Tízórai | Aktuális témák

Abszolút első hely, aranyérem és bronzérem a III. Nemzetközi Kémia Tornán


A cikket más oldalakon is meg tudod osztani a linkjének bemásolásával.
A cikk linkje:


2019. augusztus 25. | utolsó módosítás: 2019. augusztus 25., 22:53
Ez a cikkünk több, mint fél éve lett elhelyezve az oldalon.
A tartalma azóta elavulhatott!

Lezajlott a III. Nemzetközi Kémia Torna 9 ország részvételével Moszkvában a Lomonoszov Egyetemen. Itt nem egyénileg mérettetik meg magukat a versenyzők, ez egy csapatverseny. A két magyar csapat nagyszerű eredménnyel zárta a versenyt.

A Hungarian Team Red aranyérmet szerzett abszolút első helyen. Ezen a versenyen csak egy aranyérmet osztanak. Az aranyérmes csapatnak két apáczais diák is tagja: Mészárik Márk és Kozák András (akinek nemzetközi versenyeken ez már a 4. érme idén). A győztes csapat tagjai még: Mészáros Bence (csapatkapitány), Szappanos Attila, Szűcs Pál a Szent István Gimnáziumból és Vaskó Lili a BME Nemzetközi Gimnáziumból. A másik magyar csapat, a Hungarian Team Green is éremmel zárta a versenyt, bronzérmet szerzett. A bronzérmes csapatban is üdvözölhetünk apáczais diákot, Almási Balázst. A Hungarian Team Green tagjai még: Buzafalvi Dénes (ELTE Radnóti Miklós Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium), Gellér Blanka (Toldy Ferenc Gimnázium), Győrfi Sára (Szent István Gimnázium), Varga Zsombor (Petrik Szakgimnázium). A két csapat vezetője Kiss Andrea (Szent István Gimnázium). Bár csapatverseny, de a legtöbb pontot szerző versenyzők egyéni elismerésben is részesülnek. A legeredményesebb versenyző Mészárik Márk lett, aki I. fokozatú oklevelet kapott, ő lett a legtöbb pontot elérő előadó is. II. fokozatú oklevelet kapott Almási Balázs, ő lett a negyedik legtöbb pontot elérő versenyző.

Köszönet a felkészítőiknek: Kiss Andreának, Forman Ferencnek, Gräff Tamásnak, Kovács Dávidnak, Stenczel Tamásnak, valamint a versenyző diákok összes kémia- és angoltanárának!


Abszolút első hely, aranyérem és bronzérem a III. Nemzetközi Kémia Tornán
A legfrissebb cikkek a rovatban

„Nem tudtam, hogy lehetetlen, ezért megcsináltam” avagy A végzős évfolyam idei díjazottjai

Szép hagyománya iskolánknak, hogy a ballagási ünnepségen kerülnek átadásra a végzősök díjai. Az ünnepség idén ugyan elmaradt, de természetesen a díjak ugyanúgy kiosztásra kerülnek.

Ballagás 2020

Bár idén a ballagás a hagyományos formájában elmaradt, de úgy gondoltuk, az ünnepséget elvisszük az otthonaitokba.

Érettségik, tanévnaptár-változások, ballagás

Az igazgató úr tájékoztatója olvasható az érettségiről, az előrehozott vizsgákról, a tanévnaptár változásairól és a ballagásról.

Leköszönt az ID

Földi Teodor nyílt levélben köszöni meg azt az egy évet, amit az ID élén tölthetett. Márciusban lejárt a mandátuma. Az új elnök Csiszár Dóra.

Készítsetek flash mobot egymástól távol!

Az igazgató úr pénteki videoüzenetében felvetett flash mob-versenyének kiírása.

MERIDIÁN – az apáczaisok hírportálja
KÖZÖSSÉGI OLDALAINK:

 Facebook
 Twitter
 Instagram
 YouTube
ALMA MATER:


Impresszum | Médiaajánlat | Jogok | Adatvédelem | Technikai háttér
2002-2020 MERIDIÁN. Minden jog fenntartva. A weboldal tartalmának másodközlése, felhasználása csak a készítők engedélyével lehetséges.