Tízórai | Aktuális témák

Projektelőadások: „országok-kultúrák” és zene szekció
A cikk linkje:
2011. április 8. | utolsó módosítás: 2016. február 8., 17:06
Ez a cikkünk több, mint fél éve lett elhelyezve az oldalon.
A tartalma azóta elavulhatott!

Ezen az előadáson két témában hallhattunk beszámolót: Nigéria és A Pamela Anderson Band 10 éves története.

Nekem tetszett az előadás. Az első felében Nigériáról volt szó, aminek az volt az oka, hogy idén Nigéria fővárosában, Abujában volt az IJSO (International Junior Science Olympiad – Nemzetközi Junior Természettudományi Olimpia). Az ott lévők által készített fényképeket és ismereteket is felhasználták. Emellett bemutatták Nigériát, mert az előadás előtti napokban felmérést végeztek, ahol kiderült, a diákok alapvető tudnivalókat nem tudtak róla. Ezt az előadást 10.A osztályos tanulók tartották (Bagi Barna, Bérczes Virág, Kovács Klaudia, Szalai Rita és Tóth Péter).


Projektelőadások: „országok-kultúrák” és zene szekció

A második felében a Pamela Anderson Band (rövidítve a PAB) 10 éves évfordulója alkalmából készített DVD-ket mutatták be, eleinte csak egyet terveztek, de végül hármat csináltak. A DVD-ken megtalálható a zenekar története a tagok elmesélései alapján, ami érdekes módon különbözik. Van még rajtuk néhány érdekes sztori a zenekarról. Összegyűjtöttek egy csomó fényképet és videót a koncertekről, a legelső koncerttől a legutolsóig láthatók felvételek. Megszereztek egy interjút, ami még a legelső 2001-es koncert után készült az egyik diákkal. Ötletet merítve ebből a mostani tagokkal is készítettek interjúkat, egyenként és együtt is. Ezek is megtalálhatók a DVD-ken, melyekről bárkinek szívesen csinálnak másolatot, ha visz DVD-t. Az előadók pedig: Horváth Fanny, Fülöp Tamara és Furján Orsolya (10.B osztályos diákok).

A projektelőadás után a PAB egy fergeteges koncertet adott a Színházteremben. A 10 évvel ezelőtti bemutatkozó búcsúkoncert óta első alkalommal.

Antal Zsófia
A legfrissebb cikkek a rovatban

Bronz a világűrből

Kozák András bronzérmet hozott a XIII. Nemzetközi Csillagászati és Asztrofizikai Diákolimpiáról. Andrásnak ez már a második olimpiai bronzérme ezen a nyáron.

Beszámoló az idei sporttáborról (tanári szemmel)

Idén 9. alkalommal szerveztünk sporttábort Tiszainokán Illés Vanda kolléganőmmel. 38 diákkal utaztunk le a Tisza partjára. A társaságban voltak „kicsik” és „nagyok”, öregdiákok. Voltak első „inokázók” és már rutinos sporttáborozók.

Beszámoló az Álarc mögött tehetséggondozó programról

Az „Álarc mögött” élmény- és alkotásközpontú, komplex tehetséggondozó program célja az volt, hogy olyan tehetséges diákokat fejlesszünk, akik a korábbi években már foglalkoztak szín- és/vagy táncművészettel.

Lovagtábor

Május második hetében zajlott a nyolcadikosoknak szervezett erdei iskola, ahol az évfolyamunk jobban összekovácsolódhatott, illetve középkori témakörű feladatokat végeztünk el. Ilyen volt például a lányoknak a ruhavarrás és a fiúknak a batyukészítés (amiket teljesen saját kezűleg, korhűen készítettünk el), a fakardozások és egy lovagkori előadás, ahol megismerkedhettünk a középkori lovagi fegyverzettel.

Gyermeknap

„A gyermekeknek biztonságra, védelemre, szeretetre és megbecsülésre van szükségük. Arra, hogy engedjük őket létezni, és gyönyörködjünk abban, ahogy személyiségük kibontakozik. Aki jót akar tenni valaki mással, apró részletekben kell tennie.” – írta William Blake majd kétszáz évvel ezelőtt. Ma sem kell mást tennünk, most is kínálkozik rá lehetőség és alkalom.

MERIDIÁN – az apáczaisok hírportálja
KÖZÖSSÉGI OLDALAINK:

 Facebook
 Twitter
 Instagram
 YouTube
ALMA MATER:


Impresszum | Médiaajánlat | Jogok | Adatvédelem | Technikai háttér
2002-2019 MERIDIÁN. Minden jog fenntartva. A weboldal tartalmának másodközlése, felhasználása csak a készítők engedélyével lehetséges.