Tízórai | Aktuális témák

Projektelőadások: civilizáció szekció
A cikk linkje:
2011. április 8. | utolsó módosítás: 2016. február 8., 17:06
Ez a cikkünk több, mint fél éve lett elhelyezve az oldalon.
A tartalma azóta elavulhatott!

Az Apáczai Napok keretében a csütörtöki nap folyamán diákok projektelőadásait volt lehetőségünk megtekinteni, aminek nyilvánvalóan mindenki örült, mert nem volt tanítás, továbbá a témák is érdekesnek mutatkoztak. Én (a cikk írója) az első sávban a biológia szekció három kiváló előadását tekintettem meg, most viszont a második sáv civilizáció szekciójáról lesz szó.

Az első projektet Kelemen Bendegúz és Szabó Gergely (10.A osztályos tanulók) készítette a városi kerékpározás 60-as évekbeli, majd ahhoz viszonyítva mai helyzetéről. Az ott lévők egy érdekes előadást láthattak arról, hogy hogyan terjedtek el az autók, hogyan romlott egyre jobban és jobban a helyzet, mi a jelenlegi felállás, mi a helyzet a nagy világban, és persze végezetül arról, hogy hogyan tudunk mi ezen segíteni és propagálni a biciklizést. Részletes és tartalmas projektmunka volt, gratulálok hozzá.

A második előadást Bajnok Viola és Kondor Krisztina (szintén 10.A osztályos tanulók) készítette a mostanában aktuális témáról: a Facebook veszélyeiről. Ők rendhagyó módon teljesítették a feladatot és úgy gondolták, hogy többet is ki lehet hozni egy projektelőadásból egy PowerPoint bemutatónál, így ők egy videót forgattak le. Ha jól értelmeztem, akkor egy televíziós műsort „játszottak” el, aminek „Dark Side” volt a címe, és minden adásban egy adott téma sötét oldalát mutatják be. Először a Facebook történetéről meséltek, a most népszerű Social Network című filmből tekintettünk meg rövid részletet, majd felsorolták a veszélyeket és tanácsokat is adtak az eredményes védekezés érdekében. Az ő előadásukhoz is csak gratulálni tudok.

Juhász Zsófia
A legfrissebb cikkek a rovatban

Bronz a világűrből

Kozák András bronzérmet hozott a XIII. Nemzetközi Csillagászati és Asztrofizikai Diákolimpiáról. Andrásnak ez már a második olimpiai bronzérme ezen a nyáron.

Beszámoló az idei sporttáborról (tanári szemmel)

Idén 9. alkalommal szerveztünk sporttábort Tiszainokán Illés Vanda kolléganőmmel. 38 diákkal utaztunk le a Tisza partjára. A társaságban voltak „kicsik” és „nagyok”, öregdiákok. Voltak első „inokázók” és már rutinos sporttáborozók.

Beszámoló az Álarc mögött tehetséggondozó programról

Az „Álarc mögött” élmény- és alkotásközpontú, komplex tehetséggondozó program célja az volt, hogy olyan tehetséges diákokat fejlesszünk, akik a korábbi években már foglalkoztak szín- és/vagy táncművészettel.

Lovagtábor

Május második hetében zajlott a nyolcadikosoknak szervezett erdei iskola, ahol az évfolyamunk jobban összekovácsolódhatott, illetve középkori témakörű feladatokat végeztünk el. Ilyen volt például a lányoknak a ruhavarrás és a fiúknak a batyukészítés (amiket teljesen saját kezűleg, korhűen készítettünk el), a fakardozások és egy lovagkori előadás, ahol megismerkedhettünk a középkori lovagi fegyverzettel.

Gyermeknap

„A gyermekeknek biztonságra, védelemre, szeretetre és megbecsülésre van szükségük. Arra, hogy engedjük őket létezni, és gyönyörködjünk abban, ahogy személyiségük kibontakozik. Aki jót akar tenni valaki mással, apró részletekben kell tennie.” – írta William Blake majd kétszáz évvel ezelőtt. Ma sem kell mást tennünk, most is kínálkozik rá lehetőség és alkalom.

MERIDIÁN – az apáczaisok hírportálja
KÖZÖSSÉGI OLDALAINK:

 Facebook
 Twitter
 Instagram
 YouTube
ALMA MATER:


Impresszum | Médiaajánlat | Jogok | Adatvédelem | Technikai háttér
2002-2019 MERIDIÁN. Minden jog fenntartva. A weboldal tartalmának másodközlése, felhasználása csak a készítők engedélyével lehetséges.