OLDALAINK:

 Facebook
 Twitter
 Instagram
 YouTube
ALMA MATER:


Impresszum | Médiaajánlat | Jogok | Adatvédelem | Technikai háttér
2002-2020 MERIDIÁN. Minden jog fenntartva. A weboldal tartalmának másodközlése, felhasználása csak a készítők engedélyével lehetséges.