Tízórai | Aktuális témák

Abszolút első hely, aranyérem és bronzérem a III. Nemzetközi Kémia Tornán


A cikket más oldalakon is meg tudod osztani a linkjének bemásolásával.
A cikk linkje:


Az új általános adatvédelmi rendelet (GDPR) és az EU bíróság 2019. július 29-i döntése következményeként megszüntetjük a cikkek oldalunkról engedélyezett közösségi oldalakon történő megosztásának lehetőségét. Természetesen a cikk linkjének bemásolásával ezt továbbra is meg lehet tenni bármelyik közösségi oldalon.
2019. augusztus 25. | utolsó módosítás: 2019. augusztus 25., 22:53

Lezajlott a III. Nemzetközi Kémia Torna 9 ország részvételével Moszkvában a Lomonoszov Egyetemen. Itt nem egyénileg mérettetik meg magukat a versenyzők, ez egy csapatverseny. A két magyar csapat nagyszerű eredménnyel zárta a versenyt.

A Hungarian Team Red aranyérmet szerzett abszolút első helyen. Ezen a versenyen csak egy aranyérmet osztanak. Az aranyérmes csapatnak két apáczais diák is tagja: Mészárik Márk és Kozák András (akinek nemzetközi versenyeken ez már a 4. érme idén). A győztes csapat tagjai még: Mészáros Bence (csapatkapitány), Szappanos Attila, Szűcs Pál a Szent István Gimnáziumból és Vaskó Lili a BME Nemzetközi Gimnáziumból. A másik magyar csapat, a Hungarian Team Green is éremmel zárta a versenyt, bronzérmet szerzett. A bronzérmes csapatban is üdvözölhetünk apáczais diákot, Almási Balázst. A Hungarian Team Green tagjai még: Buzafalvi Dénes (ELTE Radnóti Miklós Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium), Gellér Blanka (Toldy Ferenc Gimnázium), Győrfi Sára (Szent István Gimnázium), Varga Zsombor (Petrik Szakgimnázium). A két csapat vezetője Kiss Andrea (Szent István Gimnázium). Bár csapatverseny, de a legtöbb pontot szerző versenyzők egyéni elismerésben is részesülnek. A legeredményesebb versenyző Mészárik Márk lett, aki I. fokozatú oklevelet kapott, ő lett a legtöbb pontot elérő előadó is. II. fokozatú oklevelet kapott Almási Balázs, ő lett a negyedik legtöbb pontot elérő versenyző.

Köszönet a felkészítőiknek: Kiss Andreának, Forman Ferencnek, Gräff Tamásnak, Kovács Dávidnak, Stenczel Tamásnak, valamint a versenyző diákok összes kémia- és angoltanárának!


Abszolút első hely, aranyérem és bronzérem a III. Nemzetközi Kémia Tornán

Az új általános adatvédelmi rendelet (GDPR) és az EU bíróság 2019. július 29-i döntése következményeként megszüntetjük a cikkek oldalunkról engedélyezett lájkolásának lehetőségét. Természetesen a cikkek linkje a közösségi oldalakon belül lájkolható.A legfrissebb cikkek a rovatban

Eredmények Marosvásárhelyről

Egy hete zajlott Marosvásárhelyen a 40. disputa bajnokság.

3. és 4. helyezés a Szent-Györgyi Tanulmányi Versenyen

2019. november 5-én és 6-án Szegeden a Szent-Györgyi Tanulmányi Versenyen 3 fős csapatok fizika, biológia és kémia feladatok révén mérkőztek meg.

A mai napon az 1956. október 23. napján kitört forradalom és szabadságharc hőseiről emlékeztünk meg

A megemlékezés keretében a 4. óra alatt egy 30 perces rádióműsort hallgattunk meg az osztálytermekben. A színvonalas műsort Borhegyi Péter tanár úr vezetésével a gimnázium 10.B osztályának tanulói készítették és adták elő. A cikkben lévő galéria október 23-ig még frissül.

Kozák András és Almási Balázs elnyerte a Richter Gedeon Nyrt. Talentum Alapítvány ösztöndíját

2019. október 2-án ünnepélyes keretek között átadták a Richter Gedeon Talentum Alapítvány ösztöndíjait a Richter Centenáriumi Emléktárban.

Egy nap sztrájk – Stec Kaidi tudósítása a klímasztrájkról

Beszámolót olvashattok a pénteki klímasztrájkról Stec Kaidi Tea tollából.

MERIDIÁN – az apáczaisok hírportálja
KÖZÖSSÉGI OLDALAINK:

 Facebook
 Twitter
 Instagram
 YouTube
ALMA MATER:


Impresszum | Médiaajánlat | Jogok | Adatvédelem | Technikai háttér
2002-2019 MERIDIÁN. Minden jog fenntartva. A weboldal tartalmának másodközlése, felhasználása csak a készítők engedélyével lehetséges.