Ben Stiller kétszer (Derült égből Polly, Starsky és Hutch) | MERIDIÁN

Ajánló | Film

Ben Stiller kétszer (Derült égből Polly, Starsky és Hutch)
A cikk linkje:
2004. április 28. | utolsó módosítás: 2016. február 8., 17:06
Ez a cikkünk több, mint fél éve lett elhelyezve az oldalon.
A tartalma azóta elavulhatott!

E havi meglepetésünk kedves rajongóinknak (:-)), akik még egy e-maillel sem képesek megdobni minket, egy exkluzív Ben Stiller dupla-kritika, mivel a színész e hónapban 2 filmmel is képviselteti magát a honi mozipalettán. Elöljáróban csak annyit, hogy az egyik szemünk sír, a másik pedig nevet…

Derült égből Polly

Eljött a film, melyben Jennifer Aniston bebizonyítja, hogy nincs élet a Jóbarátokon túl, és Ben Stiller pedig, hogy nem minden arany, amihez a nevét adja.

A konzervatív kockázatelemzőt (Ben Stiller) már a nászútjukon megcsalja neje egy francia nudistabúvárral. Ennek hősünk nem örül. :-) Hazatér, hogy díszpárnái mellett az életét is rendbeszedje. Mitadjisten, egy kiállításon összetalálkozik egy régi osztálytársával, Polly Prince-szel (Rachel Green… ööö… Jennifer Aniston). Ugye mondanunk sem kell, hogy rögtön egymásba szeretnek. A problémák az első randinál kezdődnek: rájönnek, szinte mindenben különböznek. Ezután pedig (hogy egy barátunk szavaival éljünk) a gyenge kezdést erős visszaesés követi. A moziteremben a hátsó sorban bóbiskolva új szóösszetétel jut eszünkbe: a sablon mocsara (:-)), és felülkerekedik rajtunk a „mindjártjönahepiendmingyá'végemehetünkhaza” fíling. Ha nem lőttek volna le minden poént az előzetesben, talán még megérte volna eljönni.

Rendezés: 5/10 (Sablonos.)
Színészi játék: 5.5/10 (Lehetne rosszabb is…)
Sztori: 5/10 (Sablonos.)
Elvárásokhoz képest: 2.5/10 (Az előzetesben lelőtték az összes poént (értsd: sablonos))

Értékelés: 4/10 (Derült égből… villámcsapás)

Barna Richard és Diószegi Tamás
BaD.Bros

Derült égből Polly (Along Came Polly), színes magyarul beszélő amerikai romantikus vígjáték, 90 perc, 2004

rendező: John Hamburg
forgatókönyvíró: John Hamburg
operatőr: Seamus McGarvey

szereplők:
Reuben Feffer: Ben Stiller
Polly Prince: Jennifer Aniston
Sandy Lyle: Philip Seymour Hoffman
Lisa Kramer: Debra Messing
Stan Indursky: Alec Baldwin
Claude: Hank Azaria
Leland Van Lew: Bryan Brown

Starsky és Hutch

A magyarországon manapság már kisebb, de a világ más tájain azonban hatalmas népszerűségnek örvendő Starsky és Hutch sorozat újjászületik a mozivásznon.

Természetesen az akkori szereplőket frissíteni kellett, így került a nagyhírű tűzpiros Ford Gran Torino volánja mögé Ben Stiller és Owen Wilson, valamint Huggy Bear szerepébe Snoop Dogg, s társául Dugó, a farkavesztett leguán. Ennek ellenére nem sok változás van: Starsky még mindig jófiú, Hutch korruptabb, mint valaha, Huggy pedig mindig ismer néhány srácot, akik ismernek néhány srácot, akik ismernek néhány srácot. :-)

A mozifilmben a legendás zsarupáros első közös – még nem legendákba illő – ügyét követhetjük végig. A 70-es évek laza retrofílingje lengi be a Bay City P.D. rendőreinek mindennapjait. (A szlogen sem hazudott: gáz sérók ezerrel.)

Todd Philips (a rendező) a Cooltúra után ismét nagyot alkotott: a Ben Stiller-Owen Wilson páros a kezei alatt meggyőzőbb, mint valaha, és a 70-es éveket is fergeteges közeggé varázsolja.

Ezentúl a Starsky és Hutch nevek hallatára nem csak valami cikis amerikai sorozat, hanem egy kötelező vígjáték fog eszünkbe jutni.

Rendezés: 9/10 (Nem lehetett könnyű dolga :-))
Színészi játék: 8/10 (Rendben van.)
Sztori: 6/10 (Mellékes.)
Hangulat: 10/10 (Boogie-woogie-retrofeeling :-)))
Elvárásokhoz képest: 10/10 (Az eddigi legkellemesebb csalódás.)

Értékelés: 9/10 (Erős kilenc…)

Barna Richard és Diószegi Tamás
BaD.Bros

Starsky és Hutch (Starsky & Hutch), színes magyarul beszélő amerikai akció-vígjáték, 101 perc, 2004

rendező: Todd Phillips
forgatókönyvíró: William Blinn, Stevie Long
operatőr: Barry Peterson

szereplők:
David Starsky: Ben Stiller
Ken Hutchinson: Owen Wilson
Huggy Bear: Snoop Dogg
Doby: Fred Williamson
Reese Feldman: Vince Vaughn
Kitty: Juliette Lewis
Friday: Jason Bateman

Kapcsolódó linkek

http://www.alongcamepolly.com
http://starskyandhutchmovie.warnerbros.com/?fromto
A legfrissebb cikkek a rovatban

Diákpolc a könyvtárban – csatlakozz Te is!

Majdnem két hete pakoltam ki az új könyveket az ajánlópolcra, azóta folyamatosan mondom az ismerőseimnek, hogy menjenek kölcsönözni, mert jókat raktam ki. A legtöbben persze nem tudják, miről is beszélek.

Túlélés Szarajevóban – barátság a háború idején

A Centropa Alapítvány szeretettel meghívja az érdeklődőket a Túlélés Szarajevóban – barátság a háború idején című kiállításának megnyitójára.

A KOMA Bázis novemberi programajánlója

A közösségi színház mint működési forma lényege, hogy a körülöttünk élő, civil lakosságot vonjuk be az előadások, színházi események létrehozásába, akár mint szereplő, akár mint író vagy háttérmunkás.

KOMA Bázis közösségi színház

A közösségi színház mint működési forma lényege, hogy a körülöttünk élő, civil lakosságot vonjuk be az előadások, színházi események létrehozásába, akár mint szereplő, akár mint író vagy háttérmunkás.

Az eltűnés sorrendjében

Az elzárt, apró településen élő nyárspolgár, az utakat karbantartó Nils (Stellan Skarsgard) életét szörnyű tragédia rázza meg: egyetlen fiát holtan találják. A kétségbeesett apa a kezdetektől fogva azt gyanítja, hogy gyermeke gyilkosság áldozata lett…

MERIDIÁN – az apáczaisok hírportálja
KÖZÖSSÉGI OLDALAINK:

 Facebook
 Twitter
 Instagram
 YouTube
ALMA MATER:


Impresszum | Médiaajánlat | Jogok | Adatvédelem | Technikai háttér
2002-2018 MERIDIÁN. Minden jog fenntartva. A weboldal tartalmának másodközlése, felhasználása csak a készítők engedélyével lehetséges.