Ajánló | Film

Wanted


A cikket más oldalakon is meg tudod osztani a linkjének bemásolásával.
A cikk linkje:


Az új általános adatvédelmi rendelet (GDPR) és az EU bíróság 2019. július 29-i döntése következményeként megszüntetjük a cikkek oldalunkról engedélyezett közösségi oldalakon történő megosztásának lehetőségét. Természetesen a cikk linkjének bemásolásával ezt továbbra is meg lehet tenni bármelyik közösségi oldalon.
2010. február 4. | utolsó módosítás: 2016. február 8., 17:06
Ez a cikkünk több, mint fél éve lett elhelyezve az oldalon.
A tartalma azóta elavulhatott!

Mark Millar Wanted című képregény-minisorozata elsőként Jeff Kirschenabum, az Universal Studios igazgatója, s egyben képregényrajongó figyelmét keltette fel. 2004-re Marc Platt producer megkezdte a film előkészületeit. 2005 decemberében az orosz Timur Bekmambetov kapta meg a rendezői feladatokat, első angol nyelvű munkájaként, a forgatókönyvön pedig Derek Haas és Michael Brandt dolgozott. Millarnak nem nyerte el a tetszését a szkript első vázlata.

Történet: Wesley Gibson (James McAvoy) esélyt kap rá, hogy bosszút álljon bérgyilkos apja haláláért. Meghívást kap apja társától, egy Sloan (Morgan Freeman) nevű férfitől, hogy csatlakozzon a Szövetséghez, s így apja nyomdokaiba lépjen. A dögös és harcias Fox (Angelina Jolie) tanítja meg az újoncot mindarra, ami a szövőszék halálos ítéleteinek végrehajtásához kell. Wesley megkapja annak a fickónak a nevét, aki megölte az apját (tehát őt kell megölnie), de mikor már lelőtte, akkor derül ki, hogy igazából az az ember, akit az apja gyilkosának hitt, az volt az apja (megölte a saját apját). Wesley kutakodik kicsit, és rájön, hogy már Sloan nevét is kiadta a szövőszék, de mikor meg akarja ölni, Sloan bevallja, hogy már minden bérgyilkosának a neve kijött. Ezért Fox megöli az összes bérgyilkost, magát is beleértve. Wesley pedig végez Sloannal.

Vélemény: Jó kis akciófilm, nekem tetszik, mert ívelten szállnak benne a lövedékek. :) Aki teheti, nézze meg, megéri!

Fenyvesi Csaba

Wanted (Wanted), színes, magyarul beszélő, amerikai akciófilm, 118 perc, 2008

rendező: Timur Bekmambetov
író: Mark Millar
forgatókönyvíró: Michael Brandt, Dean Georgaris, Derek Haas,
Chris Morgan
zene: Danny Elfman
operatőr: Mitchell Amundsen

szereplők:
Fox: Angelina Jolie
Wesley Gibson: James McAvoy
Sloan: Morgan Freeman
Cross: Thomas Kretschmann
Barry: Chris Pratt
Pekwar: Terence Stamp
The Gunsmith: Common
Konstantin Khabenskiy: Konstantin Khabenskiy

Kapcsolódó linkek

http://www.wantedmovie.com

Az új általános adatvédelmi rendelet (GDPR) és az EU bíróság 2019. július 29-i döntése következményeként megszüntetjük a cikkek oldalunkról engedélyezett lájkolásának lehetőségét. Természetesen a cikkek linkje a közösségi oldalakon belül lájkolható.A legfrissebb cikkek a rovatban

Karácsonyi filmajánló

A karácsony, illetve az azzal járó készülődés az év legszebb időszaka. Most összegyűjtöttük azokat a filmeket, amelyek biztosan meghozzák az ünnepi hangulatot. Kellemes mézeskalács falatozós, forró teát kortyolgatós filmezést kívánunk Mindenkinek!

Ketrec

Programajánló: 2018. december 7. (péntek) 19 óra, Marczibányi téri Művelődési Központ.

Diákpolc a könyvtárban – csatlakozz Te is!

Majdnem két hete pakoltam ki az új könyveket az ajánlópolcra, azóta folyamatosan mondom az ismerőseimnek, hogy menjenek kölcsönözni, mert jókat raktam ki. A legtöbben persze nem tudják, miről is beszélek.

Túlélés Szarajevóban – barátság a háború idején

A Centropa Alapítvány szeretettel meghívja az érdeklődőket a Túlélés Szarajevóban – barátság a háború idején című kiállításának megnyitójára.

A KOMA Bázis novemberi programajánlója

A közösségi színház mint működési forma lényege, hogy a körülöttünk élő, civil lakosságot vonjuk be az előadások, színházi események létrehozásába, akár mint szereplő, akár mint író vagy háttérmunkás.

MERIDIÁN – az apáczaisok hírportálja
KÖZÖSSÉGI OLDALAINK:

 Facebook
 Twitter
 Instagram
 YouTube
ALMA MATER:


Impresszum | Médiaajánlat | Jogok | Adatvédelem | Technikai háttér
2002-2019 MERIDIÁN. Minden jog fenntartva. A weboldal tartalmának másodközlése, felhasználása csak a készítők engedélyével lehetséges.