B13 – A bűnös negyed | MERIDIÁN

Ajánló | Film

B13 – A bűnös negyed
A cikk linkje:
2010. január 20. | utolsó módosítás: 2016. február 8., 17:06
Ez a cikkünk több, mint fél éve lett elhelyezve az oldalon.
A tartalma azóta elavulhatott!

A film érdekes szerkezetű. Besson tolla ezúttal hamarabb kifogyott a kelleténél, ezért a fő sztori csak 40 perc hosszúra sikeredett. Ebből kifolyólag a film elején, mintegy felvezetésként 2×15 percben bemutatkozik a film két főhőse, és ezzel már meg is van az a 75 perc (IGEN, egy 75 perces film a mozikban), ami elegendő volt a nagyvászonra kerüléshez. Cserébe viszont valóban non-stop akciót kapunk.

Történet: van a zsaru, na meg persze a sittes (mint egy tipikus akciófilmben). A kormány leadja nekik azt a sztorit, hogy ha 24 órán belül nem hatástalanítanak egy bombát, akkor felrobban a város gettójában. Persze igazából azért küldik oda őket, mert a helyi rosszfiúknak beküldték a bombát, csak aktiválni kell, hogy ne legyen több baj ezzel a lepusztult kerülettel. A zsaru minden egyes szót elhisz és teljesíteni próbál, viszont a sittesnek összeáll a kép, hogy akkor robban a bomba, ha beütik a kódot. Leállítja a zsarut és a film végén videóra veszik, ahogyan a polgármester mindent bevall.

Vélemény: Nekem nagyon tetszett a film, ajánlom mindenkinek, aki szereti az akciófilmeket.

Fenyvesi Csaba

B13 – A bűnös negyed (Banlieue 13), színes, magyarul beszélő, francia akció-vígjáték, 84 perc, 2004

rendező: Pierre Morel
forgatókönyvíró: Luc Besson, Bibi Naceri
zene: Da Octopuss
operatőr: Manuel Teran

szereplők:
Damien: Cyril Raffaelli
Leito: David Belle
K2: Tony D'Amario
Taha: Bibi Naceri
Lola: Dany Verissimo

Kapcsolódó linkek

http://www.banlieue13-lefilm.com
A legfrissebb cikkek a rovatban

Diákpolc a könyvtárban – csatlakozz Te is!

Majdnem két hete pakoltam ki az új könyveket az ajánlópolcra, azóta folyamatosan mondom az ismerőseimnek, hogy menjenek kölcsönözni, mert jókat raktam ki. A legtöbben persze nem tudják, miről is beszélek.

Túlélés Szarajevóban – barátság a háború idején

A Centropa Alapítvány szeretettel meghívja az érdeklődőket a Túlélés Szarajevóban – barátság a háború idején című kiállításának megnyitójára.

A KOMA Bázis novemberi programajánlója

A közösségi színház mint működési forma lényege, hogy a körülöttünk élő, civil lakosságot vonjuk be az előadások, színházi események létrehozásába, akár mint szereplő, akár mint író vagy háttérmunkás.

KOMA Bázis közösségi színház

A közösségi színház mint működési forma lényege, hogy a körülöttünk élő, civil lakosságot vonjuk be az előadások, színházi események létrehozásába, akár mint szereplő, akár mint író vagy háttérmunkás.

Az eltűnés sorrendjében

Az elzárt, apró településen élő nyárspolgár, az utakat karbantartó Nils (Stellan Skarsgard) életét szörnyű tragédia rázza meg: egyetlen fiát holtan találják. A kétségbeesett apa a kezdetektől fogva azt gyanítja, hogy gyermeke gyilkosság áldozata lett…

MERIDIÁN – az apáczaisok hírportálja
KÖZÖSSÉGI OLDALAINK:

 Facebook
 Twitter
 Instagram
 YouTube
ALMA MATER:


Impresszum | Médiaajánlat | Jogok | Adatvédelem | Technikai háttér
2002-2018 MERIDIÁN. Minden jog fenntartva. A weboldal tartalmának másodközlése, felhasználása csak a készítők engedélyével lehetséges.