Fame – Jenővári Miklóssal | MERIDIÁN

Ajánló | Beszámolók

Fame – Jenővári Miklóssal
A cikk linkje:
2012. május 2. | utolsó módosítás: 2016. február 8., 17:06
Ez a cikkünk több, mint fél éve lett elhelyezve az oldalon.
A tartalma azóta elavulhatott!

Földessy Margit stúdiósai és színitanodásai lenyűgöző, látványos vizsgaelőadással lepték meg a közönséget az IBS Színpadon – az egyik főszereplő: a José Vegast alakító Jenővári Miklós nem mellesleg apáczais diákunk a 8.E padsoraiban!

A darab (címének jelentése: „hírnév”) előzménye egy 1980-ban forgatott film volt, Alan Parker rendezésében (azóta több remake-kel). Ezt követően Steve Margoshes és Jacques Levy zenéjével 1988-ban állították színpadra a musicalt Miamiban. A magyar célközönség számára maga a darab a 21. században már talán kevésbé átütő erejű. Tucatnyi alkotás foglalkozik a színpadi és/vagy zenei tehetség, hírnév fáradságos kibontakozásával, ami néha kapcsolatokat hoz létre vagy sorsokat őröl fel (csupán az ismertebb filmekből tallózva: Flashdance, Step up, A fekete hattyú, High School-sorozat stb.). A musical számai dallamosak, de nem eléggé fülbemászóak, kivéve a címadó slágert, amit magyarul ma legtöbben Bereczki Zoltán és Szinetár Dóra tolmácsolásában ismernek. Azt sem állítanám, hogy a szerepeket tizenévesekre írták, az IBS színpadán mégis valami varázslatos dolog született ezen az április estén.

A kevés díszlettel megkomponált színpadon rendkívül tehetséges fiatal növendékek táncolták, énekelték el, mi több: játszották el szívvel-lélekkel a színiiskola feltörekvő, ugyanakkor önmagát kereső diákjainak sikerét. Rendkívüli és látványos volt a koreográfia, ahogyan a viszonylag kicsi területen egymást figyelték, segítették a szereplők. Nem nagyon volt köztük olyan arc, amin a lelkesedés ne lett volna látható. A sok-sok karakterből a közönség nyilván kiszemelt egy-egy kedvencet (az enyém az érdes modorú dobos, Grace, Ócsai Fruzsina alakításában, illetve a habókos zenetanár, akit Szále Ferenc formált meg). Miki alakítását nehéz elfogódottság nélkül értékelni, de az biztos, hogy nem véletlenül kapta a főszereplők közül a legnagyobb vastapsot. Szerepét, a szoknyabolond, laza latin-amerikai diákot könnyedén, erőlködés nélkül alakította, éneklése is kiemelkedő volt a férfi szereplők közül.

Gratulálunk fellépéséhez és még sok szép szerepet kívánunk! Köszönet a meghívásért a szülőknek és az osztályfőnöknek, Szabolcsi János tanár úrnak!

Fame – A Musical (vizsgaelőadás)

Rendező: Földessy Margit

Serena Katz: Szurdi Panna
Nick Piazza: Baronits Gábor
José Vegas: Jenővári Miklós
Carmen Diaz: Rónai Lili
Tyron Jackson: Herczegh Péter
Schlomo Meztenbaum: Bori Ádám
Grace Lamb: Ócsai Fruzsina
Miss Sherman: Hunyadkürti Éva
Miss Bell: Czikora Réka
Mr. Scheinkopf: Szále Ferenc
Mr. Meyers: Kosynus Tamás

Jakab Péter
A legfrissebb cikkek a rovatban

Diákpolc a könyvtárban – csatlakozz Te is!

Majdnem két hete pakoltam ki az új könyveket az ajánlópolcra, azóta folyamatosan mondom az ismerőseimnek, hogy menjenek kölcsönözni, mert jókat raktam ki. A legtöbben persze nem tudják, miről is beszélek.

Túlélés Szarajevóban – barátság a háború idején

A Centropa Alapítvány szeretettel meghívja az érdeklődőket a Túlélés Szarajevóban – barátság a háború idején című kiállításának megnyitójára.

A KOMA Bázis novemberi programajánlója

A közösségi színház mint működési forma lényege, hogy a körülöttünk élő, civil lakosságot vonjuk be az előadások, színházi események létrehozásába, akár mint szereplő, akár mint író vagy háttérmunkás.

KOMA Bázis közösségi színház

A közösségi színház mint működési forma lényege, hogy a körülöttünk élő, civil lakosságot vonjuk be az előadások, színházi események létrehozásába, akár mint szereplő, akár mint író vagy háttérmunkás.

Az eltűnés sorrendjében

Az elzárt, apró településen élő nyárspolgár, az utakat karbantartó Nils (Stellan Skarsgard) életét szörnyű tragédia rázza meg: egyetlen fiát holtan találják. A kétségbeesett apa a kezdetektől fogva azt gyanítja, hogy gyermeke gyilkosság áldozata lett…

MERIDIÁN – az apáczaisok hírportálja
KÖZÖSSÉGI OLDALAINK:

 Facebook
 Twitter
 Instagram
 YouTube
ALMA MATER:


Impresszum | Médiaajánlat | Jogok | Adatvédelem | Technikai háttér
2002-2018 MERIDIÁN. Minden jog fenntartva. A weboldal tartalmának másodközlése, felhasználása csak a készítők engedélyével lehetséges.