Némó nyomában | MERIDIÁN

Ajánló | Film

Némó nyomában
A cikk linkje:
2004. január 13. | utolsó módosítás: 2016. február 8., 17:06
Ez a cikkünk több, mint fél éve lett elhelyezve az oldalon.
A tartalma azóta elavulhatott!

Némó apja násztársa brutális elvesztésekor erős sokkhatást élt meg. Olyannyira, hogy azóta is üldözési mániában szenved, és ebben a szellemben neveli egy szem ivadékát, a kis Némót is. Az emlegetett porontyot az első iskolanapján elrabolja két búvár. Apja azonnal mentőakcióba kezd. Útja során találkozik a vízallergiás csikóhallal, a vegetáriánus cápákkal, a hippi teknősökkel, a szenilis doktorhallal, sőt, ez utóbbi el is kíséri expedíciója során.

A Pixar Animation Studios legújabb gyöngyszemében egy minden eddiginél élettelibb világgal találkozhatunk: a tengerrel. Az animációs filmek palettáján üde színfolt ez a halványkék. Egész estés rajzfilmünk ezúttal 90 percig tart, de ez legalább izgalommal teli. (Azért a nagymamák vigyék magukkal kötőkészletüket is a moziba.) Minden szereplő külön karakter, a sztori sem hagy maga után nagyobb kivetnivalókat, vicces kis odüsszeia ez.

Irtózatos közhely, de tényleg igazi családi szórakozás.

Rendezés: 8/10 (Izgalmas, fordulatos, korrekt.)
Animáció: 10+1/10 (Profi munka profiktól.)
Hangulat: 7/10 („–Hello, Bruce vagyok. És három napja nem ettem halat.” –Na, erről van szó :-))
Humor: 7.5/10 (A bohóchal nem is vicces. Tudtátok?)
Elvárásokhoz képest: 7.5/10 (Hál' Istennek nem a Szörny Rt. vonalat követi…)

Értékelés: 8/10 (király)

Barna Richard és Diószegi Tamás
BaD.Bros

Némó nyomában (Finding Nemo), színes magyarul beszélő amerikai animációs film, 100 perc, 2003

rendező: Andrew Stanton
forgatókönyvíró: Andrew Stanton

Kapcsolódó linkek

http://www.pixar.com/featurefilms/nemo
A legfrissebb cikkek a rovatban

Diákpolc a könyvtárban – csatlakozz Te is!

Majdnem két hete pakoltam ki az új könyveket az ajánlópolcra, azóta folyamatosan mondom az ismerőseimnek, hogy menjenek kölcsönözni, mert jókat raktam ki. A legtöbben persze nem tudják, miről is beszélek.

Túlélés Szarajevóban – barátság a háború idején

A Centropa Alapítvány szeretettel meghívja az érdeklődőket a Túlélés Szarajevóban – barátság a háború idején című kiállításának megnyitójára.

A KOMA Bázis novemberi programajánlója

A közösségi színház mint működési forma lényege, hogy a körülöttünk élő, civil lakosságot vonjuk be az előadások, színházi események létrehozásába, akár mint szereplő, akár mint író vagy háttérmunkás.

KOMA Bázis közösségi színház

A közösségi színház mint működési forma lényege, hogy a körülöttünk élő, civil lakosságot vonjuk be az előadások, színházi események létrehozásába, akár mint szereplő, akár mint író vagy háttérmunkás.

Az eltűnés sorrendjében

Az elzárt, apró településen élő nyárspolgár, az utakat karbantartó Nils (Stellan Skarsgard) életét szörnyű tragédia rázza meg: egyetlen fiát holtan találják. A kétségbeesett apa a kezdetektől fogva azt gyanítja, hogy gyermeke gyilkosság áldozata lett…

MERIDIÁN – az apáczaisok hírportálja
KÖZÖSSÉGI OLDALAINK:

 Facebook
 Twitter
 Instagram
 YouTube
ALMA MATER:


Impresszum | Médiaajánlat | Jogok | Adatvédelem | Technikai háttér
2002-2018 MERIDIÁN. Minden jog fenntartva. A weboldal tartalmának másodközlése, felhasználása csak a készítők engedélyével lehetséges.