Tízórai | Aktuális témák

Országos Történelmi Műveltségi Vetélkedő


A cikket más oldalakon is meg tudod osztani a linkjének bemásolásával.
A cikk linkje:


Az új általános adatvédelmi rendelet (GDPR) és az EU bíróság 2019. július 29-i döntése következményeként megszüntetjük a cikkek oldalunkról engedélyezett közösségi oldalakon történő megosztásának lehetőségét. Természetesen a cikk linkjének bemásolásával ezt továbbra is meg lehet tenni bármelyik közösségi oldalon.
2009. november 11. | utolsó módosítás: 2016. február 8., 17:06
Ez a cikkünk több, mint fél éve lett elhelyezve az oldalon.
A tartalma azóta elavulhatott!

A Nemzeti Tankönyvkiadó és a Németh László Gimnázium 2009-ben Országos Történelmi Műveltségi Vetélkedőt hirdetett meg középiskolások számára.

A verseny alapját a Forrásközpontú történelem tankönyvcsalád képezte. Minden középiskola három csapatot indíthatott a háromfordulós verseny első szakaszában. Országosan 540 csapat indult. Az Eötvös mindhárom triója sikeresen vette az első akadályt, és bejutott a budapesti regionális döntő tíz résztvevője közé.

A második forduló előzetes feladata tudást és kreativitást egyaránt igényelt. A diákok magyar őstörténeti ismeretei alapján egy történelmi társasjátékot kellett megtervezni és elkészíteni, majd a versenyen bemutatni. A regionális döntő többi feladata is hasonló jellegű volt, és rendkívül szoros küzdelmet eredményezett. Végül az iskola Rosszcsont Rudik csapata (Erzse Ágnes, Pap Dóra, Matyasovszky-Németh Márton) győzött, és bekerült az országos döntőbe. A másik két csapat a harmadik és negyedik helyen végzett, mindössze négy-öt ponttal elmaradva a továbbjutást jelentő második helytől.

Az országos döntő 2009. november 28-án lesz. A Rosszcsont Rudik erre is komolyan készülnek, és remélik, hogy itt is eredményesen szerepelnek majd.

2009. november 6.

Eötvös József Gimnázium

Az új általános adatvédelmi rendelet (GDPR) és az EU bíróság 2019. július 29-i döntése következményeként megszüntetjük a cikkek oldalunkról engedélyezett lájkolásának lehetőségét. Természetesen a cikkek linkje a közösségi oldalakon belül lájkolható.A legfrissebb cikkek a rovatban

Arany a Dürer Versenyen

2020. február 7. és 9. között került megrendezésre Miskolcon a Dürer Verseny, ahonnan aranyat hozott a Szent István Gimnázium és az Apáczai közös csapata.

Szalagavató bál 2020

Képek szöveg nélkül.

Implom József Középiskolai Helyesírási Verseny eredménye

Elérhetők az Implom József Középiskolai Helyesírási Verseny eredményei.

Ilyen volt 2019 második fele

Képekben 2019 őszi féléve.

Ilyen volt 2019 első fele

Képekben 2019 tavaszi féléve.

MERIDIÁN – az apáczaisok hírportálja
KÖZÖSSÉGI OLDALAINK:

 Facebook
 Twitter
 Instagram
 YouTube
ALMA MATER:


Impresszum | Médiaajánlat | Jogok | Adatvédelem | Technikai háttér
2002-2020 MERIDIÁN. Minden jog fenntartva. A weboldal tartalmának másodközlése, felhasználása csak a készítők engedélyével lehetséges.