Tízórai | Aktuális témák

Jótékonysági hangverseny az ELTE Apáczai Gimnázium javára


A cikket más oldalakon is meg tudod osztani a linkjének bemásolásával.
A cikk linkje:


Az új általános adatvédelmi rendelet (GDPR) és az EU bíróság 2019. július 29-i döntése következményeként megszüntetjük a cikkek oldalunkról engedélyezett közösségi oldalakon történő megosztásának lehetőségét. Természetesen a cikk linkjének bemásolásával ezt továbbra is meg lehet tenni bármelyik közösségi oldalon.
2011. december 7. | utolsó módosítás: 2016. február 8., 17:06
Ez a cikkünk több, mint fél éve lett elhelyezve az oldalon.
A tartalma azóta elavulhatott!

A hagyományos karácsonyi koncert december 16-án 19 órakor kezdődik az Egyetemi Templomban. Fellépnek az iskola diákjai és tanárai.

Fedezze fel a jövő zenésztehetségeit és egyúttal támogassa adományával az Apáczai Gimnázium Jubileumi Alapítványát! Az intézmény évtizedek óta minden karácsonykor nagyszabású klasszikus és népzenei koncertet ad, ahol az iskola tanulói és diákjai mutathatják meg, hogy nemcsak a természettudományok és a humaniórák, de a zene terén is kimagasló teljesítmények születnek az intézmény falai között. Az Apáczai korábbi karácsonyi koncertjein olyan, ma már széles körben ismert művészek mutatkozhattak be mint Palya Bea énekes, Holics László zongoraművész vagy Bella Máté zeneszerző.

A hagyományokhoz híven az idei hangversenyen is a klasszikus zene és a népzene gyöngyszemeit szólaltatják meg fuvolán, zongorán, gitáron, gordonkán, klarinéton és orgonán, illetve népi hangszereken: tekerőlanton, hegedűn és citerán az iskola diákjai és tanárai. Jankovics László, az iskola latintanára vezényletével fellép a diákok és a tanárok kórusa is.

A szülő közösség kezdeményezésére idén első ízben „támogatójegy” vásárolható a koncertre, az adományként befolyó összeg az Apáczai Gimnázium Jubileumi Alapítvány céljait szolgálja. Az Apáczai Gimnázium Jubileumi Alapítvány 2005-ben, az intézmény fennállásának 50. évfordulója alkalmából azért jött létre, hogy segítse az iskolában folyó oktató-nevelő munkát. A művészetek terén legtehetségesebb diákok számára évente adományozza az Apáczai Gimnázium Művészeti Díját. Emellett profiljába tartozik az épület fejlesztésének támogatása is.

Minden érdeklődőt szeretettel várnak!

Alapítványi támogatás az alábbi számlaszámra utalható:
Apáczai Gimnázium Jubileumi Alapítvány
Számlaszám: K&H Bank 10404089-49535554-54491018
Adószám: 18117730-1-41
Közlemény: Karácsonyi koncert

Szilágyi Zsuzsa

Az új általános adatvédelmi rendelet (GDPR) és az EU bíróság 2019. július 29-i döntése következményeként megszüntetjük a cikkek oldalunkról engedélyezett lájkolásának lehetőségét. Természetesen a cikkek linkje a közösségi oldalakon belül lájkolható.A legfrissebb cikkek a rovatban

Eredmények Marosvásárhelyről

Egy hete zajlott Marosvásárhelyen a 40. disputa bajnokság.

3. és 4. helyezés a Szent-Györgyi Tanulmányi Versenyen

2019. november 5-én és 6-án Szegeden a Szent-Györgyi Tanulmányi Versenyen 3 fős csapatok fizika, biológia és kémia feladatok révén mérkőztek meg.

A mai napon az 1956. október 23. napján kitört forradalom és szabadságharc hőseiről emlékeztünk meg

A megemlékezés keretében a 4. óra alatt egy 30 perces rádióműsort hallgattunk meg az osztálytermekben. A színvonalas műsort Borhegyi Péter tanár úr vezetésével a gimnázium 10.B osztályának tanulói készítették és adták elő. A cikkben lévő galéria október 23-ig még frissül.

Kozák András és Almási Balázs elnyerte a Richter Gedeon Nyrt. Talentum Alapítvány ösztöndíját

2019. október 2-án ünnepélyes keretek között átadták a Richter Gedeon Talentum Alapítvány ösztöndíjait a Richter Centenáriumi Emléktárban.

Egy nap sztrájk – Stec Kaidi tudósítása a klímasztrájkról

Beszámolót olvashattok a pénteki klímasztrájkról Stec Kaidi Tea tollából.

MERIDIÁN – az apáczaisok hírportálja
KÖZÖSSÉGI OLDALAINK:

 Facebook
 Twitter
 Instagram
 YouTube
ALMA MATER:


Impresszum | Médiaajánlat | Jogok | Adatvédelem | Technikai háttér
2002-2019 MERIDIÁN. Minden jog fenntartva. A weboldal tartalmának másodközlése, felhasználása csak a készítők engedélyével lehetséges.