Tízórai | Aktuális témák

Jótékonysági hangverseny az ELTE Apáczai Gimnázium javára




A cikk linkje:
2011. december 7. | utolsó módosítás: 2016. február 8., 17:06
Ez a cikkünk több, mint fél éve lett elhelyezve az oldalon.
A tartalma azóta elavulhatott!

A hagyományos karácsonyi koncert december 16-án 19 órakor kezdődik az Egyetemi Templomban. Fellépnek az iskola diákjai és tanárai.

Fedezze fel a jövő zenésztehetségeit és egyúttal támogassa adományával az Apáczai Gimnázium Jubileumi Alapítványát! Az intézmény évtizedek óta minden karácsonykor nagyszabású klasszikus és népzenei koncertet ad, ahol az iskola tanulói és diákjai mutathatják meg, hogy nemcsak a természettudományok és a humaniórák, de a zene terén is kimagasló teljesítmények születnek az intézmény falai között. Az Apáczai korábbi karácsonyi koncertjein olyan, ma már széles körben ismert művészek mutatkozhattak be mint Palya Bea énekes, Holics László zongoraművész vagy Bella Máté zeneszerző.

A hagyományokhoz híven az idei hangversenyen is a klasszikus zene és a népzene gyöngyszemeit szólaltatják meg fuvolán, zongorán, gitáron, gordonkán, klarinéton és orgonán, illetve népi hangszereken: tekerőlanton, hegedűn és citerán az iskola diákjai és tanárai. Jankovics László, az iskola latintanára vezényletével fellép a diákok és a tanárok kórusa is.

A szülő közösség kezdeményezésére idén első ízben „támogatójegy” vásárolható a koncertre, az adományként befolyó összeg az Apáczai Gimnázium Jubileumi Alapítvány céljait szolgálja. Az Apáczai Gimnázium Jubileumi Alapítvány 2005-ben, az intézmény fennállásának 50. évfordulója alkalmából azért jött létre, hogy segítse az iskolában folyó oktató-nevelő munkát. A művészetek terén legtehetségesebb diákok számára évente adományozza az Apáczai Gimnázium Művészeti Díját. Emellett profiljába tartozik az épület fejlesztésének támogatása is.

Minden érdeklődőt szeretettel várnak!

Alapítványi támogatás az alábbi számlaszámra utalható:
Apáczai Gimnázium Jubileumi Alapítvány
Számlaszám: K&H Bank 10404089-49535554-54491018
Adószám: 18117730-1-41
Közlemény: Karácsonyi koncert

Szilágyi Zsuzsa




A legfrissebb cikkek a rovatban

Bronz a világűrből

Kozák András bronzérmet hozott a XIII. Nemzetközi Csillagászati és Asztrofizikai Diákolimpiáról. Andrásnak ez már a második olimpiai bronzérme ezen a nyáron.

Beszámoló az idei sporttáborról (tanári szemmel)

Idén 9. alkalommal szerveztünk sporttábort Tiszainokán Illés Vanda kolléganőmmel. 38 diákkal utaztunk le a Tisza partjára. A társaságban voltak „kicsik” és „nagyok”, öregdiákok. Voltak első „inokázók” és már rutinos sporttáborozók.

Beszámoló az Álarc mögött tehetséggondozó programról

Az „Álarc mögött” élmény- és alkotásközpontú, komplex tehetséggondozó program célja az volt, hogy olyan tehetséges diákokat fejlesszünk, akik a korábbi években már foglalkoztak szín- és/vagy táncművészettel.

Lovagtábor

Május második hetében zajlott a nyolcadikosoknak szervezett erdei iskola, ahol az évfolyamunk jobban összekovácsolódhatott, illetve középkori témakörű feladatokat végeztünk el. Ilyen volt például a lányoknak a ruhavarrás és a fiúknak a batyukészítés (amiket teljesen saját kezűleg, korhűen készítettünk el), a fakardozások és egy lovagkori előadás, ahol megismerkedhettünk a középkori lovagi fegyverzettel.

Gyermeknap

„A gyermekeknek biztonságra, védelemre, szeretetre és megbecsülésre van szükségük. Arra, hogy engedjük őket létezni, és gyönyörködjünk abban, ahogy személyiségük kibontakozik. Aki jót akar tenni valaki mással, apró részletekben kell tennie.” – írta William Blake majd kétszáz évvel ezelőtt. Ma sem kell mást tennünk, most is kínálkozik rá lehetőség és alkalom.

MERIDIÁN – az apáczaisok hírportálja
KÖZÖSSÉGI OLDALAINK:

 Facebook
 Twitter
 Instagram
 YouTube
ALMA MATER:


Impresszum | Médiaajánlat | Jogok | Adatvédelem | Technikai háttér
2002-2019 MERIDIÁN. Minden jog fenntartva. A weboldal tartalmának másodközlése, felhasználása csak a készítők engedélyével lehetséges.