Ajánló | Film

Kaptár 2. – Apokalipszis

A neve Alice és mindenre emlékszik


A cikket más oldalakon is meg tudod osztani a linkjének bemásolásával.
A cikk linkje:


Az új általános adatvédelmi rendelet (GDPR) és az EU bíróság 2019. július 29-i döntése következményeként megszüntetjük a cikkek oldalunkról engedélyezett közösségi oldalakon történő megosztásának lehetőségét. Természetesen a cikk linkjének bemásolásával ezt továbbra is meg lehet tenni bármelyik közösségi oldalon.
2005. január 16. | utolsó módosítás: 2016. február 8., 17:06
Ez a cikkünk több, mint fél éve lett elhelyezve az oldalon.
A tartalma azóta elavulhatott!

Ha emlékszünk, az első rész azzal fejeződött be, hogy Alice (Milla Jovovich) magához tér egy elhagyatottnak látszó kórház kórtermében. Se bent, se kint senki. Az utcák és épületek pedig teljesen fel vannak dúlva. Körülbelül itt kezdődik a második rész. Kiderül, hogy az első részben lezárt földalatti laborból, a Kaptárból kiszabadultak a T-vírussal megfertőzött zombik, akik elől Raccoon City lakói a város kapuihoz menekülnek. De mikor a kapukat eléri a fertőzés, a Védernyő Vállalat emberei úgy döntenek, lezárják a várost, ezzel pedig biztos halálba küldik a bent rekedt embereket.

Egy kisebb csapat menekülését követi a film: egy mindent filmre rögzítő riporternő (aki még akkor is a kameráját szorongatja, amikor a pisztoly fontosabb lenne a túlélés szempontjából – tényleg vannak ilyen ostoba emberek?), egy kemény zsarulány (tiszta Lara Croft) és egy S.T.A.R.S. kommandós (persze, hogy fekete). Hozzájuk csatlakozik Alice is, miután egy templomban megmenti ezt a színes kis csapatot.

A történet végletesen egyszerű: ki kell szabadulni még hajnal előtt, mikor taktikai atomcsapást mér a Védernyő a városra. Ehhez az egyetlen esély Charles Ashford doktor (Jared Harris), aki a vállalat egyik vezető tudósa. Őt kimentették a városból, de a lánya bent maradt. Ha Alice és csapata felkutatja a kislányt, ő kivezeti őket a városból…

A film túl sok digitális effektet nem használ, inkább a hagyományos technikával teremt látványos akciójeleneteket. A történet egyszerű, a rendező (Alexander Witt) pedig láthatóan semmi többet nem akart egymáshoz fűzött akciójeleneteken kívül. De sajnos a folytatás elvesztette azt a hangulatot, amit az első részben megteremtettek. Engem ennél is jobban zavart az, hogy nagyon sokszor úgy éreztem: a vásznon éppen futó jeleneteket már láttam valahol. Bolygó neve: halál, Terminátor, Menekülés New Yorkból, Tomb Raider, Feltámad a halál, Holtak hajnala – csak pár azon filmekből, amelyek most visszaköszöntek nekem.

Az első rész jobb volt.

Értékelés: 5/10

Tóth Attila

Kaptár 2. – Apokalipszis (Resident Evil: Apocalypse), színes feliratos német-francia-angol-kanadai akció-horror, 94 perc, 2004

rendező: Alexander Witt
forgatókönyvíró: Paul W.S. Anderson
operatőr: Derek Rogers, Christian Sebaldt

szereplők:
Alice: Milla Jovovich
Jill Valentine: Sienna Guillory
Carlos Olivera: Oded Fehr
Dr. Charles Ashford: Jared Harris
Angie Ashford: Sophie Vavasseur
Cain: Thomas Kretschmann
L.J.: Mike Epps
Peyton Wells: Razaaq Adoti

Kapcsolódó linkek

http://www.sonypictures.com/homevideo/residentevilapocalypse

Az új általános adatvédelmi rendelet (GDPR) és az EU bíróság 2019. július 29-i döntése következményeként megszüntetjük a cikkek oldalunkról engedélyezett lájkolásának lehetőségét. Természetesen a cikkek linkje a közösségi oldalakon belül lájkolható.A legfrissebb cikkek a rovatban

Karácsonyi filmajánló

A karácsony, illetve az azzal járó készülődés az év legszebb időszaka. Most összegyűjtöttük azokat a filmeket, amelyek biztosan meghozzák az ünnepi hangulatot. Kellemes mézeskalács falatozós, forró teát kortyolgatós filmezést kívánunk Mindenkinek!

Ketrec

Programajánló: 2018. december 7. (péntek) 19 óra, Marczibányi téri Művelődési Központ.

Diákpolc a könyvtárban – csatlakozz Te is!

Majdnem két hete pakoltam ki az új könyveket az ajánlópolcra, azóta folyamatosan mondom az ismerőseimnek, hogy menjenek kölcsönözni, mert jókat raktam ki. A legtöbben persze nem tudják, miről is beszélek.

Túlélés Szarajevóban – barátság a háború idején

A Centropa Alapítvány szeretettel meghívja az érdeklődőket a Túlélés Szarajevóban – barátság a háború idején című kiállításának megnyitójára.

A KOMA Bázis novemberi programajánlója

A közösségi színház mint működési forma lényege, hogy a körülöttünk élő, civil lakosságot vonjuk be az előadások, színházi események létrehozásába, akár mint szereplő, akár mint író vagy háttérmunkás.

MERIDIÁN – az apáczaisok hírportálja
KÖZÖSSÉGI OLDALAINK:

 Facebook
 Twitter
 Instagram
 YouTube
ALMA MATER:


Impresszum | Médiaajánlat | Jogok | Adatvédelem | Technikai háttér
2002-2019 MERIDIÁN. Minden jog fenntartva. A weboldal tartalmának másodközlése, felhasználása csak a készítők engedélyével lehetséges.