Tízórai | Aktuális témák

Projektelőadások: 7. szekció


A cikket más oldalakon is meg tudod osztani a linkjének bemásolásával.
A cikk linkje:


Az új általános adatvédelmi rendelet (GDPR) és az EU bíróság 2019. július 29-i döntése következményeként megszüntetjük a cikkek oldalunkról engedélyezett közösségi oldalakon történő megosztásának lehetőségét. Természetesen a cikk linkjének bemásolásával ezt továbbra is meg lehet tenni bármelyik közösségi oldalon.
2010. április 1. | utolsó módosítás: 2016. február 8., 17:06
Ez a cikkünk több, mint fél éve lett elhelyezve az oldalon.
A tartalma azóta elavulhatott!

Ebben az előadáscsoportban három különböző, de témájában hasonló előadást hallhattunk. Mindegyik a zenéhez kapcsolódott. 9:45-kor már az összes hely foglalt volt, azt hiszem, nem nagyon voltak felkészülve rá, hogy ilyen sokan lesznek az előadáson. Kicsit kevés szék volt, így a későn érkezők a fogason egyensúlyozták végig az előadást, ami mellesleg két és fél óra volt.

Az első előadás Jakab Tamás, Csorba Benedek, Taisz István, Jamak Ármin közreműködésével készült. Egyikük magyarázott, miközben peregtek a diák. Témája a 60-as évek zenéje volt, ezen belül a Beatles. Rengeteg érdekes dolgot meséltek róluk, többek között mutattak képet arról a pubról, ahol legtöbbet játszottak és ahol népszerűségük kezdődött. Sok-sok dátum elhangzott, így azok, akik kevésbé jártasak a Beatles történetében, egészen biztosan belezavarodtak. Mikor már kezdett volna unalmas lenni, következett a KISFILM!!! Ebben gyakorlatilag elbáboztak egy beszélgető show-t, ahol a Beatles tagjait kérdezgetik mindenféléről. A finálé, hogy a kisfilmben szereplő bábukat arra kérik, hogy játsszanak el egy dalt (amit szerintem nagyon jól megoldanak). Ütős előadás volt.


Projektelőadások: 7. szekció

A második előadás Kanjo Anna, Lengyel Brigitta tartották, plusz akik még közreműködtek a zenekarnál. Témája: British and American song(writer)s. A bevezetőt kevésbé lehetett hallani, de ahogy leszűrtem a lényegét, az jött ki, hogy amit énekelnek az előadók, azután kell kitölteni a hiányos szöveget. Nagyon jól hangzottak a dalok, főleg mert élőben énekeltek, volt gitárzene, hegedű. A harmadik dal beharangozásakor meglepetést árultak el: Czédulás Katalin tanárnő is együtt énekelt, „erősítette alulról” őket. Viszont a kitöltős rendszer eléggé nem működött.

A harmadik előadás előadói Fülöp Ádám, Váry Dávid voltak, az előadásuk címe pedig: „Hogyan készül korunk zenéje?”. Szépen meg volt csinálva, rendesen össze volt szedve az anyag, de mire azt mind elmagyarázta nekünk a bemutató, kezdett a hallgatóság elfáradni. Ekkor jött a meglepi: be is mutatták élőben azokat, amiket hallottunk, a Black Eyed Peas egyik száma kezdett kibontakozni hosszas állítgatások után. Nagyon tetszett ez is mindenkinek.

Utószóként annyit, hogy 100 fő helyett minimum 130-an bepréselődtünk a Színházterembe.

Gönczi Hajnalka

Az új általános adatvédelmi rendelet (GDPR) és az EU bíróság 2019. július 29-i döntése következményeként megszüntetjük a cikkek oldalunkról engedélyezett lájkolásának lehetőségét. Természetesen a cikkek linkje a közösségi oldalakon belül lájkolható.A legfrissebb cikkek a rovatban

Eredmények Marosvásárhelyről

Egy hete zajlott Marosvásárhelyen a 40. disputa bajnokság.

3. és 4. helyezés a Szent-Györgyi Tanulmányi Versenyen

2019. november 5-én és 6-án Szegeden a Szent-Györgyi Tanulmányi Versenyen 3 fős csapatok fizika, biológia és kémia feladatok révén mérkőztek meg.

A mai napon az 1956. október 23. napján kitört forradalom és szabadságharc hőseiről emlékeztünk meg

A megemlékezés keretében a 4. óra alatt egy 30 perces rádióműsort hallgattunk meg az osztálytermekben. A színvonalas műsort Borhegyi Péter tanár úr vezetésével a gimnázium 10.B osztályának tanulói készítették és adták elő. A cikkben lévő galéria október 23-ig még frissül.

Kozák András és Almási Balázs elnyerte a Richter Gedeon Nyrt. Talentum Alapítvány ösztöndíját

2019. október 2-án ünnepélyes keretek között átadták a Richter Gedeon Talentum Alapítvány ösztöndíjait a Richter Centenáriumi Emléktárban.

Egy nap sztrájk – Stec Kaidi tudósítása a klímasztrájkról

Beszámolót olvashattok a pénteki klímasztrájkról Stec Kaidi Tea tollából.

MERIDIÁN – az apáczaisok hírportálja
KÖZÖSSÉGI OLDALAINK:

 Facebook
 Twitter
 Instagram
 YouTube
ALMA MATER:


Impresszum | Médiaajánlat | Jogok | Adatvédelem | Technikai háttér
2002-2019 MERIDIÁN. Minden jog fenntartva. A weboldal tartalmának másodközlése, felhasználása csak a készítők engedélyével lehetséges.