Tízórai | Aktuális témák

Jótékonysági hangverseny az ELTE Apáczai Gimnázium javára


A cikket más oldalakon is meg tudod osztani a linkjének bemásolásával.
A cikk linkje:


Az új általános adatvédelmi rendelet (GDPR) és az EU bíróság 2019. július 29-i döntése következményeként megszüntetjük a cikkek oldalunkról engedélyezett közösségi oldalakon történő megosztásának lehetőségét. Természetesen a cikk linkjének bemásolásával ezt továbbra is meg lehet tenni bármelyik közösségi oldalon.
2011. december 7. | utolsó módosítás: 2016. február 8., 17:06
Ez a cikkünk több, mint fél éve lett elhelyezve az oldalon.
A tartalma azóta elavulhatott!

A hagyományos karácsonyi koncert december 16-án 19 órakor kezdődik az Egyetemi Templomban. Fellépnek az iskola diákjai és tanárai.

Fedezze fel a jövő zenésztehetségeit és egyúttal támogassa adományával az Apáczai Gimnázium Jubileumi Alapítványát! Az intézmény évtizedek óta minden karácsonykor nagyszabású klasszikus és népzenei koncertet ad, ahol az iskola tanulói és diákjai mutathatják meg, hogy nemcsak a természettudományok és a humaniórák, de a zene terén is kimagasló teljesítmények születnek az intézmény falai között. Az Apáczai korábbi karácsonyi koncertjein olyan, ma már széles körben ismert művészek mutatkozhattak be mint Palya Bea énekes, Holics László zongoraművész vagy Bella Máté zeneszerző.

A hagyományokhoz híven az idei hangversenyen is a klasszikus zene és a népzene gyöngyszemeit szólaltatják meg fuvolán, zongorán, gitáron, gordonkán, klarinéton és orgonán, illetve népi hangszereken: tekerőlanton, hegedűn és citerán az iskola diákjai és tanárai. Jankovics László, az iskola latintanára vezényletével fellép a diákok és a tanárok kórusa is.

A szülő közösség kezdeményezésére idén első ízben „támogatójegy” vásárolható a koncertre, az adományként befolyó összeg az Apáczai Gimnázium Jubileumi Alapítvány céljait szolgálja. Az Apáczai Gimnázium Jubileumi Alapítvány 2005-ben, az intézmény fennállásának 50. évfordulója alkalmából azért jött létre, hogy segítse az iskolában folyó oktató-nevelő munkát. A művészetek terén legtehetségesebb diákok számára évente adományozza az Apáczai Gimnázium Művészeti Díját. Emellett profiljába tartozik az épület fejlesztésének támogatása is.

Minden érdeklődőt szeretettel várnak!

Alapítványi támogatás az alábbi számlaszámra utalható:
Apáczai Gimnázium Jubileumi Alapítvány
Számlaszám: K&H Bank 10404089-49535554-54491018
Adószám: 18117730-1-41
Közlemény: Karácsonyi koncert

Szilágyi Zsuzsa

Az új általános adatvédelmi rendelet (GDPR) és az EU bíróság 2019. július 29-i döntése következményeként megszüntetjük a cikkek oldalunkról engedélyezett lájkolásának lehetőségét. Természetesen a cikkek linkje a közösségi oldalakon belül lájkolható.A legfrissebb cikkek a rovatban

Arany a Dürer Versenyen

2020. február 7. és 9. között került megrendezésre Miskolcon a Dürer Verseny, ahonnan aranyat hozott a Szent István Gimnázium és az Apáczai közös csapata.

Szalagavató bál 2020

Képek szöveg nélkül.

Implom József Középiskolai Helyesírási Verseny eredménye

Elérhetők az Implom József Középiskolai Helyesírási Verseny eredményei.

Ilyen volt 2019 második fele

Képekben 2019 őszi féléve.

Ilyen volt 2019 első fele

Képekben 2019 tavaszi féléve.

MERIDIÁN – az apáczaisok hírportálja
KÖZÖSSÉGI OLDALAINK:

 Facebook
 Twitter
 Instagram
 YouTube
ALMA MATER:


Impresszum | Médiaajánlat | Jogok | Adatvédelem | Technikai háttér
2002-2020 MERIDIÁN. Minden jog fenntartva. A weboldal tartalmának másodközlése, felhasználása csak a készítők engedélyével lehetséges.