Tízórai | Aktuális témák

Projektelőadások: irodalom szekció


A cikket más oldalakon is meg tudod osztani a linkjének bemásolásával.
A cikk linkje:


Az új általános adatvédelmi rendelet (GDPR) és az EU bíróság 2019. július 29-i döntése következményeként megszüntetjük a cikkek oldalunkról engedélyezett közösségi oldalakon történő megosztásának lehetőségét. Természetesen a cikk linkjének bemásolásával ezt továbbra is meg lehet tenni bármelyik közösségi oldalon.
2011. április 8. | utolsó módosítás: 2016. február 8., 17:06
Ez a cikkünk több, mint fél éve lett elhelyezve az oldalon.
A tartalma azóta elavulhatott!

Ahogy az előadás elején el is mondták, az irodalom szekció és legnépszerűbb előadás az Apáczai Napokon az elmúlt években, és most is. Három előadást láthattunk ebben a sávban.

Elsőként Pallagi Petra és Török Melánia (10.B osztályos tanulók) projektjét láthattuk. Shakespeare A makrancos hölgy átdramatizált változatát láthattuk, élőben az ő előadásukban. Halhattunk benne eredeti Shakespeare szövegeket is, de a Facebooktól kezdve az apai szigoron keresztül minden felmerült benne. Az előadás rettenetesen szórakozató volt, ahogy az egész történetet játszották el ketten, hol egy szemüveggel beszélgetve, hol egy hajpánttal, remekül bemutatva és átértelmezve A makrancos hölgy című darabot. A műsor videókkal, zenés betétekkel, táncokkal és mókás benyögésekkel volt átszőve. És a történet csattanója után megszólalt a Family Guy című sorozat zenéje. Igazán élvezetes volt.

A második eladást Alexandrov Anna és Munhtuya Nominerdene 10.D osztályos tanulók tartották a germán-kelta szimbólumokról, eredetükről és jelentésükről J.R.R. Tolkien és C.S. Lewis műveiben. Az előadás elmesélte minden mesebeli lény és szituáció eredetét a Gyűrűk urából és a Narniából.


Projektelőadások: irodalom szekció

A harmadik projektmunkát három 10.C osztályos lány, Kemény Alexandra, Philipp Diána és Boros Réka készítette. Ez egy Molière mű, a Tudós nők átdolgozását láthattuk. Az egész némafilm volt, felirattal, és elég különleges zenei aláfestéssel.

Gönczi Hajnalka

Az új általános adatvédelmi rendelet (GDPR) és az EU bíróság 2019. július 29-i döntése következményeként megszüntetjük a cikkek oldalunkról engedélyezett lájkolásának lehetőségét. Természetesen a cikkek linkje a közösségi oldalakon belül lájkolható.A legfrissebb cikkek a rovatban

Arany a Dürer Versenyen

2020. február 7. és 9. között került megrendezésre Miskolcon a Dürer Verseny, ahonnan aranyat hozott a Szent István Gimnázium és az Apáczai közös csapata.

Szalagavató bál 2020

Képek szöveg nélkül.

Implom József Középiskolai Helyesírási Verseny eredménye

Elérhetők az Implom József Középiskolai Helyesírási Verseny eredményei.

Ilyen volt 2019 második fele

Képekben 2019 őszi féléve.

Ilyen volt 2019 első fele

Képekben 2019 tavaszi féléve.

MERIDIÁN – az apáczaisok hírportálja
KÖZÖSSÉGI OLDALAINK:

 Facebook
 Twitter
 Instagram
 YouTube
ALMA MATER:


Impresszum | Médiaajánlat | Jogok | Adatvédelem | Technikai háttér
2002-2020 MERIDIÁN. Minden jog fenntartva. A weboldal tartalmának másodközlése, felhasználása csak a készítők engedélyével lehetséges.