Tízórai | Aktuális témák

Projektelőadások: irodalom szekció


A cikket más oldalakon is meg tudod osztani a linkjének bemásolásával.
A cikk linkje:


Az új általános adatvédelmi rendelet (GDPR) és az EU bíróság 2019. július 29-i döntése következményeként megszüntetjük a cikkek oldalunkról engedélyezett közösségi oldalakon történő megosztásának lehetőségét. Természetesen a cikk linkjének bemásolásával ezt továbbra is meg lehet tenni bármelyik közösségi oldalon.
2011. április 8. | utolsó módosítás: 2016. február 8., 17:06
Ez a cikkünk több, mint fél éve lett elhelyezve az oldalon.
A tartalma azóta elavulhatott!

Ahogy az előadás elején el is mondták, az irodalom szekció és legnépszerűbb előadás az Apáczai Napokon az elmúlt években, és most is. Három előadást láthattunk ebben a sávban.

Elsőként Pallagi Petra és Török Melánia (10.B osztályos tanulók) projektjét láthattuk. Shakespeare A makrancos hölgy átdramatizált változatát láthattuk, élőben az ő előadásukban. Halhattunk benne eredeti Shakespeare szövegeket is, de a Facebooktól kezdve az apai szigoron keresztül minden felmerült benne. Az előadás rettenetesen szórakozató volt, ahogy az egész történetet játszották el ketten, hol egy szemüveggel beszélgetve, hol egy hajpánttal, remekül bemutatva és átértelmezve A makrancos hölgy című darabot. A műsor videókkal, zenés betétekkel, táncokkal és mókás benyögésekkel volt átszőve. És a történet csattanója után megszólalt a Family Guy című sorozat zenéje. Igazán élvezetes volt.

A második eladást Alexandrov Anna és Munhtuya Nominerdene 10.D osztályos tanulók tartották a germán-kelta szimbólumokról, eredetükről és jelentésükről J.R.R. Tolkien és C.S. Lewis műveiben. Az előadás elmesélte minden mesebeli lény és szituáció eredetét a Gyűrűk urából és a Narniából.


Projektelőadások: irodalom szekció

A harmadik projektmunkát három 10.C osztályos lány, Kemény Alexandra, Philipp Diána és Boros Réka készítette. Ez egy Molière mű, a Tudós nők átdolgozását láthattuk. Az egész némafilm volt, felirattal, és elég különleges zenei aláfestéssel.

Gönczi Hajnalka

Az új általános adatvédelmi rendelet (GDPR) és az EU bíróság 2019. július 29-i döntése következményeként megszüntetjük a cikkek oldalunkról engedélyezett lájkolásának lehetőségét. Természetesen a cikkek linkje a közösségi oldalakon belül lájkolható.A legfrissebb cikkek a rovatban

Eredmények Marosvásárhelyről

Egy hete zajlott Marosvásárhelyen a 40. disputa bajnokság.

3. és 4. helyezés a Szent-Györgyi Tanulmányi Versenyen

2019. november 5-én és 6-án Szegeden a Szent-Györgyi Tanulmányi Versenyen 3 fős csapatok fizika, biológia és kémia feladatok révén mérkőztek meg.

A mai napon az 1956. október 23. napján kitört forradalom és szabadságharc hőseiről emlékeztünk meg

A megemlékezés keretében a 4. óra alatt egy 30 perces rádióműsort hallgattunk meg az osztálytermekben. A színvonalas műsort Borhegyi Péter tanár úr vezetésével a gimnázium 10.B osztályának tanulói készítették és adták elő. A cikkben lévő galéria október 23-ig még frissül.

Kozák András és Almási Balázs elnyerte a Richter Gedeon Nyrt. Talentum Alapítvány ösztöndíját

2019. október 2-án ünnepélyes keretek között átadták a Richter Gedeon Talentum Alapítvány ösztöndíjait a Richter Centenáriumi Emléktárban.

Egy nap sztrájk – Stec Kaidi tudósítása a klímasztrájkról

Beszámolót olvashattok a pénteki klímasztrájkról Stec Kaidi Tea tollából.

MERIDIÁN – az apáczaisok hírportálja
KÖZÖSSÉGI OLDALAINK:

 Facebook
 Twitter
 Instagram
 YouTube
ALMA MATER:


Impresszum | Médiaajánlat | Jogok | Adatvédelem | Technikai háttér
2002-2019 MERIDIÁN. Minden jog fenntartva. A weboldal tartalmának másodközlése, felhasználása csak a készítők engedélyével lehetséges.