Tízórai | Aktuális témák

Jótékonysági hangverseny az ELTE Apáczai Gimnázium javára


A cikket más oldalakon is meg tudod osztani a linkjének bemásolásával.
A cikk linkje:


2011. december 7. | utolsó módosítás: 2016. február 8., 17:06
Ez a cikkünk több, mint fél éve lett elhelyezve az oldalon.
A tartalma azóta elavulhatott!

A hagyományos karácsonyi koncert december 16-án 19 órakor kezdődik az Egyetemi Templomban. Fellépnek az iskola diákjai és tanárai.

Fedezze fel a jövő zenésztehetségeit és egyúttal támogassa adományával az Apáczai Gimnázium Jubileumi Alapítványát! Az intézmény évtizedek óta minden karácsonykor nagyszabású klasszikus és népzenei koncertet ad, ahol az iskola tanulói és diákjai mutathatják meg, hogy nemcsak a természettudományok és a humaniórák, de a zene terén is kimagasló teljesítmények születnek az intézmény falai között. Az Apáczai korábbi karácsonyi koncertjein olyan, ma már széles körben ismert művészek mutatkozhattak be mint Palya Bea énekes, Holics László zongoraművész vagy Bella Máté zeneszerző.

A hagyományokhoz híven az idei hangversenyen is a klasszikus zene és a népzene gyöngyszemeit szólaltatják meg fuvolán, zongorán, gitáron, gordonkán, klarinéton és orgonán, illetve népi hangszereken: tekerőlanton, hegedűn és citerán az iskola diákjai és tanárai. Jankovics László, az iskola latintanára vezényletével fellép a diákok és a tanárok kórusa is.

A szülő közösség kezdeményezésére idén első ízben „támogatójegy” vásárolható a koncertre, az adományként befolyó összeg az Apáczai Gimnázium Jubileumi Alapítvány céljait szolgálja. Az Apáczai Gimnázium Jubileumi Alapítvány 2005-ben, az intézmény fennállásának 50. évfordulója alkalmából azért jött létre, hogy segítse az iskolában folyó oktató-nevelő munkát. A művészetek terén legtehetségesebb diákok számára évente adományozza az Apáczai Gimnázium Művészeti Díját. Emellett profiljába tartozik az épület fejlesztésének támogatása is.

Minden érdeklődőt szeretettel várnak!

Alapítványi támogatás az alábbi számlaszámra utalható:
Apáczai Gimnázium Jubileumi Alapítvány
Számlaszám: K&H Bank 10404089-49535554-54491018
Adószám: 18117730-1-41
Közlemény: Karácsonyi koncert

Szilágyi Zsuzsa
A legfrissebb cikkek a rovatban

„Nem tudtam, hogy lehetetlen, ezért megcsináltam” avagy A végzős évfolyam idei díjazottjai

Szép hagyománya iskolánknak, hogy a ballagási ünnepségen kerülnek átadásra a végzősök díjai. Az ünnepség idén ugyan elmaradt, de természetesen a díjak ugyanúgy kiosztásra kerülnek.

Ballagás 2020

Bár idén a ballagás a hagyományos formájában elmaradt, de úgy gondoltuk, az ünnepséget elvisszük az otthonaitokba.

Érettségik, tanévnaptár-változások, ballagás

Az igazgató úr tájékoztatója olvasható az érettségiről, az előrehozott vizsgákról, a tanévnaptár változásairól és a ballagásról.

Leköszönt az ID

Földi Teodor nyílt levélben köszöni meg azt az egy évet, amit az ID élén tölthetett. Márciusban lejárt a mandátuma. Az új elnök Csiszár Dóra.

Készítsetek flash mobot egymástól távol!

Az igazgató úr pénteki videoüzenetében felvetett flash mob-versenyének kiírása.

MERIDIÁN – az apáczaisok hírportálja
KÖZÖSSÉGI OLDALAINK:

 Facebook
 Twitter
 Instagram
 YouTube
ALMA MATER:


Impresszum | Médiaajánlat | Jogok | Adatvédelem | Technikai háttér
2002-2020 MERIDIÁN. Minden jog fenntartva. A weboldal tartalmának másodközlése, felhasználása csak a készítők engedélyével lehetséges.