Ajánló | Film

Argo


A cikket más oldalakon is meg tudod osztani a linkjének bemásolásával.
A cikk linkje:


Az új általános adatvédelmi rendelet (GDPR) és az EU bíróság 2019. július 29-i döntése következményeként megszüntetjük a cikkek oldalunkról engedélyezett közösségi oldalakon történő megosztásának lehetőségét. Természetesen a cikk linkjének bemásolásával ezt továbbra is meg lehet tenni bármelyik közösségi oldalon.
2004. szeptember 22. | utolsó módosítás: 2016. február 8., 17:06
Ez a cikkünk több, mint fél éve lett elhelyezve az oldalon.
A tartalma azóta elavulhatott!

Mikor Decebal, az összesített barbár törzsek vezetője elásta kincseit Pannóniában, nem is sejthete, hogy majd 2000 évvel később mit szabadít a Hortobágyra. Magyarország, 2004. 3 csapat indul el a mesés Stryx Aurum, az Aranybagoly után: a hightech-import-akciócsoport, a hírhedt Tejesember vezetésével, a kissé zavarodott állapotú diák és „lelkes” csapata, valamint a kőkemény ex-securitys banda, élükön Tibivel. A Balogh Tibivel:-).

Vegyítve mindezt az innen-onnan összelopkodott, máshol már jól bevált elemekkel, létrejött az első magyar suttyó-akciófilm. Ám hiába a sok jól ismert külföldi klisé, az apró magyar gegek mégis utánozhatatlan hangulatot teremtenek: szarvasmarha-fedezék, gémeskutas-csendélet, japán turisták, és kiskapa mint közelharci eszköz.

Az ismert, de nem sztárolt honi színészgárda egészén látszik, hogy élvezte a forgatást, és szerencsénkre jórészük még jól is játszik. Árpa filmjének annyi haszna máris volt, hogy néhány emlékezetes karakterrel gyarapította a hazai filmtörténetet. Az a „ritka” néző, aki nem a művészetért, hanem a szórakozás céljából ült be a moziba, nem fog csalódni, mert ez a film nagyon vicces, nagyon suttyó, és nagyon a miénk.

Rendezés: 8/10 (Import anyagok magyarosan tálalva.)
Színészi játék: 7.5/10 (A színészek nagy részétől nem kell visszavonni a működési engedélyét…)
Hangulat: 9.5/10 (Naggyon magyar…)
Elvárásokhoz képest: 9/10 (Az utóbbi idők legszórakoztatóbb magyar filmje.)

Értékelés: 8/10 („Csak 12 órája vagyok Magyarországon, de már romokban az életem…”)

Barna Richard és Diószegi Tamás
BaD.Bros

Argo, színes magyar akció-vígjáték, 103 perc, 2004

rendező: Árpa Attila
forgatókönyvíró: Trunkó Bence, Huszár Péter
operatőr: Christoph Vitt

szereplők:
Balogh Tibi: Kovács Lajos
Tejesember: Oszter Sándor
Tézeusz: Görög László
Kun Katalin: Ruttkay Laura
Profi: Nagy Feró
Krumpli: Jáksó László
Sofőr: Mucsi Zoltán
Traktor: Csuja Imre
Bodri: Scherer Péter
Orfeusz: Steiner Kristóf
Héraklész: Honti György

Kapcsolódó linkek

http://argofilm.hu

Az új általános adatvédelmi rendelet (GDPR) és az EU bíróság 2019. július 29-i döntése következményeként megszüntetjük a cikkek oldalunkról engedélyezett lájkolásának lehetőségét. Természetesen a cikkek linkje a közösségi oldalakon belül lájkolható.A legfrissebb cikkek a rovatban

Karácsonyi filmajánló

A karácsony, illetve az azzal járó készülődés az év legszebb időszaka. Most összegyűjtöttük azokat a filmeket, amelyek biztosan meghozzák az ünnepi hangulatot. Kellemes mézeskalács falatozós, forró teát kortyolgatós filmezést kívánunk Mindenkinek!

Ketrec

Programajánló: 2018. december 7. (péntek) 19 óra, Marczibányi téri Művelődési Központ.

Diákpolc a könyvtárban – csatlakozz Te is!

Majdnem két hete pakoltam ki az új könyveket az ajánlópolcra, azóta folyamatosan mondom az ismerőseimnek, hogy menjenek kölcsönözni, mert jókat raktam ki. A legtöbben persze nem tudják, miről is beszélek.

Túlélés Szarajevóban – barátság a háború idején

A Centropa Alapítvány szeretettel meghívja az érdeklődőket a Túlélés Szarajevóban – barátság a háború idején című kiállításának megnyitójára.

A KOMA Bázis novemberi programajánlója

A közösségi színház mint működési forma lényege, hogy a körülöttünk élő, civil lakosságot vonjuk be az előadások, színházi események létrehozásába, akár mint szereplő, akár mint író vagy háttérmunkás.

MERIDIÁN – az apáczaisok hírportálja
KÖZÖSSÉGI OLDALAINK:

 Facebook
 Twitter
 Instagram
 YouTube
ALMA MATER:


Impresszum | Médiaajánlat | Jogok | Adatvédelem | Technikai háttér
2002-2019 MERIDIÁN. Minden jog fenntartva. A weboldal tartalmának másodközlése, felhasználása csak a készítők engedélyével lehetséges.