Tízórai | Aktuális témák

Transzszexuális empátia és egyéb nyalánkságok, avagy prózódiai baklövészet kezdőknek


A cikket más oldalakon is meg tudod osztani a linkjének bemásolásával.
A cikk linkje:


2004. április 7. | utolsó módosítás: 2016. február 8., 17:06
Ez a cikkünk több, mint fél éve lett elhelyezve az oldalon.
A tartalma azóta elavulhatott!

Már előre fentük a fogunkat az igazán színvonalasnak ígérkező Börzsönyi-Czéh-féle – ezúttal nem zenei – produkcióra. Rossz versek? Hmmm… Az már sejtetett valamit, hogy a sok jelentkező miatt az eredeti terem helyett a fiútesiben gyűlt össze a nagyérdemű. Az elvárható néhány perces késés után azonnal a húrokba … izé… a lapok közé csaptak az előadók.

Szépen lassan megismerkedtünk olyan, méltatlanul elfeledett versszobrászokkal, mint pl. Szittya Attila Bendegúz, Széchényi Szabó Mózes, Kovács/Faludy Fanni, Sakk Béláné, vagy épp a magát legtöbb verssel képviselő Katona László. (elnézést az esetleges név-elírásokért)

A műfaji és nyelvtani határokat ledöntő kalandozásunk során oly témák tucatjaival szembesültünk, melyek igazságtalanul maradtak/maradnak/fognak lemaradni az irodalomórák palettáiról: a huligán életforma rejtelmei, Szöul ostroma „véres jenkik” által, a temetői humor, a gyöngyhalászok szarkasztikus életfilozófiája stb.

Minden elismerésünk Börzsönyi és Czéh Tanár Uraké, akik képesek voltak szinte fa-arccal felolvasni és kommentálni magyar vagy magyar származású költőink remekeit, és minden sajnálatunk azoké, akik nem jöttek el, pedig a tornateremben akadt volna még hely…

Barna Richard és Diószegi Tamás
BaD.Bros
A legfrissebb cikkek a rovatban

„Nem tudtam, hogy lehetetlen, ezért megcsináltam” avagy A végzős évfolyam idei díjazottjai

Szép hagyománya iskolánknak, hogy a ballagási ünnepségen kerülnek átadásra a végzősök díjai. Az ünnepség idén ugyan elmaradt, de természetesen a díjak ugyanúgy kiosztásra kerülnek.

Ballagás 2020

Bár idén a ballagás a hagyományos formájában elmaradt, de úgy gondoltuk, az ünnepséget elvisszük az otthonaitokba.

Érettségik, tanévnaptár-változások, ballagás

Az igazgató úr tájékoztatója olvasható az érettségiről, az előrehozott vizsgákról, a tanévnaptár változásairól és a ballagásról.

Leköszönt az ID

Földi Teodor nyílt levélben köszöni meg azt az egy évet, amit az ID élén tölthetett. Márciusban lejárt a mandátuma. Az új elnök Csiszár Dóra.

Készítsetek flash mobot egymástól távol!

Az igazgató úr pénteki videoüzenetében felvetett flash mob-versenyének kiírása.

MERIDIÁN – az apáczaisok hírportálja
KÖZÖSSÉGI OLDALAINK:

 Facebook
 Twitter
 Instagram
 YouTube
ALMA MATER:


Impresszum | Médiaajánlat | Jogok | Adatvédelem | Technikai háttér
2002-2020 MERIDIÁN. Minden jog fenntartva. A weboldal tartalmának másodközlése, felhasználása csak a készítők engedélyével lehetséges.