Wanted | MERIDIÁN

Ajánló | Film

Wanted
A cikk linkje:
2010. február 4. | utolsó módosítás: 2016. február 8., 17:06
Ez a cikkünk több, mint fél éve lett elhelyezve az oldalon.
A tartalma azóta elavulhatott!

Mark Millar Wanted című képregény-minisorozata elsőként Jeff Kirschenabum, az Universal Studios igazgatója, s egyben képregényrajongó figyelmét keltette fel. 2004-re Marc Platt producer megkezdte a film előkészületeit. 2005 decemberében az orosz Timur Bekmambetov kapta meg a rendezői feladatokat, első angol nyelvű munkájaként, a forgatókönyvön pedig Derek Haas és Michael Brandt dolgozott. Millarnak nem nyerte el a tetszését a szkript első vázlata.

Történet: Wesley Gibson (James McAvoy) esélyt kap rá, hogy bosszút álljon bérgyilkos apja haláláért. Meghívást kap apja társától, egy Sloan (Morgan Freeman) nevű férfitől, hogy csatlakozzon a Szövetséghez, s így apja nyomdokaiba lépjen. A dögös és harcias Fox (Angelina Jolie) tanítja meg az újoncot mindarra, ami a szövőszék halálos ítéleteinek végrehajtásához kell. Wesley megkapja annak a fickónak a nevét, aki megölte az apját (tehát őt kell megölnie), de mikor már lelőtte, akkor derül ki, hogy igazából az az ember, akit az apja gyilkosának hitt, az volt az apja (megölte a saját apját). Wesley kutakodik kicsit, és rájön, hogy már Sloan nevét is kiadta a szövőszék, de mikor meg akarja ölni, Sloan bevallja, hogy már minden bérgyilkosának a neve kijött. Ezért Fox megöli az összes bérgyilkost, magát is beleértve. Wesley pedig végez Sloannal.

Vélemény: Jó kis akciófilm, nekem tetszik, mert ívelten szállnak benne a lövedékek. :) Aki teheti, nézze meg, megéri!

Fenyvesi Csaba

Wanted (Wanted), színes, magyarul beszélő, amerikai akciófilm, 118 perc, 2008

rendező: Timur Bekmambetov
író: Mark Millar
forgatókönyvíró: Michael Brandt, Dean Georgaris, Derek Haas,
Chris Morgan
zene: Danny Elfman
operatőr: Mitchell Amundsen

szereplők:
Fox: Angelina Jolie
Wesley Gibson: James McAvoy
Sloan: Morgan Freeman
Cross: Thomas Kretschmann
Barry: Chris Pratt
Pekwar: Terence Stamp
The Gunsmith: Common
Konstantin Khabenskiy: Konstantin Khabenskiy

Kapcsolódó linkek

http://www.wantedmovie.com
A legfrissebb cikkek a rovatban

Diákpolc a könyvtárban – csatlakozz Te is!

Majdnem két hete pakoltam ki az új könyveket az ajánlópolcra, azóta folyamatosan mondom az ismerőseimnek, hogy menjenek kölcsönözni, mert jókat raktam ki. A legtöbben persze nem tudják, miről is beszélek.

Túlélés Szarajevóban – barátság a háború idején

A Centropa Alapítvány szeretettel meghívja az érdeklődőket a Túlélés Szarajevóban – barátság a háború idején című kiállításának megnyitójára.

A KOMA Bázis novemberi programajánlója

A közösségi színház mint működési forma lényege, hogy a körülöttünk élő, civil lakosságot vonjuk be az előadások, színházi események létrehozásába, akár mint szereplő, akár mint író vagy háttérmunkás.

KOMA Bázis közösségi színház

A közösségi színház mint működési forma lényege, hogy a körülöttünk élő, civil lakosságot vonjuk be az előadások, színházi események létrehozásába, akár mint szereplő, akár mint író vagy háttérmunkás.

Az eltűnés sorrendjében

Az elzárt, apró településen élő nyárspolgár, az utakat karbantartó Nils (Stellan Skarsgard) életét szörnyű tragédia rázza meg: egyetlen fiát holtan találják. A kétségbeesett apa a kezdetektől fogva azt gyanítja, hogy gyermeke gyilkosság áldozata lett…

MERIDIÁN – az apáczaisok hírportálja
KÖZÖSSÉGI OLDALAINK:

 Facebook
 Twitter
 Instagram
 YouTube
ALMA MATER:


Impresszum | Médiaajánlat | Jogok | Adatvédelem | Technikai háttér
2002-2018 MERIDIÁN. Minden jog fenntartva. A weboldal tartalmának másodközlése, felhasználása csak a készítők engedélyével lehetséges.