Tízórai | Aktuális témák

Pénteken utcabál, légy Te is ott!
A cikk linkje:
2010. június 9. | utolsó módosítás: 2016. február 8., 17:06
Ez a cikkünk több, mint fél éve lett elhelyezve az oldalon.
A tartalma azóta elavulhatott!

Egy újabb interjú adagot olvashattok, ezúttal ismét az utcabálról. Nagyjából elmondható, hogy a diákok nagy része a foci vb nyitómeccsét (fociban nem vagyok jártas, egyáltalán így mondják ezt? :)) várják a legjobban, a már végzettek főleg a sörsátorért lelkesednek, de mindig akadnak kivételek, most sincs ez másképp, így hát ne skatulyázzunk be senkit! Ezeken kívül persze a koncerteket is nagyon várja mindenki, reméljük, nem csalódunk! :)

Mit gondolsz az utcabálról?
–Szerintem jó lesz…
Elmész?
–El…:)
Milyen programokra akarsz mindenképpen elmenni?
–Mozaik koncert :)

Karacs Eszter, 7.C

Mit gondolsz az utcabálról?
–Igaz, eddig még nem volt, de ettől még pozitívan állok hozzá.
Elmész?
–El, ha ráérek.
Milyen programokra akarsz mindenképpen elmenni?
–Koncertekre az biztos, és a foci vb nyitómeccsére is, természetesen. :)

Juhász Zsófia, 7.D

Mit gondolsz az utcabálról?
–Hát, szerintem remek ötlet, hogy ilyen újdonságokat találnak ki és fejlesztik az iskola diákjainak összetartását.
Elmész?
–Feltéltenül…
Milyen programokra akarsz mindenképpen elmenni?
–Koncertek, IQ teszt (szőke vagyok…)

Molnár Krisztina, 7.D

Mit gondolsz az utcabálról?
–Eddig volt amúgy utcabál?
Nem…
–Hát, szerintem jó ötlet, mert együtt lesz az egész suli és aznap már nincs is tanítás…:)
Elmész?
–Valószínűleg…
Milyen programokra akarsz mindenképpen elmenni?
–Foci vb, tombola, koncertek…Mindenre. :)

Domokos Eszter, 7.D

Mit gondolsz az utcabálról?
–Tök jó ötletnek tartom, egy nagy buli lesz.
Elmész?
–Persze!!!
Milyen programokra akarsz mindenképpen elmenni?
–Koncertek, megpróbálok mindenre, ami érdekes.

Molnár Szabina, 7.D

Mit gondolsz az utcabálról?
–Király ötlet, biztos, hogy sokan fognak jönni, ilyen még nem volt. Meg hát a Papnövelde utca és az Egyetem tér is elég szép lett, érdemes bulizni egyet rajta.
Elmész?
–Még szép. :) Lesz sörsátor.
Milyen programokra akarsz mindenképpen elmenni?
–A koncerteket biztos megnézzük, aztán betévedünk még mindenféle jóra. Majd improvizálunk ott :)

Göndör Fruzsina, 12.C

És végül, két interjú, amiket nem személyesen készítettem, de az írói készségesen válaszoltak (ha nem is a megszokott módon) írásban a Meridián kedvéért.

Mit gondolsz az utcabálról?
–Őszintén szólva fogalmam sincs, hogy mik lesznek és tök jó ötlet az egész, emlékszem, amikor az Igazgató úr nekünk tizenegyedikben felvetette, már akkor lelkes voltam… Nem tudom, miért csak most csinálják meg.
Elmész?
–Elmegyek…
Milyen programokra akarsz mindenképpen elmenni?
–Szeretném, hogy legyen PAB (de mint azt alanyunk elmondta, fogalma sincs a programokról, amit szerintem meg tudunk bocsátani neki, lévén [már] nem ide járó diák, viszont szerencséjére – természetesen – koncertezik a Pamela Anderson Band – az interjú készítője).

