Tízórai | Aktuális témák

Kövess minket a Twitteren!
A cikk linkje:
2010. április 27. | utolsó módosítás: 2016. február 8., 17:06
Ez a cikkünk több, mint fél éve lett elhelyezve az oldalon.
A tartalma azóta elavulhatott!

Mostantól követhettek minket a Twitteren, így rögtön értesülhettek a legújabb hírekről, eseményekről.

Tegnap délután elindítottuk a Meridián oldalát a Twitteren. Ha érdekelnek a friss híreink, azonnal tudni akarsz róluk, akkor nincs más teendőd: Kövess minket! Oldalunk címe: http://twitter.com/meridianapaczai.


Kövess minket a Twitteren!

A Twitter mikroblog-szolgáltatás és ismeretségi hálózat, mely lehetővé teszi a felhasználóinak, hogy rövid (legfeljebb 140 leütés hosszú), formázatlan szövegként bejegyzéseket vagy egymásnak szánt üzeneteket írjanak a Twitter honlapján, SMS-ben, azonnali üzenetküldő alkalmazásokon, egyéb, a Twitter API-t használó programokon vagy webes szolgáltatásokon keresztül. A friss bejegyzések, üzenetek a felhasználó profilján jelennek meg, de azonnal kézbesíti azoknak a felhasználóknak is, akik erre feliratkoztak (a követőknek).

A Twitter kutatási és fejlesztési projektként indult az Odeonál, amelyet Noah Glass és Jack Dorsey alapított, majd 2006 márciusában debütált. A Twitter csapata nyerte meg a South by Southwest (SXSW) Web díját blog kategóriában 2007-ben. A díj átvételekor a következő játékos köszönő beszédet mondták: „We'd like to thank you in 140 characters or less. And we just did!” („Meg szeretnénk köszönni 140 vagy kevesebb karakterben. És meg is tettük!”)

a Meridián csapata

Kapcsolódó linkek

A Meridián oldala a Twitteren
A Twitter oldala
A legfrissebb cikkek a rovatban

Bronz a világűrből

Kozák András bronzérmet hozott a XIII. Nemzetközi Csillagászati és Asztrofizikai Diákolimpiáról. Andrásnak ez már a második olimpiai bronzérme ezen a nyáron.

Beszámoló az idei sporttáborról (tanári szemmel)

Idén 9. alkalommal szerveztünk sporttábort Tiszainokán Illés Vanda kolléganőmmel. 38 diákkal utaztunk le a Tisza partjára. A társaságban voltak „kicsik” és „nagyok”, öregdiákok. Voltak első „inokázók” és már rutinos sporttáborozók.

Beszámoló az Álarc mögött tehetséggondozó programról

Az „Álarc mögött” élmény- és alkotásközpontú, komplex tehetséggondozó program célja az volt, hogy olyan tehetséges diákokat fejlesszünk, akik a korábbi években már foglalkoztak szín- és/vagy táncművészettel.

Lovagtábor

Május második hetében zajlott a nyolcadikosoknak szervezett erdei iskola, ahol az évfolyamunk jobban összekovácsolódhatott, illetve középkori témakörű feladatokat végeztünk el. Ilyen volt például a lányoknak a ruhavarrás és a fiúknak a batyukészítés (amiket teljesen saját kezűleg, korhűen készítettünk el), a fakardozások és egy lovagkori előadás, ahol megismerkedhettünk a középkori lovagi fegyverzettel.

Gyermeknap

„A gyermekeknek biztonságra, védelemre, szeretetre és megbecsülésre van szükségük. Arra, hogy engedjük őket létezni, és gyönyörködjünk abban, ahogy személyiségük kibontakozik. Aki jót akar tenni valaki mással, apró részletekben kell tennie.” – írta William Blake majd kétszáz évvel ezelőtt. Ma sem kell mást tennünk, most is kínálkozik rá lehetőség és alkalom.

MERIDIÁN – az apáczaisok hírportálja
KÖZÖSSÉGI OLDALAINK:

 Facebook
 Twitter
 Instagram
 YouTube
ALMA MATER:


Impresszum | Médiaajánlat | Jogok | Adatvédelem | Technikai háttér
2002-2019 MERIDIÁN. Minden jog fenntartva. A weboldal tartalmának másodközlése, felhasználása csak a készítők engedélyével lehetséges.