Ajánló | Zene

Howard Shore: The Lord of the Rings
A cikk linkje:
2004. január 29. | utolsó módosítás: 2016. február 8., 17:06
Ez a cikkünk több, mint fél éve lett elhelyezve az oldalon.
A tartalma azóta elavulhatott!

Tolkien zseniális története végre vászonra került, zseniális rendezéssel és színészekkel, még zseniálisabb zenével.

Aki ismer, tudja, hogy nagy Tolkien-rajongó vagyok. Sokan vannak így a világon. Vajon mindenki „álomvilágban” él, aki el van bűvölve a Gyűrűk Urától? Nem hinném! Az író zseniális története végre vászonra került, zseniális rendezéssel és színészekkel, még zseniálisabb zenével. Bár a muzsika szorosan a filmhez és az eseményekhez simul, önmagában is élvezet hallgatni. A szimfonikus zene egy jobb, izgalmasabb, rejtélyesebb világba röpít, megelevenedik szemünk előtt a film, a saját belső mozi pedig csodálatos élmény azok számára, akik már legalább ötször végig tudták ülni a filmet. A Howard Shore által komponált zene nem véletlenül lett 2003-ban a világ legjobb filmzenéje! A visszatérő motívumok, az egyes karakterek dallamai pedig „flashback” érzést váltanak ki, ahogy visszavágyunk a filmben történt eseményekbe.


The Lord of the Rings

Kalácska Szilvia

Kapcsolódó cikkek

A Gyűrűk Ura: A király visszatér
A legfrissebb cikkek a rovatban

Ketrec

Programajánló: 2018. december 7. (péntek) 19 óra, Marczibányi téri Művelődési Központ.

Diákpolc a könyvtárban – csatlakozz Te is!

Majdnem két hete pakoltam ki az új könyveket az ajánlópolcra, azóta folyamatosan mondom az ismerőseimnek, hogy menjenek kölcsönözni, mert jókat raktam ki. A legtöbben persze nem tudják, miről is beszélek.

Túlélés Szarajevóban – barátság a háború idején

A Centropa Alapítvány szeretettel meghívja az érdeklődőket a Túlélés Szarajevóban – barátság a háború idején című kiállításának megnyitójára.

A KOMA Bázis novemberi programajánlója

A közösségi színház mint működési forma lényege, hogy a körülöttünk élő, civil lakosságot vonjuk be az előadások, színházi események létrehozásába, akár mint szereplő, akár mint író vagy háttérmunkás.

KOMA Bázis közösségi színház

A közösségi színház mint működési forma lényege, hogy a körülöttünk élő, civil lakosságot vonjuk be az előadások, színházi események létrehozásába, akár mint szereplő, akár mint író vagy háttérmunkás.

MERIDIÁN – az apáczaisok hírportálja
KÖZÖSSÉGI OLDALAINK:

 Facebook
 Twitter
 Instagram
 YouTube
ALMA MATER:


Impresszum | Médiaajánlat | Jogok | Adatvédelem | Technikai háttér
2002-2018 MERIDIÁN. Minden jog fenntartva. A weboldal tartalmának másodközlése, felhasználása csak a készítők engedélyével lehetséges.