Tízórai | Aktuális témák

Antos Júlia: Táncterápia


A cikket más oldalakon is meg tudod osztani a linkjének bemásolásával.
A cikk linkje:


Az új általános adatvédelmi rendelet (GDPR) és az EU bíróság 2019. július 29-i döntése következményeként megszüntetjük a cikkek oldalunkról engedélyezett közösségi oldalakon történő megosztásának lehetőségét. Természetesen a cikk linkjének bemásolásával ezt továbbra is meg lehet tenni bármelyik közösségi oldalon.
2004. április 7. | utolsó módosítás: 2016. február 8., 17:06
Ez a cikkünk több, mint fél éve lett elhelyezve az oldalon.
A tartalma azóta elavulhatott!

Beléptünk a lány tornaterembe. Barátságos arcok, sok lány és egy fiú. Egy nagy körben állnak, és érdekes mozdulatokat végeznek, majd egymás nevét mormolják. Így kezdődött a táncterápia.

De mi is ez valójában? Nem tudom, talán nincs is rá szó, de kellemes, felszabadult hangulatot okoz. Ezután halk zene, mi pedig kitöltve a rendelkezésünkre álló teret, mindenfelé sétálgatunk lassan, majd egyre gyorsabban. Új feladat: figyelni kell egymást, s ha valaki megáll, minél előbb meg kell állnia az egész csoportnak. Teljesen egymásra hangolódtunk. Ezután ha valaki megállt, mindenkinek köré kellett gyűlnie, mintha egy szoborrá olvadtunk volna össze. Következő feladatként párokat alkottunk, és a pár egyik tagja bábuvá változott. Volt, akiből fa lett, de volt rongybaba is. A pár másik tagja pedig irányította. Rettentően izgalmas volt. Ezeken kívül még sok jó feladatot csináltunk. És fontos, hogy sokat beszélgettünk, ezáltal megismertük egymást.

Így elég gyorsan elszállt az a két óra, amit itt eltöltöttünk, a mi kis „szektánkban”…

Fekete Szandra

Az új általános adatvédelmi rendelet (GDPR) és az EU bíróság 2019. július 29-i döntése következményeként megszüntetjük a cikkek oldalunkról engedélyezett lájkolásának lehetőségét. Természetesen a cikkek linkje a közösségi oldalakon belül lájkolható.A legfrissebb cikkek a rovatban

Arany a Dürer Versenyen

2020. február 7. és 9. között került megrendezésre Miskolcon a Dürer Verseny, ahonnan aranyat hozott a Szent István Gimnázium és az Apáczai közös csapata.

Szalagavató bál 2020

Képek szöveg nélkül.

Implom József Középiskolai Helyesírási Verseny eredménye

Elérhetők az Implom József Középiskolai Helyesírási Verseny eredményei.

Ilyen volt 2019 második fele

Képekben 2019 őszi féléve.

Ilyen volt 2019 első fele

Képekben 2019 tavaszi féléve.

MERIDIÁN – az apáczaisok hírportálja
KÖZÖSSÉGI OLDALAINK:

 Facebook
 Twitter
 Instagram
 YouTube
ALMA MATER:


Impresszum | Médiaajánlat | Jogok | Adatvédelem | Technikai háttér
2002-2020 MERIDIÁN. Minden jog fenntartva. A weboldal tartalmának másodközlése, felhasználása csak a készítők engedélyével lehetséges.