Tízórai | Aktuális témák

Transzszexuális empátia és egyéb nyalánkságok, avagy prózódiai baklövészet kezdőknek


A cikket más oldalakon is meg tudod osztani a linkjének bemásolásával.
A cikk linkje:


Az új általános adatvédelmi rendelet (GDPR) és az EU bíróság 2019. július 29-i döntése következményeként megszüntetjük a cikkek oldalunkról engedélyezett közösségi oldalakon történő megosztásának lehetőségét. Természetesen a cikk linkjének bemásolásával ezt továbbra is meg lehet tenni bármelyik közösségi oldalon.
2004. április 7. | utolsó módosítás: 2016. február 8., 17:06
Ez a cikkünk több, mint fél éve lett elhelyezve az oldalon.
A tartalma azóta elavulhatott!

Már előre fentük a fogunkat az igazán színvonalasnak ígérkező Börzsönyi-Czéh-féle – ezúttal nem zenei – produkcióra. Rossz versek? Hmmm… Az már sejtetett valamit, hogy a sok jelentkező miatt az eredeti terem helyett a fiútesiben gyűlt össze a nagyérdemű. Az elvárható néhány perces késés után azonnal a húrokba … izé… a lapok közé csaptak az előadók.

Szépen lassan megismerkedtünk olyan, méltatlanul elfeledett versszobrászokkal, mint pl. Szittya Attila Bendegúz, Széchényi Szabó Mózes, Kovács/Faludy Fanni, Sakk Béláné, vagy épp a magát legtöbb verssel képviselő Katona László. (elnézést az esetleges név-elírásokért)

A műfaji és nyelvtani határokat ledöntő kalandozásunk során oly témák tucatjaival szembesültünk, melyek igazságtalanul maradtak/maradnak/fognak lemaradni az irodalomórák palettáiról: a huligán életforma rejtelmei, Szöul ostroma „véres jenkik” által, a temetői humor, a gyöngyhalászok szarkasztikus életfilozófiája stb.

Minden elismerésünk Börzsönyi és Czéh Tanár Uraké, akik képesek voltak szinte fa-arccal felolvasni és kommentálni magyar vagy magyar származású költőink remekeit, és minden sajnálatunk azoké, akik nem jöttek el, pedig a tornateremben akadt volna még hely…

Barna Richard és Diószegi Tamás
BaD.Bros

Az új általános adatvédelmi rendelet (GDPR) és az EU bíróság 2019. július 29-i döntése következményeként megszüntetjük a cikkek oldalunkról engedélyezett lájkolásának lehetőségét. Természetesen a cikkek linkje a közösségi oldalakon belül lájkolható.A legfrissebb cikkek a rovatban

Eredmények Marosvásárhelyről

Egy hete zajlott Marosvásárhelyen a 40. disputa bajnokság.

3. és 4. helyezés a Szent-Györgyi Tanulmányi Versenyen

2019. november 5-én és 6-án Szegeden a Szent-Györgyi Tanulmányi Versenyen 3 fős csapatok fizika, biológia és kémia feladatok révén mérkőztek meg.

A mai napon az 1956. október 23. napján kitört forradalom és szabadságharc hőseiről emlékeztünk meg

A megemlékezés keretében a 4. óra alatt egy 30 perces rádióműsort hallgattunk meg az osztálytermekben. A színvonalas műsort Borhegyi Péter tanár úr vezetésével a gimnázium 10.B osztályának tanulói készítették és adták elő. A cikkben lévő galéria október 23-ig még frissül.

Kozák András és Almási Balázs elnyerte a Richter Gedeon Nyrt. Talentum Alapítvány ösztöndíját

2019. október 2-án ünnepélyes keretek között átadták a Richter Gedeon Talentum Alapítvány ösztöndíjait a Richter Centenáriumi Emléktárban.

Egy nap sztrájk – Stec Kaidi tudósítása a klímasztrájkról

Beszámolót olvashattok a pénteki klímasztrájkról Stec Kaidi Tea tollából.

MERIDIÁN – az apáczaisok hírportálja
KÖZÖSSÉGI OLDALAINK:

 Facebook
 Twitter
 Instagram
 YouTube
ALMA MATER:


Impresszum | Médiaajánlat | Jogok | Adatvédelem | Technikai háttér
2002-2019 MERIDIÁN. Minden jog fenntartva. A weboldal tartalmának másodközlése, felhasználása csak a készítők engedélyével lehetséges.