Tízórai | Aktuális témák

Országos Történelmi Műveltségi Vetélkedő


A cikket más oldalakon is meg tudod osztani a linkjének bemásolásával.
A cikk linkje:


2009. november 11. | utolsó módosítás: 2016. február 8., 17:06
Ez a cikkünk több, mint fél éve lett elhelyezve az oldalon.
A tartalma azóta elavulhatott!

A Nemzeti Tankönyvkiadó és a Németh László Gimnázium 2009-ben Országos Történelmi Műveltségi Vetélkedőt hirdetett meg középiskolások számára.

A verseny alapját a Forrásközpontú történelem tankönyvcsalád képezte. Minden középiskola három csapatot indíthatott a háromfordulós verseny első szakaszában. Országosan 540 csapat indult. Az Eötvös mindhárom triója sikeresen vette az első akadályt, és bejutott a budapesti regionális döntő tíz résztvevője közé.

A második forduló előzetes feladata tudást és kreativitást egyaránt igényelt. A diákok magyar őstörténeti ismeretei alapján egy történelmi társasjátékot kellett megtervezni és elkészíteni, majd a versenyen bemutatni. A regionális döntő többi feladata is hasonló jellegű volt, és rendkívül szoros küzdelmet eredményezett. Végül az iskola Rosszcsont Rudik csapata (Erzse Ágnes, Pap Dóra, Matyasovszky-Németh Márton) győzött, és bekerült az országos döntőbe. A másik két csapat a harmadik és negyedik helyen végzett, mindössze négy-öt ponttal elmaradva a továbbjutást jelentő második helytől.

Az országos döntő 2009. november 28-án lesz. A Rosszcsont Rudik erre is komolyan készülnek, és remélik, hogy itt is eredményesen szerepelnek majd.

2009. november 6.

Eötvös József Gimnázium
A legfrissebb cikkek a rovatban

„Nem tudtam, hogy lehetetlen, ezért megcsináltam” avagy A végzős évfolyam idei díjazottjai

Szép hagyománya iskolánknak, hogy a ballagási ünnepségen kerülnek átadásra a végzősök díjai. Az ünnepség idén ugyan elmaradt, de természetesen a díjak ugyanúgy kiosztásra kerülnek.

Ballagás 2020

Bár idén a ballagás a hagyományos formájában elmaradt, de úgy gondoltuk, az ünnepséget elvisszük az otthonaitokba.

Érettségik, tanévnaptár-változások, ballagás

Az igazgató úr tájékoztatója olvasható az érettségiről, az előrehozott vizsgákról, a tanévnaptár változásairól és a ballagásról.

Leköszönt az ID

Földi Teodor nyílt levélben köszöni meg azt az egy évet, amit az ID élén tölthetett. Márciusban lejárt a mandátuma. Az új elnök Csiszár Dóra.

Készítsetek flash mobot egymástól távol!

Az igazgató úr pénteki videoüzenetében felvetett flash mob-versenyének kiírása.

MERIDIÁN – az apáczaisok hírportálja
KÖZÖSSÉGI OLDALAINK:

 Facebook
 Twitter
 Instagram
 YouTube
ALMA MATER:


Impresszum | Médiaajánlat | Jogok | Adatvédelem | Technikai háttér
2002-2020 MERIDIÁN. Minden jog fenntartva. A weboldal tartalmának másodközlése, felhasználása csak a készítők engedélyével lehetséges.