Tízórai | Aktuális témák

Peresztegi Sándor: A hosszú élet lehetőségei


A cikket más oldalakon is meg tudod osztani a linkjének bemásolásával.
A cikk linkje:


Az új általános adatvédelmi rendelet (GDPR) és az EU bíróság 2019. július 29-i döntése következményeként megszüntetjük a cikkek oldalunkról engedélyezett közösségi oldalakon történő megosztásának lehetőségét. Természetesen a cikk linkjének bemásolásával ezt továbbra is meg lehet tenni bármelyik közösségi oldalon.
2010. április 1. | utolsó módosítás: 2016. február 8., 17:06
Ez a cikkünk több, mint fél éve lett elhelyezve az oldalon.
A tartalma azóta elavulhatott!

Peresztegi Sándor egy valóban érdekes és sokakat megosztó előadást tartott. Témája (az egészség megőrzése, visszaszerzése, betegségek megelőzése, stb.) fontos dolog napjainkban. Talán az egyik legfontosabb.

Kezdésként megtudhattuk, hogy az emberi sejtek (és csak azok) gyakorlatilag halhatatlanok lennének. Ez mindenképp megragadja a figyelmet. (Örökélet, és vért se kell szívni hozzá?) A „halandóságunk” oka nem más, mint a figyelmetlenségünk, pontosabban az érdektelenségünk. Na meg persze a nagy cégek – mindig a nagy cégek! –, akik milliókat kaszálnak (mérgező) termékeikkel. Peresztegi Sándor álláspontja szerint (mely számomra hiteles volt rengeteg kitüntetése és a sok vizsgálat eredményének fényében), ha megfelelő termékeket vennénk, megvalósulhatna, hogy nagyon-nagyon hosszú életet éljünk 28 éves külsővel, olcsón. Csábító, nem? Az előadás azonban nem volt kifogástalan. Elhangzottak vélemények, hozzászólások, miszerint egyes termékeket kifejezetten reklámozott a könnyen meggyőzhető 15 éveseknek, valamint előadása merőben csak az előadó véleményét tükrözte. Nem tudom. Lehet, hogy tényleg reklámozott, és lehet, hogy ez így Apáczai Napok keretében helytelen volt. Azonban, ha ezzel csak egy családnak „jobbá” tette az életét, nem megérte? Annak a családnak mindenképp. :)


Peresztegi Sándor: A hosszú élet lehetőségei

Legyen bármi a tisztelt olvasó véleménye az előadásról (vagy az előadóról), szerintem érdemes „ráguglizni” Alexis Carrel nevére (akihez a halhatatlan sejtek „felfedezése” fűződik), és vigyázni a Sodium Lauryl Sulfate-tal. Biztos, ami biztos. :)

Kalapos Eszter

Az új általános adatvédelmi rendelet (GDPR) és az EU bíróság 2019. július 29-i döntése következményeként megszüntetjük a cikkek oldalunkról engedélyezett lájkolásának lehetőségét. Természetesen a cikkek linkje a közösségi oldalakon belül lájkolható.A legfrissebb cikkek a rovatban

Eredmények Marosvásárhelyről

Egy hete zajlott Marosvásárhelyen a 40. disputa bajnokság.

3. és 4. helyezés a Szent-Györgyi Tanulmányi Versenyen

2019. november 5-én és 6-án Szegeden a Szent-Györgyi Tanulmányi Versenyen 3 fős csapatok fizika, biológia és kémia feladatok révén mérkőztek meg.

A mai napon az 1956. október 23. napján kitört forradalom és szabadságharc hőseiről emlékeztünk meg

A megemlékezés keretében a 4. óra alatt egy 30 perces rádióműsort hallgattunk meg az osztálytermekben. A színvonalas műsort Borhegyi Péter tanár úr vezetésével a gimnázium 10.B osztályának tanulói készítették és adták elő. A cikkben lévő galéria október 23-ig még frissül.

Kozák András és Almási Balázs elnyerte a Richter Gedeon Nyrt. Talentum Alapítvány ösztöndíját

2019. október 2-án ünnepélyes keretek között átadták a Richter Gedeon Talentum Alapítvány ösztöndíjait a Richter Centenáriumi Emléktárban.

Egy nap sztrájk – Stec Kaidi tudósítása a klímasztrájkról

Beszámolót olvashattok a pénteki klímasztrájkról Stec Kaidi Tea tollából.

MERIDIÁN – az apáczaisok hírportálja
KÖZÖSSÉGI OLDALAINK:

 Facebook
 Twitter
 Instagram
 YouTube
ALMA MATER:


Impresszum | Médiaajánlat | Jogok | Adatvédelem | Technikai háttér
2002-2019 MERIDIÁN. Minden jog fenntartva. A weboldal tartalmának másodközlése, felhasználása csak a készítők engedélyével lehetséges.