Ajánló | Film

Kill Bill: Volume 2.


A cikket más oldalakon is meg tudod osztani a linkjének bemásolásával.
A cikk linkje:


Az új általános adatvédelmi rendelet (GDPR) és az EU bíróság 2019. július 29-i döntése következményeként megszüntetjük a cikkek oldalunkról engedélyezett közösségi oldalakon történő megosztásának lehetőségét. Természetesen a cikk linkjének bemásolásával ezt továbbra is meg lehet tenni bármelyik közösségi oldalon.
2004. május 13. | utolsó módosítás: 2016. február 8., 17:06
Ez a cikkünk több, mint fél éve lett elhelyezve az oldalon.
A tartalma azóta elavulhatott!

Ott hagytuk abba legutóbb, hogy 3 főre apadt a halállistánk, tehát még 138 percen keresztül élvezhetjük a fekete mamba bosszúhadjáratának 2. felvonását. :-) Már csak Budd, az alkoholista, Elle, a félszemű, és Bill, a címszereplő van hátra. Quentin Tarantino, Uma Thurman és Hanzo Hattori pengéje megállíthatatlan. Mivel a frappáns előzetesből már megtudtuk, hogy Uma Thurman „will kill Bill”, így több szót nem fecsérlünk (ezúttal sem) a sztorira.

Tarantino mester az első részen elbizonytalanodottakat most meggyőzi az előbbi titulus jogosságáról. Bár a hullák számát drasztikusan leredukálja, a halálsikolyok helyett megjelennek (visszatérnek :-)) a messzeföldön híres párbeszédek. Jót tett a filmnek, hogy visszavettek a brutalitásból, így a hangsúly a zseniális rendezésre helyeződhet. Ritkaság egy ilyen „viszonylag hosszabb” (vol1.–vol2. 111+138 perc) film végig lekösse az embert, de itt pontosan erről van szó.

A filmről nehéz objektíven nyilatkozni, és bár sokakat elbátortalaníthat a stílus, de aki nem veti meg az egy-két csepp vért, és a fekete humort, az kitűnően fog szórakozni. Aki pedig igen, az nézze meg, hátha megváltozik a véleménye. Akinek pedig nincs véleménye… hát… „olyan nincs, hogy nincs véleményed!”

Rendezés: 10+1/10 (Tiszteletünk, mester! :-))
Színészi játék: 8/10 (Megfelelő.)
Hangulat: 10+1/10 (Kiváló.)
Elvárásokhoz képest: 9/10 (Még az 1-nél is jobb.)

Értékelés: 10/10 („Ez a nő megérdemli a bosszút”)

Barna Richard és Diószegi Tamás
BaD.Bros

Kill Bill 2 (Kill Bill: Volume 2.), színes amerikai akcióthriller, 138 perc, 2004

rendező: Quentin Tarantino
forgatókönyvíró: Quentin Tarantino, Uma Thurman
operatőr: Robert Richardson

szereplők:
A menyasszony/Fekete Mamba: Uma Thurman
Bill: David Carradine
Elle Driver/Kaliforniai Hegyi Kígyó: Daryl Hannah
Budd/Csörgőkígyó: Michael Madsen
Vernita Green/Kobra: Vivica A. Fox
O-Ren Ishi: Lucy Liu
Alburt/Da Moe: Michael Jai White

Kapcsolódó linkek

http://www.kill-bill.com
http://www.killbill.hu

Kapcsolódó cikkek

Kill Bill

Az új általános adatvédelmi rendelet (GDPR) és az EU bíróság 2019. július 29-i döntése következményeként megszüntetjük a cikkek oldalunkról engedélyezett lájkolásának lehetőségét. Természetesen a cikkek linkje a közösségi oldalakon belül lájkolható.A legfrissebb cikkek a rovatban

Karácsonyi filmajánló

A karácsony, illetve az azzal járó készülődés az év legszebb időszaka. Most összegyűjtöttük azokat a filmeket, amelyek biztosan meghozzák az ünnepi hangulatot. Kellemes mézeskalács falatozós, forró teát kortyolgatós filmezést kívánunk Mindenkinek!

Ketrec

Programajánló: 2018. december 7. (péntek) 19 óra, Marczibányi téri Művelődési Központ.

Diákpolc a könyvtárban – csatlakozz Te is!

Majdnem két hete pakoltam ki az új könyveket az ajánlópolcra, azóta folyamatosan mondom az ismerőseimnek, hogy menjenek kölcsönözni, mert jókat raktam ki. A legtöbben persze nem tudják, miről is beszélek.

Túlélés Szarajevóban – barátság a háború idején

A Centropa Alapítvány szeretettel meghívja az érdeklődőket a Túlélés Szarajevóban – barátság a háború idején című kiállításának megnyitójára.

A KOMA Bázis novemberi programajánlója

A közösségi színház mint működési forma lényege, hogy a körülöttünk élő, civil lakosságot vonjuk be az előadások, színházi események létrehozásába, akár mint szereplő, akár mint író vagy háttérmunkás.

MERIDIÁN – az apáczaisok hírportálja
KÖZÖSSÉGI OLDALAINK:

 Facebook
 Twitter
 Instagram
 YouTube
ALMA MATER:


Impresszum | Médiaajánlat | Jogok | Adatvédelem | Technikai háttér
2002-2019 MERIDIÁN. Minden jog fenntartva. A weboldal tartalmának másodközlése, felhasználása csak a készítők engedélyével lehetséges.