Ajánló | Zene

Quimby: Lármagyűjtögető


A cikket más oldalakon is meg tudod osztani a linkjének bemásolásával.
A cikk linkje:


Az új általános adatvédelmi rendelet (GDPR) és az EU bíróság 2019. július 29-i döntése következményeként megszüntetjük a cikkek oldalunkról engedélyezett közösségi oldalakon történő megosztásának lehetőségét. Természetesen a cikk linkjének bemásolásával ezt továbbra is meg lehet tenni bármelyik közösségi oldalon.
2009. december 30. | utolsó módosítás: 2016. február 8., 17:06
Ez a cikkünk több, mint fél éve lett elhelyezve az oldalon.
A tartalma azóta elavulhatott!

A Quimby rendesen belehúzott évvégére, de január-februárban kisebb pihenőre vonul az együttes. Ajjajjaj maxi. Új videoklipek. Koncert a PECSA-ban. És egy különleges CD+DVD kiadás, amit most részletesebben szeretnék bemutatni.

Nem kis meglepetéssel szolgált a Quimby karácsonyra rajongóinak. Az egyik legjobb hazai alternatív zenekar ezúttal egy CD-ből és DVD-ből álló kiadvánnyal kedveskedett. A rendhagyó CD-n a formáció 3 legújabb dala mellett régi, az új lemez kedvéért átalakított klasszikusok is felcsendülnek. Köztük például a sokak által kedvelt dal, a „Magam adom”, Varga Livius száma (ami nálam nagy kedvenc), az „Álmatlan dal”, stb. Új dalok közül pedig említhetem a „Cuba lunatica”-t,, ami nekem elnyerte a tetszésemet, vagy a „Haverom a J.J. Cale”-t és az „Én és a bank”-ot.


Quimby: Lármagyűjtögető

A CD-n szereplő számok:
1. Cuba lunatica
2. Haverom a J.J. Cale
3. Én és a bank
4. Magam adom
5. Homo defektus
6. Álmatlan dal
7. Ventilátor blues
8. Káosz amigos

A DVD-n az együttes korábbi 3 koncertjén felvett anyag található. Ezen a lemezen a legismertebb Quimby-nótákat nézhetjük meg a május 6-i szentlélek téri, a június 6-i szabadság téri, illetve a szeptember 18-i wigwamos koncertekről válogatva. Emellett egy werkfilmet is megtekinthetünk rajta.

A DVD-n szereplő számok:
1. Zéró dal
2. Ajjajjaj
3. Hoppá
4. Android
5. Most múlik pontosan / Intro (Szentlélek Blues)
6. Az otthontalanság otthona
7. Fekete Lamoure
8. Nice Day
9. I've got a girl
10. Sehol se talállak
11. Álmod ébren tart
12. Majom-tangó
13. Libidó
14. Magam adom / Intro
15. Hallelúja
16. Bordély Boogie / Impro-Intro
17. Borbély Boogie

MTV Ánplágd / Symbol, Budapest (2008.02.27)
1. Kamikáze bárány
2. Hoppá
3. Homo Defektus
4. Autó Egy Szerpentínen
5. Fekete Lamoure
6. Ventilátor Blues
7. Sehol Se Talállak
8. Libidó
9. Magam adom
10. Don Quijote ébredése
11. Halleluja
+
Werkfilm (stúdióban…)

A kiadvány ára: 3099 Ft (boltokban), online rendeléssel: 2944 Ft

Akit érdekel a lemez, az már akár most is elmehet megvenni, mert már megjelent. Nekem – a nagy Quimby-rajongónak – személyesen nagyon tetszik a kiadvány, és mindenkinek ajánlani tudom, aki csak szereti.

Aki igazán élőben akarja látni a Quimbyt, legközelebb ezt vagy 2009. december 31-én a Dürer-kertben, vagy 2010. január 1-én teheti meg a Gödör Klubban.

Én pedig szeretnék a Quimbyvel boldog új évet kívánni!

Juhász Zsófia

Kapcsolódó linkek

A Quimby oldala

Az új általános adatvédelmi rendelet (GDPR) és az EU bíróság 2019. július 29-i döntése következményeként megszüntetjük a cikkek oldalunkról engedélyezett lájkolásának lehetőségét. Természetesen a cikkek linkje a közösségi oldalakon belül lájkolható.A legfrissebb cikkek a rovatban

Karácsonyi filmajánló

A karácsony, illetve az azzal járó készülődés az év legszebb időszaka. Most összegyűjtöttük azokat a filmeket, amelyek biztosan meghozzák az ünnepi hangulatot. Kellemes mézeskalács falatozós, forró teát kortyolgatós filmezést kívánunk Mindenkinek!

Ketrec

Programajánló: 2018. december 7. (péntek) 19 óra, Marczibányi téri Művelődési Központ.

Diákpolc a könyvtárban – csatlakozz Te is!

Majdnem két hete pakoltam ki az új könyveket az ajánlópolcra, azóta folyamatosan mondom az ismerőseimnek, hogy menjenek kölcsönözni, mert jókat raktam ki. A legtöbben persze nem tudják, miről is beszélek.

Túlélés Szarajevóban – barátság a háború idején

A Centropa Alapítvány szeretettel meghívja az érdeklődőket a Túlélés Szarajevóban – barátság a háború idején című kiállításának megnyitójára.

A KOMA Bázis novemberi programajánlója

A közösségi színház mint működési forma lényege, hogy a körülöttünk élő, civil lakosságot vonjuk be az előadások, színházi események létrehozásába, akár mint szereplő, akár mint író vagy háttérmunkás.

MERIDIÁN – az apáczaisok hírportálja
KÖZÖSSÉGI OLDALAINK:

 Facebook
 Twitter
 Instagram
 YouTube
ALMA MATER:


Impresszum | Médiaajánlat | Jogok | Adatvédelem | Technikai háttér
2002-2019 MERIDIÁN. Minden jog fenntartva. A weboldal tartalmának másodközlése, felhasználása csak a készítők engedélyével lehetséges.