Tiszainokai tábor

Ezen oldal internetes címe:
http://meridian.apaczai.elte.hu/inoka

Utolsó frissítés: 2023. április 18.

A táborról

Az „Alapítvány az Apáczai Gimnáziumért” 1991-ben vásárolt telket Tiszainokán. Azon a nyáron kezdődött Pongrácz tanár úr és az általa toborzott diákok közreműködésével, „építőtáborral” az építkezés (vízvezeték, emésztő stb.). A következő nyáron épült fel a tábor fürdő-, WC és konyhaépülete, és ettől kezdve már turnusokban táboroztak a diákok is. (Persze még ők is, sőt, sokan később is dolgoztak a tábor építésén.)

A tábor azóta is működik, sátortáborként. Eleinte leginkább osztályok jártak, a későbbiekben másféle, „tematikus” vagy meghatározott csoportoknak, közösségeknek szóló táborok is szerveződtek. Volt már olvasó-, képzőművészeti-alkotó-, kórus-, nyelvi-, matematika-, biológia-, bridge-, falukutató-, kollégiumi, sport-, évfolyam- és biztosan még sok más egyéb tábor is.

Egy-egy nyáron az iskola tanulóinak közel egyharmada (kb. 200 diák) megfordul Inokán. Öregdiákok, régi tanárok is szívesen látogatnak vissza. Reméljük, ez így is marad még sokáig, és diákjaink sok élménnyel, tapasztalattal gazdagodnak az elkövetkező években is!

Kapcsolat:
Hubai Katalin
E-mail: hubai.katalin@apaczai.elte.hu
Pintérné Czigler Éva
E-mail: pinterne.czigler.eva@apaczai.elte.hu

Inokai turnusok 2023

Táborigazolás 2023 (PDF dokumentum)

Szelektív hulladékgyűjtés

Az inokai táborban megvalósult a szelektív hulladékgyűjtés. A táborban nem tudunk gyűjtőt elhelyezni, de a falubelieket használhatjuk. Kérek mindenkit, hogy elsősorban a műanyag palackokat gyűjtsék külön, és vigyék el a falubeli gyűjtőbe! A környezet kímélése mellett – amit kiemelten fontosnak tartok! – ez a pénztárcánkat is kíméli, mivel a konténerünkbe a „szokásos” palackmennyiség nem fér be, ha viszont külön gyűjtjük, elegendő heti egy ürítés is.

Egyéb hasznos információk

A tábor hivatalos orvosi felügyeletét dr. Kecskés Béla látja el, és alapvető orvosi felszerelés rendelkezésre áll a táborban. Ennek ellenére arra szeretnénk kérni a résztvevőket, hogy a körülményekre tekintettel kullancs és szúnyogriasztóval, B vitaminnal, Calcium tablettával, fájdalomcsillapítóval, naptejjel, napozás utáni krémekkel lássák el magukat a kellemetlenségek elkerülése miatt.