Ajánló | Film

Kill Bill: Volume 2.
A cikk linkje:
2004. május 13. | utolsó módosítás: 2016. február 8., 17:06
Ez a cikkünk több, mint fél éve lett elhelyezve az oldalon.
A tartalma azóta elavulhatott!

Ott hagytuk abba legutóbb, hogy 3 főre apadt a halállistánk, tehát még 138 percen keresztül élvezhetjük a fekete mamba bosszúhadjáratának 2. felvonását. :-) Már csak Budd, az alkoholista, Elle, a félszemű, és Bill, a címszereplő van hátra. Quentin Tarantino, Uma Thurman és Hanzo Hattori pengéje megállíthatatlan. Mivel a frappáns előzetesből már megtudtuk, hogy Uma Thurman „will kill Bill”, így több szót nem fecsérlünk (ezúttal sem) a sztorira.

Tarantino mester az első részen elbizonytalanodottakat most meggyőzi az előbbi titulus jogosságáról. Bár a hullák számát drasztikusan leredukálja, a halálsikolyok helyett megjelennek (visszatérnek :-)) a messzeföldön híres párbeszédek. Jót tett a filmnek, hogy visszavettek a brutalitásból, így a hangsúly a zseniális rendezésre helyeződhet. Ritkaság egy ilyen „viszonylag hosszabb” (vol1.–vol2. 111+138 perc) film végig lekösse az embert, de itt pontosan erről van szó.

A filmről nehéz objektíven nyilatkozni, és bár sokakat elbátortalaníthat a stílus, de aki nem veti meg az egy-két csepp vért, és a fekete humort, az kitűnően fog szórakozni. Aki pedig igen, az nézze meg, hátha megváltozik a véleménye. Akinek pedig nincs véleménye… hát… „olyan nincs, hogy nincs véleményed!”

Rendezés: 10+1/10 (Tiszteletünk, mester! :-))
Színészi játék: 8/10 (Megfelelő.)
Hangulat: 10+1/10 (Kiváló.)
Elvárásokhoz képest: 9/10 (Még az 1-nél is jobb.)

Értékelés: 10/10 („Ez a nő megérdemli a bosszút”)

Barna Richard és Diószegi Tamás
BaD.Bros

Kill Bill 2 (Kill Bill: Volume 2.), színes amerikai akcióthriller, 138 perc, 2004

rendező: Quentin Tarantino
forgatókönyvíró: Quentin Tarantino, Uma Thurman
operatőr: Robert Richardson

szereplők:
A menyasszony/Fekete Mamba: Uma Thurman
Bill: David Carradine
Elle Driver/Kaliforniai Hegyi Kígyó: Daryl Hannah
Budd/Csörgőkígyó: Michael Madsen
Vernita Green/Kobra: Vivica A. Fox
O-Ren Ishi: Lucy Liu
Alburt/Da Moe: Michael Jai White

Kapcsolódó linkek

http://www.kill-bill.com
http://www.killbill.hu

Kapcsolódó cikkek

Kill Bill
A legfrissebb cikkek a rovatban

Diákpolc a könyvtárban – csatlakozz Te is!

Majdnem két hete pakoltam ki az új könyveket az ajánlópolcra, azóta folyamatosan mondom az ismerőseimnek, hogy menjenek kölcsönözni, mert jókat raktam ki. A legtöbben persze nem tudják, miről is beszélek.

Túlélés Szarajevóban – barátság a háború idején

A Centropa Alapítvány szeretettel meghívja az érdeklődőket a Túlélés Szarajevóban – barátság a háború idején című kiállításának megnyitójára.

A KOMA Bázis novemberi programajánlója

A közösségi színház mint működési forma lényege, hogy a körülöttünk élő, civil lakosságot vonjuk be az előadások, színházi események létrehozásába, akár mint szereplő, akár mint író vagy háttérmunkás.

KOMA Bázis közösségi színház

A közösségi színház mint működési forma lényege, hogy a körülöttünk élő, civil lakosságot vonjuk be az előadások, színházi események létrehozásába, akár mint szereplő, akár mint író vagy háttérmunkás.

Az eltűnés sorrendjében

Az elzárt, apró településen élő nyárspolgár, az utakat karbantartó Nils (Stellan Skarsgard) életét szörnyű tragédia rázza meg: egyetlen fiát holtan találják. A kétségbeesett apa a kezdetektől fogva azt gyanítja, hogy gyermeke gyilkosság áldozata lett…

MERIDIÁN – az apáczaisok hírportálja
KÖZÖSSÉGI OLDALAINK:

 Facebook
 Twitter
 Instagram
 YouTube
ALMA MATER:


Impresszum | Médiaajánlat | Jogok | Adatvédelem | Technikai háttér
2002-2018 MERIDIÁN. Minden jog fenntartva. A weboldal tartalmának másodközlése, felhasználása csak a készítők engedélyével lehetséges.