Tízórai | Aktuális témák

Projektelőadások: 7. szekció
A cikk linkje:
2010. április 1. | utolsó módosítás: 2016. február 8., 17:06
Ez a cikkünk több, mint fél éve lett elhelyezve az oldalon.
A tartalma azóta elavulhatott!

Ebben az előadáscsoportban három különböző, de témájában hasonló előadást hallhattunk. Mindegyik a zenéhez kapcsolódott. 9:45-kor már az összes hely foglalt volt, azt hiszem, nem nagyon voltak felkészülve rá, hogy ilyen sokan lesznek az előadáson. Kicsit kevés szék volt, így a későn érkezők a fogason egyensúlyozták végig az előadást, ami mellesleg két és fél óra volt.

Az első előadás Jakab Tamás, Csorba Benedek, Taisz István, Jamak Ármin közreműködésével készült. Egyikük magyarázott, miközben peregtek a diák. Témája a 60-as évek zenéje volt, ezen belül a Beatles. Rengeteg érdekes dolgot meséltek róluk, többek között mutattak képet arról a pubról, ahol legtöbbet játszottak és ahol népszerűségük kezdődött. Sok-sok dátum elhangzott, így azok, akik kevésbé jártasak a Beatles történetében, egészen biztosan belezavarodtak. Mikor már kezdett volna unalmas lenni, következett a KISFILM!!! Ebben gyakorlatilag elbáboztak egy beszélgető show-t, ahol a Beatles tagjait kérdezgetik mindenféléről. A finálé, hogy a kisfilmben szereplő bábukat arra kérik, hogy játsszanak el egy dalt (amit szerintem nagyon jól megoldanak). Ütős előadás volt.


Projektelőadások: 7. szekció

A második előadás Kanjo Anna, Lengyel Brigitta tartották, plusz akik még közreműködtek a zenekarnál. Témája: British and American song(writer)s. A bevezetőt kevésbé lehetett hallani, de ahogy leszűrtem a lényegét, az jött ki, hogy amit énekelnek az előadók, azután kell kitölteni a hiányos szöveget. Nagyon jól hangzottak a dalok, főleg mert élőben énekeltek, volt gitárzene, hegedű. A harmadik dal beharangozásakor meglepetést árultak el: Czédulás Katalin tanárnő is együtt énekelt, „erősítette alulról” őket. Viszont a kitöltős rendszer eléggé nem működött.

A harmadik előadás előadói Fülöp Ádám, Váry Dávid voltak, az előadásuk címe pedig: „Hogyan készül korunk zenéje?”. Szépen meg volt csinálva, rendesen össze volt szedve az anyag, de mire azt mind elmagyarázta nekünk a bemutató, kezdett a hallgatóság elfáradni. Ekkor jött a meglepi: be is mutatták élőben azokat, amiket hallottunk, a Black Eyed Peas egyik száma kezdett kibontakozni hosszas állítgatások után. Nagyon tetszett ez is mindenkinek.

Utószóként annyit, hogy 100 fő helyett minimum 130-an bepréselődtünk a Színházterembe.

Gönczi Hajnalka
A legfrissebb cikkek a rovatban

Bronz a világűrből

Kozák András bronzérmet hozott a XIII. Nemzetközi Csillagászati és Asztrofizikai Diákolimpiáról. Andrásnak ez már a második olimpiai bronzérme ezen a nyáron.

Beszámoló az idei sporttáborról (tanári szemmel)

Idén 9. alkalommal szerveztünk sporttábort Tiszainokán Illés Vanda kolléganőmmel. 38 diákkal utaztunk le a Tisza partjára. A társaságban voltak „kicsik” és „nagyok”, öregdiákok. Voltak első „inokázók” és már rutinos sporttáborozók.

Beszámoló az Álarc mögött tehetséggondozó programról

Az „Álarc mögött” élmény- és alkotásközpontú, komplex tehetséggondozó program célja az volt, hogy olyan tehetséges diákokat fejlesszünk, akik a korábbi években már foglalkoztak szín- és/vagy táncművészettel.

Lovagtábor

Május második hetében zajlott a nyolcadikosoknak szervezett erdei iskola, ahol az évfolyamunk jobban összekovácsolódhatott, illetve középkori témakörű feladatokat végeztünk el. Ilyen volt például a lányoknak a ruhavarrás és a fiúknak a batyukészítés (amiket teljesen saját kezűleg, korhűen készítettünk el), a fakardozások és egy lovagkori előadás, ahol megismerkedhettünk a középkori lovagi fegyverzettel.

Gyermeknap

„A gyermekeknek biztonságra, védelemre, szeretetre és megbecsülésre van szükségük. Arra, hogy engedjük őket létezni, és gyönyörködjünk abban, ahogy személyiségük kibontakozik. Aki jót akar tenni valaki mással, apró részletekben kell tennie.” – írta William Blake majd kétszáz évvel ezelőtt. Ma sem kell mást tennünk, most is kínálkozik rá lehetőség és alkalom.

MERIDIÁN – az apáczaisok hírportálja
KÖZÖSSÉGI OLDALAINK:

 Facebook
 Twitter
 Instagram
 YouTube
ALMA MATER:


Impresszum | Médiaajánlat | Jogok | Adatvédelem | Technikai háttér
2002-2019 MERIDIÁN. Minden jog fenntartva. A weboldal tartalmának másodközlése, felhasználása csak a készítők engedélyével lehetséges.