Ajánló | Zene

Monchichi Potenciál
A cikk linkje:
2005. december 20. | utolsó módosítás: 2016. február 8., 17:06
Ez a cikkünk több, mint fél éve lett elhelyezve az oldalon.
A tartalma azóta elavulhatott!

Senki ne rémüljön meg, nem fizika óra lesz, csak az egyik kedvenc zenekaromról akarok Nektek is életjelet adni. Tehát az együttes neve: Monchichi Potenciál. A moncsicsit gondolom mindenki ismeri, arról a szőrös kis makiról van szó.

A kellő bevezetés után, azt hiszem, rátérhetek a lényegre: vagyis a zenéjükre. Eddig hat számuk van, meg négy remix, de már ezek is hihetetlen igényesek. Valamiért a szimbolisták jutnak róluk mindig eszembe… Ez általában a Színezz mindent című számuknál ötlik be. Igazából nem tudom megmagyarázni, miért. Mindegy is az egész, nem gondolkozni kell a zenéjükön, hanem átérezni, ám az jön magától. Besurran az ember hallójáratain és kijön a másik oldalon, de mindig visszakívánkozik oda, újra meg újra meg kell hallgatni és nem lehet megunni. A hét tag profi zenész, főhadiszállásuk Debrecen, de mindenfelé játszanak. Így pl. megfordultak már a Szigeten, a Vekeri-fesztiválon, a Gödörben és még sok helyen. Hamarosan megjelenik a lemezük is, bemutató koncert december 30-án, Debrecenben (szállásinfó Csengénél, 12/d). A stílusról nem mondok semmit, nem is tudnék, én csak élvezője vagyok a zenének.

A továbbiakat Rátok bízom!

Czímer Krisztina

Kapcsolódó linkek

A zenekar hivatalos oldala
A legfrissebb cikkek a rovatban

Diákpolc a könyvtárban – csatlakozz Te is!

Majdnem két hete pakoltam ki az új könyveket az ajánlópolcra, azóta folyamatosan mondom az ismerőseimnek, hogy menjenek kölcsönözni, mert jókat raktam ki. A legtöbben persze nem tudják, miről is beszélek.

Túlélés Szarajevóban – barátság a háború idején

A Centropa Alapítvány szeretettel meghívja az érdeklődőket a Túlélés Szarajevóban – barátság a háború idején című kiállításának megnyitójára.

A KOMA Bázis novemberi programajánlója

A közösségi színház mint működési forma lényege, hogy a körülöttünk élő, civil lakosságot vonjuk be az előadások, színházi események létrehozásába, akár mint szereplő, akár mint író vagy háttérmunkás.

KOMA Bázis közösségi színház

A közösségi színház mint működési forma lényege, hogy a körülöttünk élő, civil lakosságot vonjuk be az előadások, színházi események létrehozásába, akár mint szereplő, akár mint író vagy háttérmunkás.

Az eltűnés sorrendjében

Az elzárt, apró településen élő nyárspolgár, az utakat karbantartó Nils (Stellan Skarsgard) életét szörnyű tragédia rázza meg: egyetlen fiát holtan találják. A kétségbeesett apa a kezdetektől fogva azt gyanítja, hogy gyermeke gyilkosság áldozata lett…

MERIDIÁN – az apáczaisok hírportálja
KÖZÖSSÉGI OLDALAINK:

 Facebook
 Twitter
 Instagram
 YouTube
ALMA MATER:


Impresszum | Médiaajánlat | Jogok | Adatvédelem | Technikai háttér
2002-2018 MERIDIÁN. Minden jog fenntartva. A weboldal tartalmának másodközlése, felhasználása csak a készítők engedélyével lehetséges.