MERIDIÁN
Az apáczaisok hírportálja

URL: http://meridian.apaczai.elte.hu
E-mail: meridian@apaczai.elte.hu
Viber, WhatsApp, SMS: +36-20-212-26-77
Facebook: https://www.facebook.com/meridianapaczai
Twitter: https://twitter.com/meridianapaczai
Instagram: https://www.instagram.com/meridianapaczai
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCBIN7hLFvsV1QSoxOgCYE4Q

Taneszközök hazavitele, új munkarend, étkezés lemondása

2020. március 15. |  utolsó módosítás: 2020. március 15., 12:23

A 2020. március 14-én este kiadott kormányrendelet értelmében az alábbiakról tájékoztatom Önöket.

Kedves Szülők! Kedves Diákok!

A hétfői naptól az iskolába diák tanítási célból nem jöhet be, de a szükséges taneszközeit hazaviheti. Erre lehetőség kedden és szerdán lesz reggel 9 és délután 14 óra között. Kérem, hogy a gyerekek ne csoportosan jöjjenek. Természetesen szülő is elviheti a felszerelést.

2020. március 16-án (hétfő) egyelőre nincs teendőjük a diákoknak. Mivel a tantestület ezen a napon egyeztet és dönt a távoktatás részleteiről. Ennek eredményéről és a további teendőkről mindenkit értesítünk legkésőbb 2020. március 18-ig (szerda). Mivel nem tanítási szünet van, csak a munkarend változott meg, minden diák köteles figyelemmel kísérni a honlap és az osztályfőnökei, szaktanárai tájékoztatását.

Kérjük a kedves szülőket, hogy jelezze az iskolavezetésnél, akinek nincs otthon internet-hozzáférése.

Fenntartói döntéstől és a további rendeletektől függ, hogy a kollégium nyitva maradhat-e, és az intézményünk biztosít-e kiscsoportos gyerekfelügyeletet (a rendelet ezen részéből a gyakorlóiskolák kimaradtak).

A kormányrendelet értelmében hétfőtől az iskolában étkezni nem lehet. Kérünk mindenkit, hogy a megrendelt étkezéseit az E-Kréta rendszerben mondja le sürgősen, mert a nem lemondott étkezések ára a rendszer sajátosságai miatt lehetséges, hogy már nem lesz visszatéríthető. A lemondott étkezések ára viszont biztosan egy később felhasználható kreditbe kerül. Aki nem akarja/tudja ezt a kreditet felhasználni, annak az ELTE fogja majd tanév végén visszautalni.

Végezetül egy kérés a diákok felé: Tanáraitokkal mindent meg fogunk tenni azért, hogy a hirtelen kialakult helyzetben is a lehető legjobb oktatásban részesüljetek. Kérem, hogy Ti is tegyetek meg minden tőletek telhetőt, hogy az átállás minél zökkenőmentesebb lehessen. Ehhez a szokottnál is nagyobb pontosságra, odafigyelésre, munkafegyelemre lesz szükség. Egyúttal saját és környezetetek egészsége érdekében kérem, hogy a hirtelen jött több szabadidőt belátással kezeljétek, és a csoportos programok helyett az egyéni pihenést és tanulást részesítsétek előnyben. Mindannyiunk fegyelmezettségén múlhat, hogy mikor térhet minden vissza a megszokott kerékvágásba.

Köszönöm.

Salga Imre
igazgató

2002-2020 MERIDIÁN. Minden jog fenntartva. A weboldal tartalmának másodközlése, felhasználása csak a készítők engedélyével lehetséges.