Ajánló | Zene

Howard Shore: The Lord of the Rings
A cikk linkje:
2004. január 29. | utolsó módosítás: 2016. február 8., 17:06
Ez a cikkünk több, mint fél éve lett elhelyezve az oldalon.
A tartalma azóta elavulhatott!

Tolkien zseniális története végre vászonra került, zseniális rendezéssel és színészekkel, még zseniálisabb zenével.

Aki ismer, tudja, hogy nagy Tolkien-rajongó vagyok. Sokan vannak így a világon. Vajon mindenki „álomvilágban” él, aki el van bűvölve a Gyűrűk Urától? Nem hinném! Az író zseniális története végre vászonra került, zseniális rendezéssel és színészekkel, még zseniálisabb zenével. Bár a muzsika szorosan a filmhez és az eseményekhez simul, önmagában is élvezet hallgatni. A szimfonikus zene egy jobb, izgalmasabb, rejtélyesebb világba röpít, megelevenedik szemünk előtt a film, a saját belső mozi pedig csodálatos élmény azok számára, akik már legalább ötször végig tudták ülni a filmet. A Howard Shore által komponált zene nem véletlenül lett 2003-ban a világ legjobb filmzenéje! A visszatérő motívumok, az egyes karakterek dallamai pedig „flashback” érzést váltanak ki, ahogy visszavágyunk a filmben történt eseményekbe.


The Lord of the Rings

Kalácska Szilvia

Kapcsolódó cikkek

A Gyűrűk Ura: A király visszatér
A legfrissebb cikkek a rovatban

Diákpolc a könyvtárban – csatlakozz Te is!

Majdnem két hete pakoltam ki az új könyveket az ajánlópolcra, azóta folyamatosan mondom az ismerőseimnek, hogy menjenek kölcsönözni, mert jókat raktam ki. A legtöbben persze nem tudják, miről is beszélek.

Túlélés Szarajevóban – barátság a háború idején

A Centropa Alapítvány szeretettel meghívja az érdeklődőket a Túlélés Szarajevóban – barátság a háború idején című kiállításának megnyitójára.

A KOMA Bázis novemberi programajánlója

A közösségi színház mint működési forma lényege, hogy a körülöttünk élő, civil lakosságot vonjuk be az előadások, színházi események létrehozásába, akár mint szereplő, akár mint író vagy háttérmunkás.

KOMA Bázis közösségi színház

A közösségi színház mint működési forma lényege, hogy a körülöttünk élő, civil lakosságot vonjuk be az előadások, színházi események létrehozásába, akár mint szereplő, akár mint író vagy háttérmunkás.

Az eltűnés sorrendjében

Az elzárt, apró településen élő nyárspolgár, az utakat karbantartó Nils (Stellan Skarsgard) életét szörnyű tragédia rázza meg: egyetlen fiát holtan találják. A kétségbeesett apa a kezdetektől fogva azt gyanítja, hogy gyermeke gyilkosság áldozata lett…

MERIDIÁN – az apáczaisok hírportálja
KÖZÖSSÉGI OLDALAINK:

 Facebook
 Twitter
 Instagram
 YouTube
ALMA MATER:


Impresszum | Médiaajánlat | Jogok | Adatvédelem | Technikai háttér
2002-2018 MERIDIÁN. Minden jog fenntartva. A weboldal tartalmának másodközlése, felhasználása csak a készítők engedélyével lehetséges.