Tízórai | Aktuális témák

Projektelőadások: „országok-kultúrák” és zene szekció


A cikket más oldalakon is meg tudod osztani a linkjének bemásolásával.
A cikk linkje:


2011. április 8. | utolsó módosítás: 2016. február 8., 17:06
Ez a cikkünk több, mint fél éve lett elhelyezve az oldalon.
A tartalma azóta elavulhatott!

Ezen az előadáson két témában hallhattunk beszámolót: Nigéria és A Pamela Anderson Band 10 éves története.

Nekem tetszett az előadás. Az első felében Nigériáról volt szó, aminek az volt az oka, hogy idén Nigéria fővárosában, Abujában volt az IJSO (International Junior Science Olympiad – Nemzetközi Junior Természettudományi Olimpia). Az ott lévők által készített fényképeket és ismereteket is felhasználták. Emellett bemutatták Nigériát, mert az előadás előtti napokban felmérést végeztek, ahol kiderült, a diákok alapvető tudnivalókat nem tudtak róla. Ezt az előadást 10.A osztályos tanulók tartották (Bagi Barna, Bérczes Virág, Kovács Klaudia, Szalai Rita és Tóth Péter).


Projektelőadások: „országok-kultúrák” és zene szekció

A második felében a Pamela Anderson Band (rövidítve a PAB) 10 éves évfordulója alkalmából készített DVD-ket mutatták be, eleinte csak egyet terveztek, de végül hármat csináltak. A DVD-ken megtalálható a zenekar története a tagok elmesélései alapján, ami érdekes módon különbözik. Van még rajtuk néhány érdekes sztori a zenekarról. Összegyűjtöttek egy csomó fényképet és videót a koncertekről, a legelső koncerttől a legutolsóig láthatók felvételek. Megszereztek egy interjút, ami még a legelső 2001-es koncert után készült az egyik diákkal. Ötletet merítve ebből a mostani tagokkal is készítettek interjúkat, egyenként és együtt is. Ezek is megtalálhatók a DVD-ken, melyekről bárkinek szívesen csinálnak másolatot, ha visz DVD-t. Az előadók pedig: Horváth Fanny, Fülöp Tamara és Furján Orsolya (10.B osztályos diákok).

A projektelőadás után a PAB egy fergeteges koncertet adott a Színházteremben. A 10 évvel ezelőtti bemutatkozó búcsúkoncert óta első alkalommal.

Antal Zsófia
A legfrissebb cikkek a rovatban

„Nem tudtam, hogy lehetetlen, ezért megcsináltam” avagy A végzős évfolyam idei díjazottjai

Szép hagyománya iskolánknak, hogy a ballagási ünnepségen kerülnek átadásra a végzősök díjai. Az ünnepség idén ugyan elmaradt, de természetesen a díjak ugyanúgy kiosztásra kerülnek.

Ballagás 2020

Bár idén a ballagás a hagyományos formájában elmaradt, de úgy gondoltuk, az ünnepséget elvisszük az otthonaitokba.

Érettségik, tanévnaptár-változások, ballagás

Az igazgató úr tájékoztatója olvasható az érettségiről, az előrehozott vizsgákról, a tanévnaptár változásairól és a ballagásról.

Leköszönt az ID

Földi Teodor nyílt levélben köszöni meg azt az egy évet, amit az ID élén tölthetett. Márciusban lejárt a mandátuma. Az új elnök Csiszár Dóra.

Készítsetek flash mobot egymástól távol!

Az igazgató úr pénteki videoüzenetében felvetett flash mob-versenyének kiírása.

MERIDIÁN – az apáczaisok hírportálja
KÖZÖSSÉGI OLDALAINK:

 Facebook
 Twitter
 Instagram
 YouTube
ALMA MATER:


Impresszum | Médiaajánlat | Jogok | Adatvédelem | Technikai háttér
2002-2020 MERIDIÁN. Minden jog fenntartva. A weboldal tartalmának másodközlése, felhasználása csak a készítők engedélyével lehetséges.