Tízórai | Aktuális témák

Projektelőadások: civilizáció szekció


A cikket más oldalakon is meg tudod osztani a linkjének bemásolásával.
A cikk linkje:


Az új általános adatvédelmi rendelet (GDPR) és az EU bíróság 2019. július 29-i döntése következményeként megszüntetjük a cikkek oldalunkról engedélyezett közösségi oldalakon történő megosztásának lehetőségét. Természetesen a cikk linkjének bemásolásával ezt továbbra is meg lehet tenni bármelyik közösségi oldalon.
2011. április 8. | utolsó módosítás: 2016. február 8., 17:06
Ez a cikkünk több, mint fél éve lett elhelyezve az oldalon.
A tartalma azóta elavulhatott!

Az Apáczai Napok keretében a csütörtöki nap folyamán diákok projektelőadásait volt lehetőségünk megtekinteni, aminek nyilvánvalóan mindenki örült, mert nem volt tanítás, továbbá a témák is érdekesnek mutatkoztak. Én (a cikk írója) az első sávban a biológia szekció három kiváló előadását tekintettem meg, most viszont a második sáv civilizáció szekciójáról lesz szó.

Az első projektet Kelemen Bendegúz és Szabó Gergely (10.A osztályos tanulók) készítette a városi kerékpározás 60-as évekbeli, majd ahhoz viszonyítva mai helyzetéről. Az ott lévők egy érdekes előadást láthattak arról, hogy hogyan terjedtek el az autók, hogyan romlott egyre jobban és jobban a helyzet, mi a jelenlegi felállás, mi a helyzet a nagy világban, és persze végezetül arról, hogy hogyan tudunk mi ezen segíteni és propagálni a biciklizést. Részletes és tartalmas projektmunka volt, gratulálok hozzá.

A második előadást Bajnok Viola és Kondor Krisztina (szintén 10.A osztályos tanulók) készítette a mostanában aktuális témáról: a Facebook veszélyeiről. Ők rendhagyó módon teljesítették a feladatot és úgy gondolták, hogy többet is ki lehet hozni egy projektelőadásból egy PowerPoint bemutatónál, így ők egy videót forgattak le. Ha jól értelmeztem, akkor egy televíziós műsort „játszottak” el, aminek „Dark Side” volt a címe, és minden adásban egy adott téma sötét oldalát mutatják be. Először a Facebook történetéről meséltek, a most népszerű Social Network című filmből tekintettünk meg rövid részletet, majd felsorolták a veszélyeket és tanácsokat is adtak az eredményes védekezés érdekében. Az ő előadásukhoz is csak gratulálni tudok.

Juhász Zsófia

Az új általános adatvédelmi rendelet (GDPR) és az EU bíróság 2019. július 29-i döntése következményeként megszüntetjük a cikkek oldalunkról engedélyezett lájkolásának lehetőségét. Természetesen a cikkek linkje a közösségi oldalakon belül lájkolható.A legfrissebb cikkek a rovatban

Eredmények Marosvásárhelyről

Egy hete zajlott Marosvásárhelyen a 40. disputa bajnokság.

3. és 4. helyezés a Szent-Györgyi Tanulmányi Versenyen

2019. november 5-én és 6-án Szegeden a Szent-Györgyi Tanulmányi Versenyen 3 fős csapatok fizika, biológia és kémia feladatok révén mérkőztek meg.

A mai napon az 1956. október 23. napján kitört forradalom és szabadságharc hőseiről emlékeztünk meg

A megemlékezés keretében a 4. óra alatt egy 30 perces rádióműsort hallgattunk meg az osztálytermekben. A színvonalas műsort Borhegyi Péter tanár úr vezetésével a gimnázium 10.B osztályának tanulói készítették és adták elő. A cikkben lévő galéria október 23-ig még frissül.

Kozák András és Almási Balázs elnyerte a Richter Gedeon Nyrt. Talentum Alapítvány ösztöndíját

2019. október 2-án ünnepélyes keretek között átadták a Richter Gedeon Talentum Alapítvány ösztöndíjait a Richter Centenáriumi Emléktárban.

Egy nap sztrájk – Stec Kaidi tudósítása a klímasztrájkról

Beszámolót olvashattok a pénteki klímasztrájkról Stec Kaidi Tea tollából.

MERIDIÁN – az apáczaisok hírportálja
KÖZÖSSÉGI OLDALAINK:

 Facebook
 Twitter
 Instagram
 YouTube
ALMA MATER:


Impresszum | Médiaajánlat | Jogok | Adatvédelem | Technikai háttér
2002-2019 MERIDIÁN. Minden jog fenntartva. A weboldal tartalmának másodközlése, felhasználása csak a készítők engedélyével lehetséges.