Tízórai | Aktuális témák

Sportnap 2011
A cikk linkje:
2011. május 11. | utolsó módosítás: 2016. február 8., 17:06
Ez a cikkünk több, mint fél éve lett elhelyezve az oldalon.
A tartalma azóta elavulhatott!

Idén is megrendezésre került május 4-én a Sportnap. Mint az elmúlt 4 évben, most is jelen volt az összes olyan osztály, akik nem osztálykiránduláson voltak és nem érettségiztek.

A helyszín a Kamaraerdei Ifjúsági Park volt. Szerencsére még az időjárás is nekünk kedvezett, mert nem esett az eső, így kint, a szabadban tudtunk sportolni.

A csapatokat idén úgy osztották be, hogy mikor megérkeztek az osztályok, mindenki kapott a kezére alkoholos filccel 1-től 20-ig egy számot, és az azonos számú diákok alkottak egy csapatot. Ez az ötlet nagyon jó volt, mert így lehet ismerkedni az iskolatársainkkal. Csak az volt a baj, hogy akadtak olyanok, akiknek nem tetszett, hogy hová kerültek, ezért átírták a számukat. Miután összeálltak a csapatok és bemelegítettünk, megkaptuk a menetlevelet, amin rajta volt, hogy mikor hová kell menni, és hogy kikkel fogunk versenyezni.

Összesen 10 játékszám volt. Kosár, foci, illetve a lányoknak tollas, floorball, sorverseny, röplabda, súlylökés, kötélhúzás és célba dobás, partizán, petanque, activity. Nekem az különösen tetszett, hogy volt a foci mellett tollas is, így a lányok nem unatkoztak addig, amíg a fiúk fociztak. Az activity játékban sporttal kapcsolatos fogalmakat kellett elmutogatni. Itt nagyon sokat lehetett nevetni.


Képgaléria

Ami kicsit rossz volt, hogy azok miatt, akik átírták a számukat, volt olyan csapat, ahol tizenöten voltak, és volt olyan is, ahol csak kilencen.

Az összes sportverseny nagyon megszervezett volt, hála a testnevelőknek és a segítő tanároknak.

A végén pedig eredményhirdetés volt. A verseny nagyon szoros lett, mert sok megosztott helyezés született. Az első három helyezett csokit, gumicukrot, újságot és oklevelet kapott.

Szerintem őszintén mondhatjuk, hogy egy jó nap volt, ahol nem kellett nagyon megerőltetnünk magunkat, de mégis jót szórakoztunk.

Köszönjük szépen az összes olyan tanárnak, akik segítettek ezt megszervezni, és azoknak, akik felügyeltek a különböző sportoknál!

Molnár Szabina
A legfrissebb cikkek a rovatban

Bronz a világűrből

Kozák András bronzérmet hozott a XIII. Nemzetközi Csillagászati és Asztrofizikai Diákolimpiáról. Andrásnak ez már a második olimpiai bronzérme ezen a nyáron.

Beszámoló az idei sporttáborról (tanári szemmel)

Idén 9. alkalommal szerveztünk sporttábort Tiszainokán Illés Vanda kolléganőmmel. 38 diákkal utaztunk le a Tisza partjára. A társaságban voltak „kicsik” és „nagyok”, öregdiákok. Voltak első „inokázók” és már rutinos sporttáborozók.

Beszámoló az Álarc mögött tehetséggondozó programról

Az „Álarc mögött” élmény- és alkotásközpontú, komplex tehetséggondozó program célja az volt, hogy olyan tehetséges diákokat fejlesszünk, akik a korábbi években már foglalkoztak szín- és/vagy táncművészettel.

Lovagtábor

Május második hetében zajlott a nyolcadikosoknak szervezett erdei iskola, ahol az évfolyamunk jobban összekovácsolódhatott, illetve középkori témakörű feladatokat végeztünk el. Ilyen volt például a lányoknak a ruhavarrás és a fiúknak a batyukészítés (amiket teljesen saját kezűleg, korhűen készítettünk el), a fakardozások és egy lovagkori előadás, ahol megismerkedhettünk a középkori lovagi fegyverzettel.

Gyermeknap

„A gyermekeknek biztonságra, védelemre, szeretetre és megbecsülésre van szükségük. Arra, hogy engedjük őket létezni, és gyönyörködjünk abban, ahogy személyiségük kibontakozik. Aki jót akar tenni valaki mással, apró részletekben kell tennie.” – írta William Blake majd kétszáz évvel ezelőtt. Ma sem kell mást tennünk, most is kínálkozik rá lehetőség és alkalom.

MERIDIÁN – az apáczaisok hírportálja
KÖZÖSSÉGI OLDALAINK:

 Facebook
 Twitter
 Instagram
 YouTube
ALMA MATER:


Impresszum | Médiaajánlat | Jogok | Adatvédelem | Technikai háttér
2002-2019 MERIDIÁN. Minden jog fenntartva. A weboldal tartalmának másodközlése, felhasználása csak a készítők engedélyével lehetséges.