Tízórai | Aktuális témák

Projektelőadások: civilizáció szekció


A cikket más oldalakon is meg tudod osztani a linkjének bemásolásával.
A cikk linkje:


2011. április 8. | utolsó módosítás: 2016. február 8., 17:06
Ez a cikkünk több, mint fél éve lett elhelyezve az oldalon.
A tartalma azóta elavulhatott!

Az Apáczai Napok keretében a csütörtöki nap folyamán diákok projektelőadásait volt lehetőségünk megtekinteni, aminek nyilvánvalóan mindenki örült, mert nem volt tanítás, továbbá a témák is érdekesnek mutatkoztak. Én (a cikk írója) az első sávban a biológia szekció három kiváló előadását tekintettem meg, most viszont a második sáv civilizáció szekciójáról lesz szó.

Az első projektet Kelemen Bendegúz és Szabó Gergely (10.A osztályos tanulók) készítette a városi kerékpározás 60-as évekbeli, majd ahhoz viszonyítva mai helyzetéről. Az ott lévők egy érdekes előadást láthattak arról, hogy hogyan terjedtek el az autók, hogyan romlott egyre jobban és jobban a helyzet, mi a jelenlegi felállás, mi a helyzet a nagy világban, és persze végezetül arról, hogy hogyan tudunk mi ezen segíteni és propagálni a biciklizést. Részletes és tartalmas projektmunka volt, gratulálok hozzá.

A második előadást Bajnok Viola és Kondor Krisztina (szintén 10.A osztályos tanulók) készítette a mostanában aktuális témáról: a Facebook veszélyeiről. Ők rendhagyó módon teljesítették a feladatot és úgy gondolták, hogy többet is ki lehet hozni egy projektelőadásból egy PowerPoint bemutatónál, így ők egy videót forgattak le. Ha jól értelmeztem, akkor egy televíziós műsort „játszottak” el, aminek „Dark Side” volt a címe, és minden adásban egy adott téma sötét oldalát mutatják be. Először a Facebook történetéről meséltek, a most népszerű Social Network című filmből tekintettünk meg rövid részletet, majd felsorolták a veszélyeket és tanácsokat is adtak az eredményes védekezés érdekében. Az ő előadásukhoz is csak gratulálni tudok.

Juhász Zsófia
A legfrissebb cikkek a rovatban

„Nem tudtam, hogy lehetetlen, ezért megcsináltam” avagy A végzős évfolyam idei díjazottjai

Szép hagyománya iskolánknak, hogy a ballagási ünnepségen kerülnek átadásra a végzősök díjai. Az ünnepség idén ugyan elmaradt, de természetesen a díjak ugyanúgy kiosztásra kerülnek.

Ballagás 2020

Bár idén a ballagás a hagyományos formájában elmaradt, de úgy gondoltuk, az ünnepséget elvisszük az otthonaitokba.

Érettségik, tanévnaptár-változások, ballagás

Az igazgató úr tájékoztatója olvasható az érettségiről, az előrehozott vizsgákról, a tanévnaptár változásairól és a ballagásról.

Leköszönt az ID

Földi Teodor nyílt levélben köszöni meg azt az egy évet, amit az ID élén tölthetett. Márciusban lejárt a mandátuma. Az új elnök Csiszár Dóra.

Készítsetek flash mobot egymástól távol!

Az igazgató úr pénteki videoüzenetében felvetett flash mob-versenyének kiírása.

MERIDIÁN – az apáczaisok hírportálja
KÖZÖSSÉGI OLDALAINK:

 Facebook
 Twitter
 Instagram
 YouTube
ALMA MATER:


Impresszum | Médiaajánlat | Jogok | Adatvédelem | Technikai háttér
2002-2020 MERIDIÁN. Minden jog fenntartva. A weboldal tartalmának másodközlése, felhasználása csak a készítők engedélyével lehetséges.