Tízórai | Aktuális témák

Beugró


A cikket más oldalakon is meg tudod osztani a linkjének bemásolásával.
A cikk linkje:


Az új általános adatvédelmi rendelet (GDPR) és az EU bíróság 2019. július 29-i döntése következményeként megszüntetjük a cikkek oldalunkról engedélyezett közösségi oldalakon történő megosztásának lehetőségét. Természetesen a cikk linkjének bemásolásával ezt továbbra is meg lehet tenni bármelyik közösségi oldalon.
2009. március 31. | utolsó módosítás: 2016. február 8., 17:06
Ez a cikkünk több, mint fél éve lett elhelyezve az oldalon.
A tartalma azóta elavulhatott!

Emberek!!! Beugróóóóó!!!! Jössz te is? Még szééép!
Tudod, délután, sok ember, tanárok, jó szituk, vicces dolgok, mint a tévében, csak élőbb, no meg persze nap mint nap találkozol a szereplőkkel!
Nevetni? Fogsz! Poén lesz? Alap!
Hát jössz?
Mentem.

Megérte.
Még egy plakátot is csentem.

Szóval. Apáczai Napok. Egy szép március tizenegyedikei szerda. Fél négy. Színházterem. Gyülekezik a sok kis apis diák, és benyomulunk a színházterembe. Már nincsen hely, ezért befészkeljük magunkat hátra, a jó kis zöld, támlás fotelek közé. Fincsi. De van egy megérzés, hogy ezt nem szabad kihagyni, ezért ki széken, ki támlán, de mégis helyhez kötötten élünk, vidulunk és várunk. Közben ömlik befelé a tanulógárda, és előre nevet, hogy micsoda vicces dolgok fognak történni. Tényleg nem kellett sok, aki meghallotta a tanárok nevét, már nem dobhatta félre a programot. Ennek köszönhetően sokan vagyunk, sok az ismerős arc, és akivel még nem találkoztál, azt jól megnézheted magadnak. Persze nem ez a lényeg, a fő produkció csak most kezdődik! A 10.c felkonferálja a tanári csapatot, a tömeg odaadóan vigyorog és tapsol. Kivételesen most nem a diákok alakítanak, ez pedig nagy-nagy örömmel tölt el mindenkit. Megkezdődnek az aranyos feladatok, egymás után színre lépnek a tanárok, rendkívül életszerű, néhol kicsit meglepő helyzetekben és összeállításokban, de semmiképp sem a megszokott szerepükben. Különböző feladatok követik egymást, mi meg csak álmélkodunk, hogy milyen ügyesen feltalálják magukat a szereplők. :) Ki tudná elfelejteni, hogyan változott át Antal tanár úr karácsonyfává, hogyan érettségizett Kelemen tanár úr a szigorú diákbizottság előtt, és milyen jól húzta ki magát a váltólázból Hubai Kata tanárnő és „férje”, Zsigri tanár úr. Komolyan, le a kalappal! Aztán, külön ovációt vívott még ki Pálréti tanárnő és a metró esete, Jakab Péter tanár úr spanyolfordítása, Magyar Eszter tanárnő stabil oldalfektetése és nem utolsó sorban Székely tanár úr palacsinta általi halála is. Soroljam még? Szintén elismerés illeti a többi fellépőt: Bakos Györgyi, Ringhofer Monika és Mohácsi Eszter tanárnőt is. Ha ez még önmagában nem lett volna elég, elérkeztünk az utolsó kihíváshoz, amely feltette az ékezetet a beugró „Ó”-jára. Megszólal a zene, indul a záróakkord:

„Ez a patkány keringőőőő”!!!

A diákok nevetnek, a tanárok búcsúzkodnak, tapsvihar. Kár, hogy vége! A tömeg felkászálódik a székekről, mi lemászunk a karfáról. Ráeszmélek, hogy alig érzem a lábam. De tudod mit? Kit érdekel! Megérte.

Happy End.


Plakát

Az új általános adatvédelmi rendelet (GDPR) és az EU bíróság 2019. július 29-i döntése következményeként megszüntetjük a cikkek oldalunkról engedélyezett lájkolásának lehetőségét. Természetesen a cikkek linkje a közösségi oldalakon belül lájkolható.A legfrissebb cikkek a rovatban

Arany a Dürer Versenyen

2020. február 7. és 9. között került megrendezésre Miskolcon a Dürer Verseny, ahonnan aranyat hozott a Szent István Gimnázium és az Apáczai közös csapata.

Szalagavató bál 2020

Képek szöveg nélkül.

Implom József Középiskolai Helyesírási Verseny eredménye

Elérhetők az Implom József Középiskolai Helyesírási Verseny eredményei.

Ilyen volt 2019 második fele

Képekben 2019 őszi féléve.

Ilyen volt 2019 első fele

Képekben 2019 tavaszi féléve.

MERIDIÁN – az apáczaisok hírportálja
KÖZÖSSÉGI OLDALAINK:

 Facebook
 Twitter
 Instagram
 YouTube
ALMA MATER:


Impresszum | Médiaajánlat | Jogok | Adatvédelem | Technikai háttér
2002-2020 MERIDIÁN. Minden jog fenntartva. A weboldal tartalmának másodközlése, felhasználása csak a készítők engedélyével lehetséges.