Pigler Borbála, öregdiák

Elmegyek-e az utcabálra? Naná! Már korábban is hallottam a tervekről, hogy milyen jó lenne egy apáczais utcabál, és nagyon örülök neki, hogy ilyen hamar sikerül megvalósítani. Biztos sok szervezés, munkálkodás van (és lesz is még péntekig!) a hátterében. Olvastam a programot a Meridiánon, és ha már ott vagyok, lehetőség szerint minden helyszínt szeretnék végigjárni, de elsősorban a Tiszta Szívvel sátra, a fotókiállítás meg a koncertek némelyike érdekel. (Tető és Egyetem tér! Egyik sem szokványos koncerthelyszín.) És persze a sörsátor az udvaron, mint jó hely a találkozásra. Viszont a focimeccs közös megnézését biztosan kihagyom. Remélem, sokan eljönnek mind az öregdiákok, mind a mostani diákok közül, mert a változatos program és a találkozási lehetőségek miatt biztos kár lenne máshol tölteni az estébe nyúló péntek délutánt. Ráadásul nem minden nap történik ilyen esemény, ami már a rendelkezésre álló tér nagyságának köszönhetően képes lehet összefogni az apáczais generációkat. Gyertek minél többen!

Sándor Júlia, öregdiák

Remélem, minél többen eljöttök az Utcabálra és szórakozunk egy jót. Úgy gondolom, maximálisan megéri ott lenni, és egy szinten kötelességünk is, hiszen a tanárok igencsak kitettek magukért a szervezés alatt. Mindenkinek jó szórakozást kívánok az utcabálozásban! :)

Az utcabál hivatalos oldala információkkal:
http://meridian.apaczai.elte.hu/utcabal

Seben Laura
A legfrissebb cikkek a rovatban

Bronz a világűrből

Kozák András bronzérmet hozott a XIII. Nemzetközi Csillagászati és Asztrofizikai Diákolimpiáról. Andrásnak ez már a második olimpiai bronzérme ezen a nyáron.

Beszámoló az idei sporttáborról (tanári szemmel)

Idén 9. alkalommal szerveztünk sporttábort Tiszainokán Illés Vanda kolléganőmmel. 38 diákkal utaztunk le a Tisza partjára. A társaságban voltak „kicsik” és „nagyok”, öregdiákok. Voltak első „inokázók” és már rutinos sporttáborozók.

Beszámoló az Álarc mögött tehetséggondozó programról

Az „Álarc mögött” élmény- és alkotásközpontú, komplex tehetséggondozó program célja az volt, hogy olyan tehetséges diákokat fejlesszünk, akik a korábbi években már foglalkoztak szín- és/vagy táncművészettel.

Lovagtábor

Május második hetében zajlott a nyolcadikosoknak szervezett erdei iskola, ahol az évfolyamunk jobban összekovácsolódhatott, illetve középkori témakörű feladatokat végeztünk el. Ilyen volt például a lányoknak a ruhavarrás és a fiúknak a batyukészítés (amiket teljesen saját kezűleg, korhűen készítettünk el), a fakardozások és egy lovagkori előadás, ahol megismerkedhettünk a középkori lovagi fegyverzettel.

Gyermeknap

„A gyermekeknek biztonságra, védelemre, szeretetre és megbecsülésre van szükségük. Arra, hogy engedjük őket létezni, és gyönyörködjünk abban, ahogy személyiségük kibontakozik. Aki jót akar tenni valaki mással, apró részletekben kell tennie.” – írta William Blake majd kétszáz évvel ezelőtt. Ma sem kell mást tennünk, most is kínálkozik rá lehetőség és alkalom.

MERIDIÁN – az apáczaisok hírportálja
KÖZÖSSÉGI OLDALAINK:

 Facebook
 Twitter
 Instagram
 YouTube
ALMA MATER:


Impresszum | Médiaajánlat | Jogok | Adatvédelem | Technikai háttér
2002-2019 MERIDIÁN. Minden jog fenntartva. A weboldal tartalmának másodközlése, felhasználása csak a készítők engedélyével lehetséges.