Tízórai | Aktuális témák

Projektelőadások: „országok-kultúrák” és zene szekció


A cikket más oldalakon is meg tudod osztani a linkjének bemásolásával.
A cikk linkje:


Az új általános adatvédelmi rendelet (GDPR) és az EU bíróság 2019. július 29-i döntése következményeként megszüntetjük a cikkek oldalunkról engedélyezett közösségi oldalakon történő megosztásának lehetőségét. Természetesen a cikk linkjének bemásolásával ezt továbbra is meg lehet tenni bármelyik közösségi oldalon.
2011. április 8. | utolsó módosítás: 2016. február 8., 17:06
Ez a cikkünk több, mint fél éve lett elhelyezve az oldalon.
A tartalma azóta elavulhatott!

Ezen az előadáson két témában hallhattunk beszámolót: Nigéria és A Pamela Anderson Band 10 éves története.

Nekem tetszett az előadás. Az első felében Nigériáról volt szó, aminek az volt az oka, hogy idén Nigéria fővárosában, Abujában volt az IJSO (International Junior Science Olympiad – Nemzetközi Junior Természettudományi Olimpia). Az ott lévők által készített fényképeket és ismereteket is felhasználták. Emellett bemutatták Nigériát, mert az előadás előtti napokban felmérést végeztek, ahol kiderült, a diákok alapvető tudnivalókat nem tudtak róla. Ezt az előadást 10.A osztályos tanulók tartották (Bagi Barna, Bérczes Virág, Kovács Klaudia, Szalai Rita és Tóth Péter).


Projektelőadások: „országok-kultúrák” és zene szekció

A második felében a Pamela Anderson Band (rövidítve a PAB) 10 éves évfordulója alkalmából készített DVD-ket mutatták be, eleinte csak egyet terveztek, de végül hármat csináltak. A DVD-ken megtalálható a zenekar története a tagok elmesélései alapján, ami érdekes módon különbözik. Van még rajtuk néhány érdekes sztori a zenekarról. Összegyűjtöttek egy csomó fényképet és videót a koncertekről, a legelső koncerttől a legutolsóig láthatók felvételek. Megszereztek egy interjút, ami még a legelső 2001-es koncert után készült az egyik diákkal. Ötletet merítve ebből a mostani tagokkal is készítettek interjúkat, egyenként és együtt is. Ezek is megtalálhatók a DVD-ken, melyekről bárkinek szívesen csinálnak másolatot, ha visz DVD-t. Az előadók pedig: Horváth Fanny, Fülöp Tamara és Furján Orsolya (10.B osztályos diákok).

A projektelőadás után a PAB egy fergeteges koncertet adott a Színházteremben. A 10 évvel ezelőtti bemutatkozó búcsúkoncert óta első alkalommal.

Antal Zsófia

Az új általános adatvédelmi rendelet (GDPR) és az EU bíróság 2019. július 29-i döntése következményeként megszüntetjük a cikkek oldalunkról engedélyezett lájkolásának lehetőségét. Természetesen a cikkek linkje a közösségi oldalakon belül lájkolható.A legfrissebb cikkek a rovatban

Eredmények Marosvásárhelyről

Egy hete zajlott Marosvásárhelyen a 40. disputa bajnokság.

3. és 4. helyezés a Szent-Györgyi Tanulmányi Versenyen

2019. november 5-én és 6-án Szegeden a Szent-Györgyi Tanulmányi Versenyen 3 fős csapatok fizika, biológia és kémia feladatok révén mérkőztek meg.

A mai napon az 1956. október 23. napján kitört forradalom és szabadságharc hőseiről emlékeztünk meg

A megemlékezés keretében a 4. óra alatt egy 30 perces rádióműsort hallgattunk meg az osztálytermekben. A színvonalas műsort Borhegyi Péter tanár úr vezetésével a gimnázium 10.B osztályának tanulói készítették és adták elő. A cikkben lévő galéria október 23-ig még frissül.

Kozák András és Almási Balázs elnyerte a Richter Gedeon Nyrt. Talentum Alapítvány ösztöndíját

2019. október 2-án ünnepélyes keretek között átadták a Richter Gedeon Talentum Alapítvány ösztöndíjait a Richter Centenáriumi Emléktárban.

Egy nap sztrájk – Stec Kaidi tudósítása a klímasztrájkról

Beszámolót olvashattok a pénteki klímasztrájkról Stec Kaidi Tea tollából.

MERIDIÁN – az apáczaisok hírportálja
KÖZÖSSÉGI OLDALAINK:

 Facebook
 Twitter
 Instagram
 YouTube
ALMA MATER:


Impresszum | Médiaajánlat | Jogok | Adatvédelem | Technikai háttér
2002-2019 MERIDIÁN. Minden jog fenntartva. A weboldal tartalmának másodközlése, felhasználása csak a készítők engedélyével lehetséges.