Ajánló | Könyv

Rémhíresek – Albert Einstein


A cikket más oldalakon is meg tudod osztani a linkjének bemásolásával.
A cikk linkje:


2004. január 29. | utolsó módosítás: 2016. február 8., 17:06
Ez a cikkünk több, mint fél éve lett elhelyezve az oldalon.
A tartalma azóta elavulhatott!

Valaki már a címtől elretten. Ne tegye! Ez ugyanis egy fantasztikus rész a sorozatban. Magába foglalja Einstein életének és munkásságának majdnem minden mozzanatát.

Bár elsőre nem olyan könnyű olvasmány, az ember hamar belejön. Ha nem lusta arra, hogy megértse az általános és speciális relativitás-elméletet könnyített formában, sok új dolgon elgondolkozhat, többek közt arról, miért nem lehetséges időgépet építeni, pontosabban miért nem lenne értelmes azt megalkotni. Semmi egyenlet – kivéve azt a hármat, amit a szerző csak muszájból említ meg. Megismerhetjük egy zseni küzdését a háború és az emberölés ellen, hogy hogyan lett egyre magányosabb az emberek között, és közben hogyan jutott el a hírnév csúcsára. Nagyon ajánlom azoknak, akik érdeklődnek a tudomány iránt, és azoknak is, akik szórakozni akarnak.

Jó olvasást!

Kalácska Szilvia
A legfrissebb cikkek a rovatban

Karácsonyi filmajánló

A karácsony, illetve az azzal járó készülődés az év legszebb időszaka. Most összegyűjtöttük azokat a filmeket, amelyek biztosan meghozzák az ünnepi hangulatot. Kellemes mézeskalács falatozós, forró teát kortyolgatós filmezést kívánunk Mindenkinek!

Ketrec

Programajánló: 2018. december 7. (péntek) 19 óra, Marczibányi téri Művelődési Központ.

Diákpolc a könyvtárban – csatlakozz Te is!

Majdnem két hete pakoltam ki az új könyveket az ajánlópolcra, azóta folyamatosan mondom az ismerőseimnek, hogy menjenek kölcsönözni, mert jókat raktam ki. A legtöbben persze nem tudják, miről is beszélek.

Túlélés Szarajevóban – barátság a háború idején

A Centropa Alapítvány szeretettel meghívja az érdeklődőket a Túlélés Szarajevóban – barátság a háború idején című kiállításának megnyitójára.

A KOMA Bázis novemberi programajánlója

A közösségi színház mint működési forma lényege, hogy a körülöttünk élő, civil lakosságot vonjuk be az előadások, színházi események létrehozásába, akár mint szereplő, akár mint író vagy háttérmunkás.

MERIDIÁN – az apáczaisok hírportálja
KÖZÖSSÉGI OLDALAINK:

 Facebook
 Twitter
 Instagram
 YouTube
ALMA MATER:


Impresszum | Médiaajánlat | Jogok | Adatvédelem | Technikai háttér
2002-2020 MERIDIÁN. Minden jog fenntartva. A weboldal tartalmának másodközlése, felhasználása csak a készítők engedélyével lehetséges.