Tízórai | Aktuális témák

Transzszexuális empátia és egyéb nyalánkságok, avagy prózódiai baklövészet kezdőknek


A cikket más oldalakon is meg tudod osztani a linkjének bemásolásával.
A cikk linkje:


Az új általános adatvédelmi rendelet (GDPR) és az EU bíróság 2019. július 29-i döntése következményeként megszüntetjük a cikkek oldalunkról engedélyezett közösségi oldalakon történő megosztásának lehetőségét. Természetesen a cikk linkjének bemásolásával ezt továbbra is meg lehet tenni bármelyik közösségi oldalon.
2004. április 7. | utolsó módosítás: 2016. február 8., 17:06
Ez a cikkünk több, mint fél éve lett elhelyezve az oldalon.
A tartalma azóta elavulhatott!

Már előre fentük a fogunkat az igazán színvonalasnak ígérkező Börzsönyi-Czéh-féle – ezúttal nem zenei – produkcióra. Rossz versek? Hmmm… Az már sejtetett valamit, hogy a sok jelentkező miatt az eredeti terem helyett a fiútesiben gyűlt össze a nagyérdemű. Az elvárható néhány perces késés után azonnal a húrokba … izé… a lapok közé csaptak az előadók.

Szépen lassan megismerkedtünk olyan, méltatlanul elfeledett versszobrászokkal, mint pl. Szittya Attila Bendegúz, Széchényi Szabó Mózes, Kovács/Faludy Fanni, Sakk Béláné, vagy épp a magát legtöbb verssel képviselő Katona László. (elnézést az esetleges név-elírásokért)

A műfaji és nyelvtani határokat ledöntő kalandozásunk során oly témák tucatjaival szembesültünk, melyek igazságtalanul maradtak/maradnak/fognak lemaradni az irodalomórák palettáiról: a huligán életforma rejtelmei, Szöul ostroma „véres jenkik” által, a temetői humor, a gyöngyhalászok szarkasztikus életfilozófiája stb.

Minden elismerésünk Börzsönyi és Czéh Tanár Uraké, akik képesek voltak szinte fa-arccal felolvasni és kommentálni magyar vagy magyar származású költőink remekeit, és minden sajnálatunk azoké, akik nem jöttek el, pedig a tornateremben akadt volna még hely…

Barna Richard és Diószegi Tamás
BaD.Bros

Az új általános adatvédelmi rendelet (GDPR) és az EU bíróság 2019. július 29-i döntése következményeként megszüntetjük a cikkek oldalunkról engedélyezett lájkolásának lehetőségét. Természetesen a cikkek linkje a közösségi oldalakon belül lájkolható.A legfrissebb cikkek a rovatban

Arany a Dürer Versenyen

2020. február 7. és 9. között került megrendezésre Miskolcon a Dürer Verseny, ahonnan aranyat hozott a Szent István Gimnázium és az Apáczai közös csapata.

Szalagavató bál 2020

Képek szöveg nélkül.

Implom József Középiskolai Helyesírási Verseny eredménye

Elérhetők az Implom József Középiskolai Helyesírási Verseny eredményei.

Ilyen volt 2019 második fele

Képekben 2019 őszi féléve.

Ilyen volt 2019 első fele

Képekben 2019 tavaszi féléve.

MERIDIÁN – az apáczaisok hírportálja
KÖZÖSSÉGI OLDALAINK:

 Facebook
 Twitter
 Instagram
 YouTube
ALMA MATER:


Impresszum | Médiaajánlat | Jogok | Adatvédelem | Technikai háttér
2002-2020 MERIDIÁN. Minden jog fenntartva. A weboldal tartalmának másodközlése, felhasználása csak a készítők engedélyével lehetséges.