Tízórai | Aktuális témák

Projektelőadások: irodalom szekció


A cikket más oldalakon is meg tudod osztani a linkjének bemásolásával.
A cikk linkje:


2011. április 8. | utolsó módosítás: 2016. február 8., 17:06
Ez a cikkünk több, mint fél éve lett elhelyezve az oldalon.
A tartalma azóta elavulhatott!

Ahogy az előadás elején el is mondták, az irodalom szekció és legnépszerűbb előadás az Apáczai Napokon az elmúlt években, és most is. Három előadást láthattunk ebben a sávban.

Elsőként Pallagi Petra és Török Melánia (10.B osztályos tanulók) projektjét láthattuk. Shakespeare A makrancos hölgy átdramatizált változatát láthattuk, élőben az ő előadásukban. Halhattunk benne eredeti Shakespeare szövegeket is, de a Facebooktól kezdve az apai szigoron keresztül minden felmerült benne. Az előadás rettenetesen szórakozató volt, ahogy az egész történetet játszották el ketten, hol egy szemüveggel beszélgetve, hol egy hajpánttal, remekül bemutatva és átértelmezve A makrancos hölgy című darabot. A műsor videókkal, zenés betétekkel, táncokkal és mókás benyögésekkel volt átszőve. És a történet csattanója után megszólalt a Family Guy című sorozat zenéje. Igazán élvezetes volt.

A második eladást Alexandrov Anna és Munhtuya Nominerdene 10.D osztályos tanulók tartották a germán-kelta szimbólumokról, eredetükről és jelentésükről J.R.R. Tolkien és C.S. Lewis műveiben. Az előadás elmesélte minden mesebeli lény és szituáció eredetét a Gyűrűk urából és a Narniából.


Projektelőadások: irodalom szekció

A harmadik projektmunkát három 10.C osztályos lány, Kemény Alexandra, Philipp Diána és Boros Réka készítette. Ez egy Molière mű, a Tudós nők átdolgozását láthattuk. Az egész némafilm volt, felirattal, és elég különleges zenei aláfestéssel.

Gönczi Hajnalka
A legfrissebb cikkek a rovatban

„Nem tudtam, hogy lehetetlen, ezért megcsináltam” avagy A végzős évfolyam idei díjazottjai

Szép hagyománya iskolánknak, hogy a ballagási ünnepségen kerülnek átadásra a végzősök díjai. Az ünnepség idén ugyan elmaradt, de természetesen a díjak ugyanúgy kiosztásra kerülnek.

Ballagás 2020

Bár idén a ballagás a hagyományos formájában elmaradt, de úgy gondoltuk, az ünnepséget elvisszük az otthonaitokba.

Érettségik, tanévnaptár-változások, ballagás

Az igazgató úr tájékoztatója olvasható az érettségiről, az előrehozott vizsgákról, a tanévnaptár változásairól és a ballagásról.

Leköszönt az ID

Földi Teodor nyílt levélben köszöni meg azt az egy évet, amit az ID élén tölthetett. Márciusban lejárt a mandátuma. Az új elnök Csiszár Dóra.

Készítsetek flash mobot egymástól távol!

Az igazgató úr pénteki videoüzenetében felvetett flash mob-versenyének kiírása.

MERIDIÁN – az apáczaisok hírportálja
KÖZÖSSÉGI OLDALAINK:

 Facebook
 Twitter
 Instagram
 YouTube
ALMA MATER:


Impresszum | Médiaajánlat | Jogok | Adatvédelem | Technikai háttér
2002-2020 MERIDIÁN. Minden jog fenntartva. A weboldal tartalmának másodközlése, felhasználása csak a készítők engedélyével lehetséges.