Tízórai | Aktuális témák

Antos Júlia: Táncterápia

2004. április 7. | utolsó módosítás: 2020. szeptember 26., 02:35

× Ez a cikkünk több mint fél éve lett elhelyezve az oldalon. A tartalma azóta elavulhatott!

Beléptünk a lány tornaterembe. Barátságos arcok, sok lány és egy fiú. Egy nagy körben állnak, és érdekes mozdulatokat végeznek, majd egymás nevét mormolják. Így kezdődött a táncterápia.

De mi is ez valójában? Nem tudom, talán nincs is rá szó, de kellemes, felszabadult hangulatot okoz. Ezután halk zene, mi pedig kitöltve a rendelkezésünkre álló teret, mindenfelé sétálgatunk lassan, majd egyre gyorsabban. Új feladat: figyelni kell egymást, s ha valaki megáll, minél előbb meg kell állnia az egész csoportnak. Teljesen egymásra hangolódtunk. Ezután ha valaki megállt, mindenkinek köré kellett gyűlnie, mintha egy szoborrá olvadtunk volna össze. Következő feladatként párokat alkottunk, és a pár egyik tagja bábuvá változott. Volt, akiből fa lett, de volt rongybaba is. A pár másik tagja pedig irányította. Rettentően izgalmas volt. Ezeken kívül még sok jó feladatot csináltunk. És fontos, hogy sokat beszélgettünk, ezáltal megismertük egymást.

Így elég gyorsan elszállt az a két óra, amit itt eltöltöttünk, a mi kis „szektánkban”…

Fekete Szandra
Legutóbbi cikkeink a rovatban

Ebédrendelési tudnivalók

2020. szeptember 16.

A 2020/2021-es tanévben menzán ebédelők figyelmébe.

Ebédrendelési tudnivalók (frissítve)

2020. augusztus 15.

A 2020/2021-es tanévben menzán ebédelők figyelmébe.

Elhunyt Karakas Gábor (frissítve)

2020. június 29.

Néhány nappal 87. születésnapja után elhunyt Karakas Gábor, iskolánk legendás kémiatanára. Karakas tanár úr 1960-tól 1999-ig volt a gimnázium tanára, vezetőtanára és munkaközösség-vezetője.

Eredmények a TUDOK-ról

2020. június 22.

Ambrus Barbara a TUDOK konferencián Molekuláris genetika szekcióban különdíjas lett, Simon Vivien pedig első helyezett műszaki tudományok szekcióban.

Évzáró és karantén flash mob eredményhirdetés

2020. június 18.

Az ELTE Apáczai Csere János Gyakorló Gimnázium és Kollégium tanévzáró műsora 2020. június 18-án.