Tízórai | Aktuális témák

Projektelőadások: 7. szekció


A cikket más oldalakon is meg tudod osztani a linkjének bemásolásával.
A cikk linkje:


Az új általános adatvédelmi rendelet (GDPR) és az EU bíróság 2019. július 29-i döntése következményeként megszüntetjük a cikkek oldalunkról engedélyezett közösségi oldalakon történő megosztásának lehetőségét. Természetesen a cikk linkjének bemásolásával ezt továbbra is meg lehet tenni bármelyik közösségi oldalon.
2010. április 1. | utolsó módosítás: 2016. február 8., 17:06
Ez a cikkünk több, mint fél éve lett elhelyezve az oldalon.
A tartalma azóta elavulhatott!

Ebben az előadáscsoportban három különböző, de témájában hasonló előadást hallhattunk. Mindegyik a zenéhez kapcsolódott. 9:45-kor már az összes hely foglalt volt, azt hiszem, nem nagyon voltak felkészülve rá, hogy ilyen sokan lesznek az előadáson. Kicsit kevés szék volt, így a későn érkezők a fogason egyensúlyozták végig az előadást, ami mellesleg két és fél óra volt.

Az első előadás Jakab Tamás, Csorba Benedek, Taisz István, Jamak Ármin közreműködésével készült. Egyikük magyarázott, miközben peregtek a diák. Témája a 60-as évek zenéje volt, ezen belül a Beatles. Rengeteg érdekes dolgot meséltek róluk, többek között mutattak képet arról a pubról, ahol legtöbbet játszottak és ahol népszerűségük kezdődött. Sok-sok dátum elhangzott, így azok, akik kevésbé jártasak a Beatles történetében, egészen biztosan belezavarodtak. Mikor már kezdett volna unalmas lenni, következett a KISFILM!!! Ebben gyakorlatilag elbáboztak egy beszélgető show-t, ahol a Beatles tagjait kérdezgetik mindenféléről. A finálé, hogy a kisfilmben szereplő bábukat arra kérik, hogy játsszanak el egy dalt (amit szerintem nagyon jól megoldanak). Ütős előadás volt.


Projektelőadások: 7. szekció

A második előadás Kanjo Anna, Lengyel Brigitta tartották, plusz akik még közreműködtek a zenekarnál. Témája: British and American song(writer)s. A bevezetőt kevésbé lehetett hallani, de ahogy leszűrtem a lényegét, az jött ki, hogy amit énekelnek az előadók, azután kell kitölteni a hiányos szöveget. Nagyon jól hangzottak a dalok, főleg mert élőben énekeltek, volt gitárzene, hegedű. A harmadik dal beharangozásakor meglepetést árultak el: Czédulás Katalin tanárnő is együtt énekelt, „erősítette alulról” őket. Viszont a kitöltős rendszer eléggé nem működött.

A harmadik előadás előadói Fülöp Ádám, Váry Dávid voltak, az előadásuk címe pedig: „Hogyan készül korunk zenéje?”. Szépen meg volt csinálva, rendesen össze volt szedve az anyag, de mire azt mind elmagyarázta nekünk a bemutató, kezdett a hallgatóság elfáradni. Ekkor jött a meglepi: be is mutatták élőben azokat, amiket hallottunk, a Black Eyed Peas egyik száma kezdett kibontakozni hosszas állítgatások után. Nagyon tetszett ez is mindenkinek.

Utószóként annyit, hogy 100 fő helyett minimum 130-an bepréselődtünk a Színházterembe.

Gönczi Hajnalka

Az új általános adatvédelmi rendelet (GDPR) és az EU bíróság 2019. július 29-i döntése következményeként megszüntetjük a cikkek oldalunkról engedélyezett lájkolásának lehetőségét. Természetesen a cikkek linkje a közösségi oldalakon belül lájkolható.A legfrissebb cikkek a rovatban

Arany a Dürer Versenyen

2020. február 7. és 9. között került megrendezésre Miskolcon a Dürer Verseny, ahonnan aranyat hozott a Szent István Gimnázium és az Apáczai közös csapata.

Szalagavató bál 2020

Képek szöveg nélkül.

Implom József Középiskolai Helyesírási Verseny eredménye

Elérhetők az Implom József Középiskolai Helyesírási Verseny eredményei.

Ilyen volt 2019 második fele

Képekben 2019 őszi féléve.

Ilyen volt 2019 első fele

Képekben 2019 tavaszi féléve.

MERIDIÁN – az apáczaisok hírportálja
KÖZÖSSÉGI OLDALAINK:

 Facebook
 Twitter
 Instagram
 YouTube
ALMA MATER:


Impresszum | Médiaajánlat | Jogok | Adatvédelem | Technikai háttér
2002-2020 MERIDIÁN. Minden jog fenntartva. A weboldal tartalmának másodközlése, felhasználása csak a készítők engedélyével lehetséges.