Ajánló | Könyv

Rémhíresek – Albert Einstein
A cikk linkje:
2004. január 29. | utolsó módosítás: 2016. február 8., 17:06
Ez a cikkünk több, mint fél éve lett elhelyezve az oldalon.
A tartalma azóta elavulhatott!

Valaki már a címtől elretten. Ne tegye! Ez ugyanis egy fantasztikus rész a sorozatban. Magába foglalja Einstein életének és munkásságának majdnem minden mozzanatát.

Bár elsőre nem olyan könnyű olvasmány, az ember hamar belejön. Ha nem lusta arra, hogy megértse az általános és speciális relativitás-elméletet könnyített formában, sok új dolgon elgondolkozhat, többek közt arról, miért nem lehetséges időgépet építeni, pontosabban miért nem lenne értelmes azt megalkotni. Semmi egyenlet – kivéve azt a hármat, amit a szerző csak muszájból említ meg. Megismerhetjük egy zseni küzdését a háború és az emberölés ellen, hogy hogyan lett egyre magányosabb az emberek között, és közben hogyan jutott el a hírnév csúcsára. Nagyon ajánlom azoknak, akik érdeklődnek a tudomány iránt, és azoknak is, akik szórakozni akarnak.

Jó olvasást!

Kalácska Szilvia
A legfrissebb cikkek a rovatban

Diákpolc a könyvtárban – csatlakozz Te is!

Majdnem két hete pakoltam ki az új könyveket az ajánlópolcra, azóta folyamatosan mondom az ismerőseimnek, hogy menjenek kölcsönözni, mert jókat raktam ki. A legtöbben persze nem tudják, miről is beszélek.

Túlélés Szarajevóban – barátság a háború idején

A Centropa Alapítvány szeretettel meghívja az érdeklődőket a Túlélés Szarajevóban – barátság a háború idején című kiállításának megnyitójára.

A KOMA Bázis novemberi programajánlója

A közösségi színház mint működési forma lényege, hogy a körülöttünk élő, civil lakosságot vonjuk be az előadások, színházi események létrehozásába, akár mint szereplő, akár mint író vagy háttérmunkás.

KOMA Bázis közösségi színház

A közösségi színház mint működési forma lényege, hogy a körülöttünk élő, civil lakosságot vonjuk be az előadások, színházi események létrehozásába, akár mint szereplő, akár mint író vagy háttérmunkás.

Az eltűnés sorrendjében

Az elzárt, apró településen élő nyárspolgár, az utakat karbantartó Nils (Stellan Skarsgard) életét szörnyű tragédia rázza meg: egyetlen fiát holtan találják. A kétségbeesett apa a kezdetektől fogva azt gyanítja, hogy gyermeke gyilkosság áldozata lett…

MERIDIÁN – az apáczaisok hírportálja
KÖZÖSSÉGI OLDALAINK:

 Facebook
 Twitter
 Instagram
 YouTube
ALMA MATER:


Impresszum | Médiaajánlat | Jogok | Adatvédelem | Technikai háttér
2002-2018 MERIDIÁN. Minden jog fenntartva. A weboldal tartalmának másodközlése, felhasználása csak a készítők engedélyével lehetséges.