Tízórai | Aktuális témák

Beugró
A cikk linkje:
2009. március 31. | utolsó módosítás: 2016. február 8., 17:06
Ez a cikkünk több, mint fél éve lett elhelyezve az oldalon.
A tartalma azóta elavulhatott!

Emberek!!! Beugróóóóó!!!! Jössz te is? Még szééép!
Tudod, délután, sok ember, tanárok, jó szituk, vicces dolgok, mint a tévében, csak élőbb, no meg persze nap mint nap találkozol a szereplőkkel!
Nevetni? Fogsz! Poén lesz? Alap!
Hát jössz?
Mentem.

Megérte.
Még egy plakátot is csentem.

Szóval. Apáczai Napok. Egy szép március tizenegyedikei szerda. Fél négy. Színházterem. Gyülekezik a sok kis apis diák, és benyomulunk a színházterembe. Már nincsen hely, ezért befészkeljük magunkat hátra, a jó kis zöld, támlás fotelek közé. Fincsi. De van egy megérzés, hogy ezt nem szabad kihagyni, ezért ki széken, ki támlán, de mégis helyhez kötötten élünk, vidulunk és várunk. Közben ömlik befelé a tanulógárda, és előre nevet, hogy micsoda vicces dolgok fognak történni. Tényleg nem kellett sok, aki meghallotta a tanárok nevét, már nem dobhatta félre a programot. Ennek köszönhetően sokan vagyunk, sok az ismerős arc, és akivel még nem találkoztál, azt jól megnézheted magadnak. Persze nem ez a lényeg, a fő produkció csak most kezdődik! A 10.c felkonferálja a tanári csapatot, a tömeg odaadóan vigyorog és tapsol. Kivételesen most nem a diákok alakítanak, ez pedig nagy-nagy örömmel tölt el mindenkit. Megkezdődnek az aranyos feladatok, egymás után színre lépnek a tanárok, rendkívül életszerű, néhol kicsit meglepő helyzetekben és összeállításokban, de semmiképp sem a megszokott szerepükben. Különböző feladatok követik egymást, mi meg csak álmélkodunk, hogy milyen ügyesen feltalálják magukat a szereplők. :) Ki tudná elfelejteni, hogyan változott át Antal tanár úr karácsonyfává, hogyan érettségizett Kelemen tanár úr a szigorú diákbizottság előtt, és milyen jól húzta ki magát a váltólázból Hubai Kata tanárnő és „férje”, Zsigri tanár úr. Komolyan, le a kalappal! Aztán, külön ovációt vívott még ki Pálréti tanárnő és a metró esete, Jakab Péter tanár úr spanyolfordítása, Magyar Eszter tanárnő stabil oldalfektetése és nem utolsó sorban Székely tanár úr palacsinta általi halála is. Soroljam még? Szintén elismerés illeti a többi fellépőt: Bakos Györgyi, Ringhofer Monika és Mohácsi Eszter tanárnőt is. Ha ez még önmagában nem lett volna elég, elérkeztünk az utolsó kihíváshoz, amely feltette az ékezetet a beugró „Ó”-jára. Megszólal a zene, indul a záróakkord:

„Ez a patkány keringőőőő”!!!

A diákok nevetnek, a tanárok búcsúzkodnak, tapsvihar. Kár, hogy vége! A tömeg felkászálódik a székekről, mi lemászunk a karfáról. Ráeszmélek, hogy alig érzem a lábam. De tudod mit? Kit érdekel! Megérte.

Happy End.


Plakát
A legfrissebb cikkek a rovatban

Bronz a világűrből

Kozák András bronzérmet hozott a XIII. Nemzetközi Csillagászati és Asztrofizikai Diákolimpiáról. Andrásnak ez már a második olimpiai bronzérme ezen a nyáron.

Beszámoló az idei sporttáborról (tanári szemmel)

Idén 9. alkalommal szerveztünk sporttábort Tiszainokán Illés Vanda kolléganőmmel. 38 diákkal utaztunk le a Tisza partjára. A társaságban voltak „kicsik” és „nagyok”, öregdiákok. Voltak első „inokázók” és már rutinos sporttáborozók.

Beszámoló az Álarc mögött tehetséggondozó programról

Az „Álarc mögött” élmény- és alkotásközpontú, komplex tehetséggondozó program célja az volt, hogy olyan tehetséges diákokat fejlesszünk, akik a korábbi években már foglalkoztak szín- és/vagy táncművészettel.

Lovagtábor

Május második hetében zajlott a nyolcadikosoknak szervezett erdei iskola, ahol az évfolyamunk jobban összekovácsolódhatott, illetve középkori témakörű feladatokat végeztünk el. Ilyen volt például a lányoknak a ruhavarrás és a fiúknak a batyukészítés (amiket teljesen saját kezűleg, korhűen készítettünk el), a fakardozások és egy lovagkori előadás, ahol megismerkedhettünk a középkori lovagi fegyverzettel.

Gyermeknap

„A gyermekeknek biztonságra, védelemre, szeretetre és megbecsülésre van szükségük. Arra, hogy engedjük őket létezni, és gyönyörködjünk abban, ahogy személyiségük kibontakozik. Aki jót akar tenni valaki mással, apró részletekben kell tennie.” – írta William Blake majd kétszáz évvel ezelőtt. Ma sem kell mást tennünk, most is kínálkozik rá lehetőség és alkalom.

MERIDIÁN – az apáczaisok hírportálja
KÖZÖSSÉGI OLDALAINK:

 Facebook
 Twitter
 Instagram
 YouTube
ALMA MATER:


Impresszum | Médiaajánlat | Jogok | Adatvédelem | Technikai háttér
2002-2019 MERIDIÁN. Minden jog fenntartva. A weboldal tartalmának másodközlése, felhasználása csak a készítők engedélyével lehetséges.