Tízórai | Aktuális témák

Peresztegi Sándor: A hosszú élet lehetőségei


A cikket más oldalakon is meg tudod osztani a linkjének bemásolásával.
A cikk linkje:


Az új általános adatvédelmi rendelet (GDPR) és az EU bíróság 2019. július 29-i döntése következményeként megszüntetjük a cikkek oldalunkról engedélyezett közösségi oldalakon történő megosztásának lehetőségét. Természetesen a cikk linkjének bemásolásával ezt továbbra is meg lehet tenni bármelyik közösségi oldalon.
2010. április 1. | utolsó módosítás: 2016. február 8., 17:06
Ez a cikkünk több, mint fél éve lett elhelyezve az oldalon.
A tartalma azóta elavulhatott!

Peresztegi Sándor egy valóban érdekes és sokakat megosztó előadást tartott. Témája (az egészség megőrzése, visszaszerzése, betegségek megelőzése, stb.) fontos dolog napjainkban. Talán az egyik legfontosabb.

Kezdésként megtudhattuk, hogy az emberi sejtek (és csak azok) gyakorlatilag halhatatlanok lennének. Ez mindenképp megragadja a figyelmet. (Örökélet, és vért se kell szívni hozzá?) A „halandóságunk” oka nem más, mint a figyelmetlenségünk, pontosabban az érdektelenségünk. Na meg persze a nagy cégek – mindig a nagy cégek! –, akik milliókat kaszálnak (mérgező) termékeikkel. Peresztegi Sándor álláspontja szerint (mely számomra hiteles volt rengeteg kitüntetése és a sok vizsgálat eredményének fényében), ha megfelelő termékeket vennénk, megvalósulhatna, hogy nagyon-nagyon hosszú életet éljünk 28 éves külsővel, olcsón. Csábító, nem? Az előadás azonban nem volt kifogástalan. Elhangzottak vélemények, hozzászólások, miszerint egyes termékeket kifejezetten reklámozott a könnyen meggyőzhető 15 éveseknek, valamint előadása merőben csak az előadó véleményét tükrözte. Nem tudom. Lehet, hogy tényleg reklámozott, és lehet, hogy ez így Apáczai Napok keretében helytelen volt. Azonban, ha ezzel csak egy családnak „jobbá” tette az életét, nem megérte? Annak a családnak mindenképp. :)


Peresztegi Sándor: A hosszú élet lehetőségei

Legyen bármi a tisztelt olvasó véleménye az előadásról (vagy az előadóról), szerintem érdemes „ráguglizni” Alexis Carrel nevére (akihez a halhatatlan sejtek „felfedezése” fűződik), és vigyázni a Sodium Lauryl Sulfate-tal. Biztos, ami biztos. :)

Kalapos Eszter

Az új általános adatvédelmi rendelet (GDPR) és az EU bíróság 2019. július 29-i döntése következményeként megszüntetjük a cikkek oldalunkról engedélyezett lájkolásának lehetőségét. Természetesen a cikkek linkje a közösségi oldalakon belül lájkolható.A legfrissebb cikkek a rovatban

Arany a Dürer Versenyen

2020. február 7. és 9. között került megrendezésre Miskolcon a Dürer Verseny, ahonnan aranyat hozott a Szent István Gimnázium és az Apáczai közös csapata.

Szalagavató bál 2020

Képek szöveg nélkül.

Implom József Középiskolai Helyesírási Verseny eredménye

Elérhetők az Implom József Középiskolai Helyesírási Verseny eredményei.

Ilyen volt 2019 második fele

Képekben 2019 őszi féléve.

Ilyen volt 2019 első fele

Képekben 2019 tavaszi féléve.

MERIDIÁN – az apáczaisok hírportálja
KÖZÖSSÉGI OLDALAINK:

 Facebook
 Twitter
 Instagram
 YouTube
ALMA MATER:


Impresszum | Médiaajánlat | Jogok | Adatvédelem | Technikai háttér
2002-2020 MERIDIÁN. Minden jog fenntartva. A weboldal tartalmának másodközlése, felhasználása csak a készítők engedélyével lehetséges.