Tiszainokai tábor

Ezen oldal internetes címe:
http://meridian.apaczai.elte.hu/inoka

Utolsó frissítés: 2018. június 25.

A táborról

Az „Alapítvány az Apáczai Gimnáziumért” 1991-ben vásárolt telket Tiszainokán. Azon a nyáron kezdődött Pongrácz tanár úr és az általa toborzott diákok közreműködésével, „építőtáborral” az építkezés (vízvezeték, emésztő stb.). A következő nyáron épült fel a tábor fürdő-, WC és konyhaépülete, és ettől kezdve már turnusokban táboroztak a diákok is. (Persze még ők is, sőt, sokan később is dolgoztak a tábor építésén.)

A tábor azóta is működik, sátortáborként. Eleinte leginkább osztályok jártak, a későbbiekben másféle, „tematikus” vagy meghatározott csoportoknak, közösségeknek szóló táborok is szerveződtek. Volt már olvasó-, képzőművészeti-alkotó-, kórus-, nyelvi-, matematika-, biológia-, bridge-, falukutató-, kollégiumi, sport-, évfolyam- és biztosan még sok más egyéb tábor is.

Egy-egy nyáron az iskola tanulóinak közel egyharmada (kb. 200 diák) megfordul Inokán. Öregdiákok, régi tanárok is szívesen látogatnak vissza. Reméljük, ez így is marad még sokáig, és diákjaink sok élménnyel, tapasztalattal gazdagodnak az elkövetkező években is!

A tábor szervezésével Csomós Miklós tanár úr foglalkozik.
E-mail címe: csomiklos@t-email.hu

Inokai turnusok 2018

Utazási információk 2018

Idén nem kaptunk információt erről.

Szelektív hulladékgyűjtés

Szeretném felhívni mindenki figyelmét arra, hogy Inokán megvalósult a szelektív hulladékgyűjtés. A táborban nem tudunk gyűjtőt elhelyezni, de a falubelieket használhatjuk. Kérek mindenkit, hogy elsősorban a műanyag palackokat gyűjtsék külön, és vigyék el a falubeli gyűjtőbe! A környezet kímélése mellett – amit kiemelten fontosnak tartok! – ez a pénztárcánkat is kíméli, mivel a konténerünkbe a „szokásos” palackmennyiség nem fér be, ha viszont külön gyűjtjük, elegendő heti egy ürítés is.

Kötelező szülői nyilatkozat a táborozáshoz

2012. április 1-től megváltoztak a táborozás egészségügyi feltételei: nincsen szükség orvosi igazolásra, de a szülőnek (gondviselőnek) nyilatkoznia kell a táborozó gyermek egészségi állapotáról, és a nyilatkozatot a táborozás kezdetéig át kell adnia a táborozás szervezőjének (a mi esetünkben a táborozást vezető tanárnak). Ennek értelmében minden táborozó diák szülőjének (törvényes képviselőjének) ki kell töltenie a honlapunkon elérhető, illetve a táborozást vezető tanároktól elkérhető nyilatkozatot, és át kell adnia a táborozást vezető tanárnak még a táborozás megkezdése előtt! (A nyilatkozat kitöltése és átadása a táborozás feltétele; a nyilatkozatok meglétét a népegészségügyi szakigazgatási szervek ellenőrizni fogják.)

A törvény vonatkozó részei:

A tanuló ifjúság üdülésének és táborozásának egészségügyi feltételeiről szóló 12/1991. (V. 18.) NM rendelet módosítása

2. §
(1) Az R. 4. § (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:
„(2) A gyermek törvényes képviselője a 2. melléklet szerinti adattartalmú, a táborozást megelőző négy napon belül kiállított nyilatkozattal igazolja a táborozásban részt vevő gyermek megfelelő egészségi állapotát a táborozás megkezdése előtt. A nyilatkozathoz szükséges nyomtatványt – a táborozáshoz szükséges egyéb iratokkal együtt – a táborozás szervezője adja át kitöltés céljából.”
(2) Az R. 4. §-a a következő (2a) bekezdéssel egészül ki:
„(2a) Az iratokat a táborozás szervezőjéhez – az általa megállapított határidőig – kell visszajuttatni. A nyilatkozatot legkésőbb a táborozás megkezdésekor a táborozás szervezőjének kell átadni. A nyilatkozatot a táborozás ideje alatt a tábor helyszínén kell tartani.”

A nyilatkozat adattartalma
1. A gyermek neve
2. A gyermek születési dátuma
3. A gyermek lakcíme
4. A gyermek anyjának neve
5. Nyilatkozat arról, hogy
5.1. a gyermeken nem észlelhetőek az alábbi tünetek:
5.1.1. Láz
5.1.2. Torokfájás
5.1.3. Hányás
5.1.4. Hasmenés
5.1.5. Bőrkiütés
5.1.6. Sárgaság
5.1.7. Egyéb súlyosabb bőrelváltozás, bőrgennyedés
5.1.8. Váladékozó szembetegség, gennyes fül- és orrfolyás
5.2. a gyermek tetű- és rühmentes
6. A nyilatkozatot kiállító törvényes képviselő neve, aláírása, lakcíme, telefonos elérhetősége 7. A nyilatkozat kiállításának dátuma

Forrás: http://www.kozlonyok.hu/nkonline/index.php?menuindex=200&pageindex=kozltart&ev=2012&szam=35
(Magyar Közlöny 2012/35. szám)

Adatlap nyilatkozattal 2018 (Word dokumentum)
Táborigazolás 2018 (PDF dokumentum)

MERIDIÁN – az apáczaisok hírportálja
KÖZÖSSÉGI OLDALAINK:

 Facebook
 Twitter
 Instagram
 YouTube
ALMA MATER:


Impresszum | Médiaajánlat | Jogok | Adatvédelem | Technikai háttér
2002-2019 MERIDIÁN. Minden jog fenntartva. A weboldal tartalmának másodközlése, felhasználása csak a készítők engedélyével lehetséges.