Ajánló | Könyv

Michael Ende: Momo
A cikk linkje:
2003. november 6. | utolsó módosítás: 2016. február 8., 17:06
Ez a cikkünk több, mint fél éve lett elhelyezve az oldalon.
A tartalma azóta elavulhatott!

Egy könyv az időről, valamint annak a hiányáról. Amikor senkinek sincs ideje a semmire és senkire.

Idő! Erről a szóról sok dolog juthat az ember eszébe, de ilyen érdekes felfogásban ritkán hallani róla. A regény korunk igen fontos problémájára hívja fel a figyelmet. Olvasmányosan és izgalmasan tárja elénk, milyen is az a világ, ahol senkinek semmire nincsen ideje. Valamint azt, hogy hogyan szerzi vissza egy árva kislány az ellopott idővirágokat a szürke uraktól az embereknek.

Ez a könyv mindenkit el fog gondolkoztatni rohanós napjainkról. Vajon megéri sietnünk?

A könyv olvasása után egy évvel:

Persze a hétköznapi életünkre vonatkozóan körülbelül ennyit veszünk észre a könyvből, ami így magában is értékes. De szerintem, van egy távolabbra mutató része is. Az író az idő fizikáját próbálta közérthetőbbé tenni meseszerű történetként.

Akárcsak Verne, ő is felfogott valami távolabbra mutatót a világ fejlődéséből, amit az akkori emberek nem értettek, ezért ránk hagyta „mesébe kódolva”. Itt a lehetőség, hogy mi is megértsük az idő dinamikáját.

Ajánlom szeretettel Mindenkinek, aki érdeklődik a Világ dolgai iránt!

Czímer Krisztina
A legfrissebb cikkek a rovatban

Diákpolc a könyvtárban – csatlakozz Te is!

Majdnem két hete pakoltam ki az új könyveket az ajánlópolcra, azóta folyamatosan mondom az ismerőseimnek, hogy menjenek kölcsönözni, mert jókat raktam ki. A legtöbben persze nem tudják, miről is beszélek.

Túlélés Szarajevóban – barátság a háború idején

A Centropa Alapítvány szeretettel meghívja az érdeklődőket a Túlélés Szarajevóban – barátság a háború idején című kiállításának megnyitójára.

A KOMA Bázis novemberi programajánlója

A közösségi színház mint működési forma lényege, hogy a körülöttünk élő, civil lakosságot vonjuk be az előadások, színházi események létrehozásába, akár mint szereplő, akár mint író vagy háttérmunkás.

KOMA Bázis közösségi színház

A közösségi színház mint működési forma lényege, hogy a körülöttünk élő, civil lakosságot vonjuk be az előadások, színházi események létrehozásába, akár mint szereplő, akár mint író vagy háttérmunkás.

Az eltűnés sorrendjében

Az elzárt, apró településen élő nyárspolgár, az utakat karbantartó Nils (Stellan Skarsgard) életét szörnyű tragédia rázza meg: egyetlen fiát holtan találják. A kétségbeesett apa a kezdetektől fogva azt gyanítja, hogy gyermeke gyilkosság áldozata lett…

MERIDIÁN – az apáczaisok hírportálja
KÖZÖSSÉGI OLDALAINK:

 Facebook
 Twitter
 Instagram
 YouTube
ALMA MATER:


Impresszum | Médiaajánlat | Jogok | Adatvédelem | Technikai háttér
2002-2018 MERIDIÁN. Minden jog fenntartva. A weboldal tartalmának másodközlése, felhasználása csak a készítők engedélyével lehetséges.