Tízórai | Aktuális témák

Mikulás az Apáczaiban (2007/2008)


A cikket más oldalakon is meg tudod osztani a linkjének bemásolásával.
A cikk linkje:


2007. december 21. | utolsó módosítás: 2016. február 8., 17:06
Ez a cikkünk több, mint fél éve lett elhelyezve az oldalon.
A tartalma azóta elavulhatott!

Ha nem is hagyományőrzően, ha nem is hosszasan, ha nem is mikulásosan, de idén is legalább vidáman megtartottuk a mikulásozást.

Jó volt látni, ahogy az unalmas és néhol izgalmas óra végtelenségébe betörve miként vidultak fel a diákok arra a rövid időre, míg szaloncukrot dobáltunk, összecseréltük a könyveiket, és míg hohohóztam egy nagyot (utóbbi miatt szegény Lívia néni kicsit túlságosan megijedt). A tanárok bár tudták, illetve a legtöbb tudta, hogy megyünk, mégis néhol jobban meglepődtek, mint a diákság. Nem a hagyományos értelemben vett mikulásozás volt, hisz hol van arról szó, hogy a Mikulás mindenkinek szaloncukrot oszt, vagy, hogy a krampuszok rosszalkodnak, míg ő osztogat? De talán nem is ez a fontos, hanem talán inkább az, hogy egy röpke pillanat ereéig örüljünk és történjen valami rendhagyó az órán.


Képgaléria

Hát mit is mondjak, nagy bátorság kell olyan emberek, olyan tanárok óráinak a betörésébe, mint Czirók, Száray vagy Forró tanár úr, de úgy éreztem a nagy, piros és rettentő meleg maskara mögött, hogy a tanárok legalább annyira örültek nekünk, ha nem jobban, mint a diákság. Az igazgatói irodába be sem akartak engedni, mondván, hogy értekezlet folyik, ami nemmellesleg igaz is volt, de hangerőnk erősebb volt Munkácsy igazgató úr irodájának iszonyú vastag ajtajánál, melynek következtében személyesen ő invitált be minket, ahol még Bakonyi igazgatóhelyettes tanárnővel is összehozott minket a vak szerencse.

Természetesen mi is diákok vagyunk, így hát, ha már volt rá lehetőség, készültünk egy kis különszámmal irodalomtanárunknak, Klobusovszki tanár úrnak. Éppen angolórájára törtünk be, mikor a „merényletet” elkövettük ellene. A vicc az volt, hogy Balogh András barátom elszavalta mindannyiunk és láthatóan a tanár úr örömére is a Befordultam a konyhára című Petőfi verset angolul. Egy szó, mint száz, azt hiszem mindannyiunk számára maradandó élmény volt.

Korányi Gergő
A legfrissebb cikkek a rovatban

„Nem tudtam, hogy lehetetlen, ezért megcsináltam” avagy A végzős évfolyam idei díjazottjai

Szép hagyománya iskolánknak, hogy a ballagási ünnepségen kerülnek átadásra a végzősök díjai. Az ünnepség idén ugyan elmaradt, de természetesen a díjak ugyanúgy kiosztásra kerülnek.

Ballagás 2020

Bár idén a ballagás a hagyományos formájában elmaradt, de úgy gondoltuk, az ünnepséget elvisszük az otthonaitokba.

Érettségik, tanévnaptár-változások, ballagás

Az igazgató úr tájékoztatója olvasható az érettségiről, az előrehozott vizsgákról, a tanévnaptár változásairól és a ballagásról.

Leköszönt az ID

Földi Teodor nyílt levélben köszöni meg azt az egy évet, amit az ID élén tölthetett. Márciusban lejárt a mandátuma. Az új elnök Csiszár Dóra.

Készítsetek flash mobot egymástól távol!

Az igazgató úr pénteki videoüzenetében felvetett flash mob-versenyének kiírása.

MERIDIÁN – az apáczaisok hírportálja
KÖZÖSSÉGI OLDALAINK:

 Facebook
 Twitter
 Instagram
 YouTube
ALMA MATER:


Impresszum | Médiaajánlat | Jogok | Adatvédelem | Technikai háttér
2002-2020 MERIDIÁN. Minden jog fenntartva. A weboldal tartalmának másodközlése, felhasználása csak a készítők engedélyével lehetséges.