Tízórai | Aktuális témák

Peresztegi Sándor: A hosszú élet lehetőségei


A cikket más oldalakon is meg tudod osztani a linkjének bemásolásával.
A cikk linkje:


2010. április 1. | utolsó módosítás: 2016. február 8., 17:06
Ez a cikkünk több, mint fél éve lett elhelyezve az oldalon.
A tartalma azóta elavulhatott!

Peresztegi Sándor egy valóban érdekes és sokakat megosztó előadást tartott. Témája (az egészség megőrzése, visszaszerzése, betegségek megelőzése, stb.) fontos dolog napjainkban. Talán az egyik legfontosabb.

Kezdésként megtudhattuk, hogy az emberi sejtek (és csak azok) gyakorlatilag halhatatlanok lennének. Ez mindenképp megragadja a figyelmet. (Örökélet, és vért se kell szívni hozzá?) A „halandóságunk” oka nem más, mint a figyelmetlenségünk, pontosabban az érdektelenségünk. Na meg persze a nagy cégek – mindig a nagy cégek! –, akik milliókat kaszálnak (mérgező) termékeikkel. Peresztegi Sándor álláspontja szerint (mely számomra hiteles volt rengeteg kitüntetése és a sok vizsgálat eredményének fényében), ha megfelelő termékeket vennénk, megvalósulhatna, hogy nagyon-nagyon hosszú életet éljünk 28 éves külsővel, olcsón. Csábító, nem? Az előadás azonban nem volt kifogástalan. Elhangzottak vélemények, hozzászólások, miszerint egyes termékeket kifejezetten reklámozott a könnyen meggyőzhető 15 éveseknek, valamint előadása merőben csak az előadó véleményét tükrözte. Nem tudom. Lehet, hogy tényleg reklámozott, és lehet, hogy ez így Apáczai Napok keretében helytelen volt. Azonban, ha ezzel csak egy családnak „jobbá” tette az életét, nem megérte? Annak a családnak mindenképp. :)


Peresztegi Sándor: A hosszú élet lehetőségei

Legyen bármi a tisztelt olvasó véleménye az előadásról (vagy az előadóról), szerintem érdemes „ráguglizni” Alexis Carrel nevére (akihez a halhatatlan sejtek „felfedezése” fűződik), és vigyázni a Sodium Lauryl Sulfate-tal. Biztos, ami biztos. :)

Kalapos Eszter
A legfrissebb cikkek a rovatban

„Nem tudtam, hogy lehetetlen, ezért megcsináltam” avagy A végzős évfolyam idei díjazottjai

Szép hagyománya iskolánknak, hogy a ballagási ünnepségen kerülnek átadásra a végzősök díjai. Az ünnepség idén ugyan elmaradt, de természetesen a díjak ugyanúgy kiosztásra kerülnek.

Ballagás 2020

Bár idén a ballagás a hagyományos formájában elmaradt, de úgy gondoltuk, az ünnepséget elvisszük az otthonaitokba.

Érettségik, tanévnaptár-változások, ballagás

Az igazgató úr tájékoztatója olvasható az érettségiről, az előrehozott vizsgákról, a tanévnaptár változásairól és a ballagásról.

Leköszönt az ID

Földi Teodor nyílt levélben köszöni meg azt az egy évet, amit az ID élén tölthetett. Márciusban lejárt a mandátuma. Az új elnök Csiszár Dóra.

Készítsetek flash mobot egymástól távol!

Az igazgató úr pénteki videoüzenetében felvetett flash mob-versenyének kiírása.

MERIDIÁN – az apáczaisok hírportálja
KÖZÖSSÉGI OLDALAINK:

 Facebook
 Twitter
 Instagram
 YouTube
ALMA MATER:


Impresszum | Médiaajánlat | Jogok | Adatvédelem | Technikai háttér
2002-2020 MERIDIÁN. Minden jog fenntartva. A weboldal tartalmának másodközlése, felhasználása csak a készítők engedélyével lehetséges.