Tízórai | Aktuális témák

Beugró


A cikket más oldalakon is meg tudod osztani a linkjének bemásolásával.
A cikk linkje:


Az új általános adatvédelmi rendelet (GDPR) és az EU bíróság 2019. július 29-i döntése következményeként megszüntetjük a cikkek oldalunkról engedélyezett közösségi oldalakon történő megosztásának lehetőségét. Természetesen a cikk linkjének bemásolásával ezt továbbra is meg lehet tenni bármelyik közösségi oldalon.
2009. március 31. | utolsó módosítás: 2016. február 8., 17:06
Ez a cikkünk több, mint fél éve lett elhelyezve az oldalon.
A tartalma azóta elavulhatott!

Emberek!!! Beugróóóóó!!!! Jössz te is? Még szééép!
Tudod, délután, sok ember, tanárok, jó szituk, vicces dolgok, mint a tévében, csak élőbb, no meg persze nap mint nap találkozol a szereplőkkel!
Nevetni? Fogsz! Poén lesz? Alap!
Hát jössz?
Mentem.

Megérte.
Még egy plakátot is csentem.

Szóval. Apáczai Napok. Egy szép március tizenegyedikei szerda. Fél négy. Színházterem. Gyülekezik a sok kis apis diák, és benyomulunk a színházterembe. Már nincsen hely, ezért befészkeljük magunkat hátra, a jó kis zöld, támlás fotelek közé. Fincsi. De van egy megérzés, hogy ezt nem szabad kihagyni, ezért ki széken, ki támlán, de mégis helyhez kötötten élünk, vidulunk és várunk. Közben ömlik befelé a tanulógárda, és előre nevet, hogy micsoda vicces dolgok fognak történni. Tényleg nem kellett sok, aki meghallotta a tanárok nevét, már nem dobhatta félre a programot. Ennek köszönhetően sokan vagyunk, sok az ismerős arc, és akivel még nem találkoztál, azt jól megnézheted magadnak. Persze nem ez a lényeg, a fő produkció csak most kezdődik! A 10.c felkonferálja a tanári csapatot, a tömeg odaadóan vigyorog és tapsol. Kivételesen most nem a diákok alakítanak, ez pedig nagy-nagy örömmel tölt el mindenkit. Megkezdődnek az aranyos feladatok, egymás után színre lépnek a tanárok, rendkívül életszerű, néhol kicsit meglepő helyzetekben és összeállításokban, de semmiképp sem a megszokott szerepükben. Különböző feladatok követik egymást, mi meg csak álmélkodunk, hogy milyen ügyesen feltalálják magukat a szereplők. :) Ki tudná elfelejteni, hogyan változott át Antal tanár úr karácsonyfává, hogyan érettségizett Kelemen tanár úr a szigorú diákbizottság előtt, és milyen jól húzta ki magát a váltólázból Hubai Kata tanárnő és „férje”, Zsigri tanár úr. Komolyan, le a kalappal! Aztán, külön ovációt vívott még ki Pálréti tanárnő és a metró esete, Jakab Péter tanár úr spanyolfordítása, Magyar Eszter tanárnő stabil oldalfektetése és nem utolsó sorban Székely tanár úr palacsinta általi halála is. Soroljam még? Szintén elismerés illeti a többi fellépőt: Bakos Györgyi, Ringhofer Monika és Mohácsi Eszter tanárnőt is. Ha ez még önmagában nem lett volna elég, elérkeztünk az utolsó kihíváshoz, amely feltette az ékezetet a beugró „Ó”-jára. Megszólal a zene, indul a záróakkord:

„Ez a patkány keringőőőő”!!!

A diákok nevetnek, a tanárok búcsúzkodnak, tapsvihar. Kár, hogy vége! A tömeg felkászálódik a székekről, mi lemászunk a karfáról. Ráeszmélek, hogy alig érzem a lábam. De tudod mit? Kit érdekel! Megérte.

Happy End.


Plakát

Az új általános adatvédelmi rendelet (GDPR) és az EU bíróság 2019. július 29-i döntése következményeként megszüntetjük a cikkek oldalunkról engedélyezett lájkolásának lehetőségét. Természetesen a cikkek linkje a közösségi oldalakon belül lájkolható.A legfrissebb cikkek a rovatban

Eredmények Marosvásárhelyről

Egy hete zajlott Marosvásárhelyen a 40. disputa bajnokság.

3. és 4. helyezés a Szent-Györgyi Tanulmányi Versenyen

2019. november 5-én és 6-án Szegeden a Szent-Györgyi Tanulmányi Versenyen 3 fős csapatok fizika, biológia és kémia feladatok révén mérkőztek meg.

A mai napon az 1956. október 23. napján kitört forradalom és szabadságharc hőseiről emlékeztünk meg

A megemlékezés keretében a 4. óra alatt egy 30 perces rádióműsort hallgattunk meg az osztálytermekben. A színvonalas műsort Borhegyi Péter tanár úr vezetésével a gimnázium 10.B osztályának tanulói készítették és adták elő. A cikkben lévő galéria október 23-ig még frissül.

Kozák András és Almási Balázs elnyerte a Richter Gedeon Nyrt. Talentum Alapítvány ösztöndíját

2019. október 2-án ünnepélyes keretek között átadták a Richter Gedeon Talentum Alapítvány ösztöndíjait a Richter Centenáriumi Emléktárban.

Egy nap sztrájk – Stec Kaidi tudósítása a klímasztrájkról

Beszámolót olvashattok a pénteki klímasztrájkról Stec Kaidi Tea tollából.

MERIDIÁN – az apáczaisok hírportálja
KÖZÖSSÉGI OLDALAINK:

 Facebook
 Twitter
 Instagram
 YouTube
ALMA MATER:


Impresszum | Médiaajánlat | Jogok | Adatvédelem | Technikai háttér
2002-2019 MERIDIÁN. Minden jog fenntartva. A weboldal tartalmának másodközlése, felhasználása csak a készítők engedélyével lehetséges.