Ajánló | Film

Kegyetlen bánásmód

Szépség és szörnyeteg, vagy szépség vagy szörnyeteg?


A cikket más oldalakon is meg tudod osztani a linkjének bemásolásával.
A cikk linkje:


Az új általános adatvédelmi rendelet (GDPR) és az EU bíróság 2019. július 29-i döntése következményeként megszüntetjük a cikkek oldalunkról engedélyezett közösségi oldalakon történő megosztásának lehetőségét. Természetesen a cikk linkjének bemásolásával ezt továbbra is meg lehet tenni bármelyik közösségi oldalon.
2003. november 13. | utolsó módosítás: 2016. február 8., 17:06
Ez a cikkünk több, mint fél éve lett elhelyezve az oldalon.
A tartalma azóta elavulhatott!

Vígjáték a javából Catherine Zeta-Jones és George Clooney főszereplésével.

Miles Massey (George Clooney) nagymenő Los Angeles-i válóperes ügyvéd, akinek szinte minden megadatott, ami az életben fontos: sikeres a munkájában, sőt még tisztelik is, továbbá róla neveztek el egy teljességgel kikezdhetetlen házasság előtti szerződést. Egy aprócska probléma mégis akad: kezd rettentően unalmas lenni ez a sikeres élet. Nincs olyan tárgyalás, ami kihívás lenne neki. Így érthetően kedvenc időtöltése a fogápolás lesz.

Nem is kell sokat várnia, megérkezik a várva várt kihívás: Marylin Rexroth (Catherine Zeta-Jones), aki az egyik gazdag ügyfelének gyönyörű felesége. Hamar kiderül, hogy Marylinnek is van egy kedvenc időtöltése, mégpedig a gazdag férjek felkutatása. De sajnos a válás Miles jóvoltábol nem hoz pénzt a házhoz.

Marylin nem hagyja ennyiben a dolgot, inkább gyorsan hozzámegy egy gazdag olajmágnáshoz, de a frigy előtt megkötik a kikezdhetetlen szerződést. Az apró kis bökkenő csak az, hogy Miles egyre inkább kezd belehabarodni ebbe a láthatóan alattomos nőszemélybe…

Kedves kis vígjáték ez minden olyan kellékkel, ami elengedhetetlen egy romantikus történethez. Semmi újat nem látunk, de ami van, az szépen és kellemesen került elrendezésre. George Clooney hozza a formáját, mondhatnánk, jól áll neki az idétlenkedés. Az meg végképp, hogy most épp ő fut a nő után, nem pedig fordítva. Húúú, vészes helyzet…

Nem keresnek erőltetett poénokat, nem próbálják ezzel „feldobni” a hangulatot, és pozitívum, hogy a moziból kifelé vesszük csak észre, hogy semmi új csavart nem láttunk, ámbár kellemesen szórakoztunk. A film hangulata valahogy magától kialakul. (Bár engem mindenképp pozitívan inspirált az a pár lány a moziban, akik minden egyes pillanatban hangosan és rettentően viccesen felnevettek. Még akkor is, amikor nem kellett volna…)

Aki könnyed szórakozásra vágyik, nem akarja az agyát megerőltetni, annak ajánlom, hogy váltson jegyet a Kegyetlen bánásmódra. Ja, és figyeljen oda az elejétől, hiszen valami rettentően nyálas és undorítóan giccses címkép után az egyik legjobb poénsorozat kezdődik: a fogfehérítés…

Értékelés: 9/10

Tóth Attila

Kegyetlen bánásmód (Intolerable Cruelty), színes magyarul beszélő amerikai romantikus vígjáték, 2003

rendező: Joel Coen
forgatókönyvíró: Joel Coen, Ethan Coen
operatőr: Roger Deakins

szereplők:
Miles Massey: George Clooney
Marylin Rexroth: Catherine Zeta-Jones
Donovan Donnelly: Geoffrey Rush
Howard Doyle: Billy Bob Thornton
Gus Petch: Cedric the Entertainer
Sara Sorkin: Julia Duffy
Bonnie Donovan: Stacey Travis

Kapcsolódó linkek

http://www.intolerablecruelty.com

Az új általános adatvédelmi rendelet (GDPR) és az EU bíróság 2019. július 29-i döntése következményeként megszüntetjük a cikkek oldalunkról engedélyezett lájkolásának lehetőségét. Természetesen a cikkek linkje a közösségi oldalakon belül lájkolható.A legfrissebb cikkek a rovatban

Karácsonyi filmajánló

A karácsony, illetve az azzal járó készülődés az év legszebb időszaka. Most összegyűjtöttük azokat a filmeket, amelyek biztosan meghozzák az ünnepi hangulatot. Kellemes mézeskalács falatozós, forró teát kortyolgatós filmezést kívánunk Mindenkinek!

Ketrec

Programajánló: 2018. december 7. (péntek) 19 óra, Marczibányi téri Művelődési Központ.

Diákpolc a könyvtárban – csatlakozz Te is!

Majdnem két hete pakoltam ki az új könyveket az ajánlópolcra, azóta folyamatosan mondom az ismerőseimnek, hogy menjenek kölcsönözni, mert jókat raktam ki. A legtöbben persze nem tudják, miről is beszélek.

Túlélés Szarajevóban – barátság a háború idején

A Centropa Alapítvány szeretettel meghívja az érdeklődőket a Túlélés Szarajevóban – barátság a háború idején című kiállításának megnyitójára.

A KOMA Bázis novemberi programajánlója

A közösségi színház mint működési forma lényege, hogy a körülöttünk élő, civil lakosságot vonjuk be az előadások, színházi események létrehozásába, akár mint szereplő, akár mint író vagy háttérmunkás.

MERIDIÁN – az apáczaisok hírportálja
KÖZÖSSÉGI OLDALAINK:

 Facebook
 Twitter
 Instagram
 YouTube
ALMA MATER:


Impresszum | Médiaajánlat | Jogok | Adatvédelem | Technikai háttér
2002-2019 MERIDIÁN. Minden jog fenntartva. A weboldal tartalmának másodközlése, felhasználása csak a készítők engedélyével lehetséges.