Tízórai | Aktuális témák

Mikulás az Apáczaiban (2007/2008)


A cikket más oldalakon is meg tudod osztani a linkjének bemásolásával.
A cikk linkje:


Az új általános adatvédelmi rendelet (GDPR) és az EU bíróság 2019. július 29-i döntése következményeként megszüntetjük a cikkek oldalunkról engedélyezett közösségi oldalakon történő megosztásának lehetőségét. Természetesen a cikk linkjének bemásolásával ezt továbbra is meg lehet tenni bármelyik közösségi oldalon.
2007. december 21. | utolsó módosítás: 2016. február 8., 17:06
Ez a cikkünk több, mint fél éve lett elhelyezve az oldalon.
A tartalma azóta elavulhatott!

Ha nem is hagyományőrzően, ha nem is hosszasan, ha nem is mikulásosan, de idén is legalább vidáman megtartottuk a mikulásozást.

Jó volt látni, ahogy az unalmas és néhol izgalmas óra végtelenségébe betörve miként vidultak fel a diákok arra a rövid időre, míg szaloncukrot dobáltunk, összecseréltük a könyveiket, és míg hohohóztam egy nagyot (utóbbi miatt szegény Lívia néni kicsit túlságosan megijedt). A tanárok bár tudták, illetve a legtöbb tudta, hogy megyünk, mégis néhol jobban meglepődtek, mint a diákság. Nem a hagyományos értelemben vett mikulásozás volt, hisz hol van arról szó, hogy a Mikulás mindenkinek szaloncukrot oszt, vagy, hogy a krampuszok rosszalkodnak, míg ő osztogat? De talán nem is ez a fontos, hanem talán inkább az, hogy egy röpke pillanat ereéig örüljünk és történjen valami rendhagyó az órán.


Képgaléria

Hát mit is mondjak, nagy bátorság kell olyan emberek, olyan tanárok óráinak a betörésébe, mint Czirók, Száray vagy Forró tanár úr, de úgy éreztem a nagy, piros és rettentő meleg maskara mögött, hogy a tanárok legalább annyira örültek nekünk, ha nem jobban, mint a diákság. Az igazgatói irodába be sem akartak engedni, mondván, hogy értekezlet folyik, ami nemmellesleg igaz is volt, de hangerőnk erősebb volt Munkácsy igazgató úr irodájának iszonyú vastag ajtajánál, melynek következtében személyesen ő invitált be minket, ahol még Bakonyi igazgatóhelyettes tanárnővel is összehozott minket a vak szerencse.

Természetesen mi is diákok vagyunk, így hát, ha már volt rá lehetőség, készültünk egy kis különszámmal irodalomtanárunknak, Klobusovszki tanár úrnak. Éppen angolórájára törtünk be, mikor a „merényletet” elkövettük ellene. A vicc az volt, hogy Balogh András barátom elszavalta mindannyiunk és láthatóan a tanár úr örömére is a Befordultam a konyhára című Petőfi verset angolul. Egy szó, mint száz, azt hiszem mindannyiunk számára maradandó élmény volt.

Korányi Gergő

Az új általános adatvédelmi rendelet (GDPR) és az EU bíróság 2019. július 29-i döntése következményeként megszüntetjük a cikkek oldalunkról engedélyezett lájkolásának lehetőségét. Természetesen a cikkek linkje a közösségi oldalakon belül lájkolható.A legfrissebb cikkek a rovatban

Eredmények Marosvásárhelyről

Egy hete zajlott Marosvásárhelyen a 40. disputa bajnokság.

3. és 4. helyezés a Szent-Györgyi Tanulmányi Versenyen

2019. november 5-én és 6-án Szegeden a Szent-Györgyi Tanulmányi Versenyen 3 fős csapatok fizika, biológia és kémia feladatok révén mérkőztek meg.

A mai napon az 1956. október 23. napján kitört forradalom és szabadságharc hőseiről emlékeztünk meg

A megemlékezés keretében a 4. óra alatt egy 30 perces rádióműsort hallgattunk meg az osztálytermekben. A színvonalas műsort Borhegyi Péter tanár úr vezetésével a gimnázium 10.B osztályának tanulói készítették és adták elő. A cikkben lévő galéria október 23-ig még frissül.

Kozák András és Almási Balázs elnyerte a Richter Gedeon Nyrt. Talentum Alapítvány ösztöndíját

2019. október 2-án ünnepélyes keretek között átadták a Richter Gedeon Talentum Alapítvány ösztöndíjait a Richter Centenáriumi Emléktárban.

Egy nap sztrájk – Stec Kaidi tudósítása a klímasztrájkról

Beszámolót olvashattok a pénteki klímasztrájkról Stec Kaidi Tea tollából.

MERIDIÁN – az apáczaisok hírportálja
KÖZÖSSÉGI OLDALAINK:

 Facebook
 Twitter
 Instagram
 YouTube
ALMA MATER:


Impresszum | Médiaajánlat | Jogok | Adatvédelem | Technikai háttér
2002-2019 MERIDIÁN. Minden jog fenntartva. A weboldal tartalmának másodközlése, felhasználása csak a készítők engedélyével lehetséges.