Tízórai | Aktuális témák

TEP
A cikk linkje:
2004. április 13. | utolsó módosítás: 2016. február 8., 17:06
Ez a cikkünk több, mint fél éve lett elhelyezve az oldalon.
A tartalma azóta elavulhatott!

Az Apáczai Napok nem csak előadásokat, újabb jegyzetelési lehetőségeket hoztak, hanem valami vidámat, kellemeset is, a TEP-et. Ez az a program, ahol a tanároké a megmérettetés…

A legtöbbször igen kellemes párosításban elhelyezkedő tanárok – gondolva itt Forró tanár úr és Zsigri tanár úrra, vagy pedig Czédulás tanárnő és Borhegyi tanár úr csapatára – eléggé felüdült perceket hoztak nekünk a délutáni színdarabok előtt.


TEP

Ha az elődöntőkön még nem is, de a döntőn már feltűntek a fanclubok óriásplakátokkal, zászlócskákkal, vagy akár pólóra vasalt fényképekkel.

Az egész műsor hangulatát már Csiszár tanár úr és Magyar tanárnő ruházata is feldobta a mókás mamusszal, csíkos zoknikkal és a mintás pólókkal.


TEP

Voltak párok, akik a feladatoknál adták bele minden tudásukat, ezzel elég sok pontot szerezve a csapatuknak. Láthattunk tudáspróbát, szinkronizálást, „Most mutasd meg”-et, és a döntő fénypontját: a karaokeversenyt.

Még a vége előtt ki lettek hírdetve az Év Tanára Választás győztesei, akiket Czédulás Katalin és Borhegyi Péter személyében ünnepelhetett a közönség.

Majd pedig záróakkordként átadták a TEP győztesének járó díjat, egy nagyon finom tortát, amit a verseny után a győztesek és a szurkolók együtt fogyasztottak el.


TEP

Gratulálunk mind a TEP nyerteseinek, a FámFatál csapat tagjainak (Ringhofer Monika és Bakos Györgyi tanárnőnek), mind pedig az Év Tanára Választás győzteseinek!

Zsigmond Zsuzsanna
A legfrissebb cikkek a rovatban

Bronz a világűrből

Kozák András bronzérmet hozott a XIII. Nemzetközi Csillagászati és Asztrofizikai Diákolimpiáról. Andrásnak ez már a második olimpiai bronzérme ezen a nyáron.

Beszámoló az idei sporttáborról (tanári szemmel)

Idén 9. alkalommal szerveztünk sporttábort Tiszainokán Illés Vanda kolléganőmmel. 38 diákkal utaztunk le a Tisza partjára. A társaságban voltak „kicsik” és „nagyok”, öregdiákok. Voltak első „inokázók” és már rutinos sporttáborozók.

Beszámoló az Álarc mögött tehetséggondozó programról

Az „Álarc mögött” élmény- és alkotásközpontú, komplex tehetséggondozó program célja az volt, hogy olyan tehetséges diákokat fejlesszünk, akik a korábbi években már foglalkoztak szín- és/vagy táncművészettel.

Lovagtábor

Május második hetében zajlott a nyolcadikosoknak szervezett erdei iskola, ahol az évfolyamunk jobban összekovácsolódhatott, illetve középkori témakörű feladatokat végeztünk el. Ilyen volt például a lányoknak a ruhavarrás és a fiúknak a batyukészítés (amiket teljesen saját kezűleg, korhűen készítettünk el), a fakardozások és egy lovagkori előadás, ahol megismerkedhettünk a középkori lovagi fegyverzettel.

Gyermeknap

„A gyermekeknek biztonságra, védelemre, szeretetre és megbecsülésre van szükségük. Arra, hogy engedjük őket létezni, és gyönyörködjünk abban, ahogy személyiségük kibontakozik. Aki jót akar tenni valaki mással, apró részletekben kell tennie.” – írta William Blake majd kétszáz évvel ezelőtt. Ma sem kell mást tennünk, most is kínálkozik rá lehetőség és alkalom.

MERIDIÁN – az apáczaisok hírportálja
KÖZÖSSÉGI OLDALAINK:

 Facebook
 Twitter
 Instagram
 YouTube
ALMA MATER:


Impresszum | Médiaajánlat | Jogok | Adatvédelem | Technikai háttér
2002-2019 MERIDIÁN. Minden jog fenntartva. A weboldal tartalmának másodközlése, felhasználása csak a készítők engedélyével lehetséges.