Ajánló | Film

Argo
A cikk linkje:
2004. szeptember 22. | utolsó módosítás: 2016. február 8., 17:06
Ez a cikkünk több, mint fél éve lett elhelyezve az oldalon.
A tartalma azóta elavulhatott!

Mikor Decebal, az összesített barbár törzsek vezetője elásta kincseit Pannóniában, nem is sejthete, hogy majd 2000 évvel később mit szabadít a Hortobágyra. Magyarország, 2004. 3 csapat indul el a mesés Stryx Aurum, az Aranybagoly után: a hightech-import-akciócsoport, a hírhedt Tejesember vezetésével, a kissé zavarodott állapotú diák és „lelkes” csapata, valamint a kőkemény ex-securitys banda, élükön Tibivel. A Balogh Tibivel:-).

Vegyítve mindezt az innen-onnan összelopkodott, máshol már jól bevált elemekkel, létrejött az első magyar suttyó-akciófilm. Ám hiába a sok jól ismert külföldi klisé, az apró magyar gegek mégis utánozhatatlan hangulatot teremtenek: szarvasmarha-fedezék, gémeskutas-csendélet, japán turisták, és kiskapa mint közelharci eszköz.

Az ismert, de nem sztárolt honi színészgárda egészén látszik, hogy élvezte a forgatást, és szerencsénkre jórészük még jól is játszik. Árpa filmjének annyi haszna máris volt, hogy néhány emlékezetes karakterrel gyarapította a hazai filmtörténetet. Az a „ritka” néző, aki nem a művészetért, hanem a szórakozás céljából ült be a moziba, nem fog csalódni, mert ez a film nagyon vicces, nagyon suttyó, és nagyon a miénk.

Rendezés: 8/10 (Import anyagok magyarosan tálalva.)
Színészi játék: 7.5/10 (A színészek nagy részétől nem kell visszavonni a működési engedélyét…)
Hangulat: 9.5/10 (Naggyon magyar…)
Elvárásokhoz képest: 9/10 (Az utóbbi idők legszórakoztatóbb magyar filmje.)

Értékelés: 8/10 („Csak 12 órája vagyok Magyarországon, de már romokban az életem…”)

Barna Richard és Diószegi Tamás
BaD.Bros

Argo, színes magyar akció-vígjáték, 103 perc, 2004

rendező: Árpa Attila
forgatókönyvíró: Trunkó Bence, Huszár Péter
operatőr: Christoph Vitt

szereplők:
Balogh Tibi: Kovács Lajos
Tejesember: Oszter Sándor
Tézeusz: Görög László
Kun Katalin: Ruttkay Laura
Profi: Nagy Feró
Krumpli: Jáksó László
Sofőr: Mucsi Zoltán
Traktor: Csuja Imre
Bodri: Scherer Péter
Orfeusz: Steiner Kristóf
Héraklész: Honti György

Kapcsolódó linkek

http://argofilm.hu
A legfrissebb cikkek a rovatban

Diákpolc a könyvtárban – csatlakozz Te is!

Majdnem két hete pakoltam ki az új könyveket az ajánlópolcra, azóta folyamatosan mondom az ismerőseimnek, hogy menjenek kölcsönözni, mert jókat raktam ki. A legtöbben persze nem tudják, miről is beszélek.

Túlélés Szarajevóban – barátság a háború idején

A Centropa Alapítvány szeretettel meghívja az érdeklődőket a Túlélés Szarajevóban – barátság a háború idején című kiállításának megnyitójára.

A KOMA Bázis novemberi programajánlója

A közösségi színház mint működési forma lényege, hogy a körülöttünk élő, civil lakosságot vonjuk be az előadások, színházi események létrehozásába, akár mint szereplő, akár mint író vagy háttérmunkás.

KOMA Bázis közösségi színház

A közösségi színház mint működési forma lényege, hogy a körülöttünk élő, civil lakosságot vonjuk be az előadások, színházi események létrehozásába, akár mint szereplő, akár mint író vagy háttérmunkás.

Az eltűnés sorrendjében

Az elzárt, apró településen élő nyárspolgár, az utakat karbantartó Nils (Stellan Skarsgard) életét szörnyű tragédia rázza meg: egyetlen fiát holtan találják. A kétségbeesett apa a kezdetektől fogva azt gyanítja, hogy gyermeke gyilkosság áldozata lett…

MERIDIÁN – az apáczaisok hírportálja
KÖZÖSSÉGI OLDALAINK:

 Facebook
 Twitter
 Instagram
 YouTube
ALMA MATER:


Impresszum | Médiaajánlat | Jogok | Adatvédelem | Technikai háttér
2002-2018 MERIDIÁN. Minden jog fenntartva. A weboldal tartalmának másodközlése, felhasználása csak a készítők engedélyével lehetséges.