Tízórai | Aktuális témák

Projektelőadások: irodalom szekció
A cikk linkje:
2011. április 8. | utolsó módosítás: 2016. február 8., 17:06
Ez a cikkünk több, mint fél éve lett elhelyezve az oldalon.
A tartalma azóta elavulhatott!

Ahogy az előadás elején el is mondták, az irodalom szekció és legnépszerűbb előadás az Apáczai Napokon az elmúlt években, és most is. Három előadást láthattunk ebben a sávban.

Elsőként Pallagi Petra és Török Melánia (10.B osztályos tanulók) projektjét láthattuk. Shakespeare A makrancos hölgy átdramatizált változatát láthattuk, élőben az ő előadásukban. Halhattunk benne eredeti Shakespeare szövegeket is, de a Facebooktól kezdve az apai szigoron keresztül minden felmerült benne. Az előadás rettenetesen szórakozató volt, ahogy az egész történetet játszották el ketten, hol egy szemüveggel beszélgetve, hol egy hajpánttal, remekül bemutatva és átértelmezve A makrancos hölgy című darabot. A műsor videókkal, zenés betétekkel, táncokkal és mókás benyögésekkel volt átszőve. És a történet csattanója után megszólalt a Family Guy című sorozat zenéje. Igazán élvezetes volt.

A második eladást Alexandrov Anna és Munhtuya Nominerdene 10.D osztályos tanulók tartották a germán-kelta szimbólumokról, eredetükről és jelentésükről J.R.R. Tolkien és C.S. Lewis műveiben. Az előadás elmesélte minden mesebeli lény és szituáció eredetét a Gyűrűk urából és a Narniából.


Projektelőadások: irodalom szekció

A harmadik projektmunkát három 10.C osztályos lány, Kemény Alexandra, Philipp Diána és Boros Réka készítette. Ez egy Molière mű, a Tudós nők átdolgozását láthattuk. Az egész némafilm volt, felirattal, és elég különleges zenei aláfestéssel.

Gönczi Hajnalka
A legfrissebb cikkek a rovatban

Bronz a világűrből

Kozák András bronzérmet hozott a XIII. Nemzetközi Csillagászati és Asztrofizikai Diákolimpiáról. Andrásnak ez már a második olimpiai bronzérme ezen a nyáron.

Beszámoló az idei sporttáborról (tanári szemmel)

Idén 9. alkalommal szerveztünk sporttábort Tiszainokán Illés Vanda kolléganőmmel. 38 diákkal utaztunk le a Tisza partjára. A társaságban voltak „kicsik” és „nagyok”, öregdiákok. Voltak első „inokázók” és már rutinos sporttáborozók.

Beszámoló az Álarc mögött tehetséggondozó programról

Az „Álarc mögött” élmény- és alkotásközpontú, komplex tehetséggondozó program célja az volt, hogy olyan tehetséges diákokat fejlesszünk, akik a korábbi években már foglalkoztak szín- és/vagy táncművészettel.

Lovagtábor

Május második hetében zajlott a nyolcadikosoknak szervezett erdei iskola, ahol az évfolyamunk jobban összekovácsolódhatott, illetve középkori témakörű feladatokat végeztünk el. Ilyen volt például a lányoknak a ruhavarrás és a fiúknak a batyukészítés (amiket teljesen saját kezűleg, korhűen készítettünk el), a fakardozások és egy lovagkori előadás, ahol megismerkedhettünk a középkori lovagi fegyverzettel.

Gyermeknap

„A gyermekeknek biztonságra, védelemre, szeretetre és megbecsülésre van szükségük. Arra, hogy engedjük őket létezni, és gyönyörködjünk abban, ahogy személyiségük kibontakozik. Aki jót akar tenni valaki mással, apró részletekben kell tennie.” – írta William Blake majd kétszáz évvel ezelőtt. Ma sem kell mást tennünk, most is kínálkozik rá lehetőség és alkalom.

MERIDIÁN – az apáczaisok hírportálja
KÖZÖSSÉGI OLDALAINK:

 Facebook
 Twitter
 Instagram
 YouTube
ALMA MATER:


Impresszum | Médiaajánlat | Jogok | Adatvédelem | Technikai háttér
2002-2019 MERIDIÁN. Minden jog fenntartva. A weboldal tartalmának másodközlése, felhasználása csak a készítők engedélyével lehetséges.