MERIDIÁN
Az apáczaisok hírportálja

URL: http://meridian.apaczai.elte.hu
E-mail: meridian@apaczai.elte.hu
Viber, WhatsApp, SMS: +36-20-212-26-77
Facebook: https://www.facebook.com/meridianapaczai
Twitter: https://twitter.com/meridianapaczai
Instagram: https://www.instagram.com/meridianapaczai
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCBIN7hLFvsV1QSoxOgCYE4Q

Kirándulás Brüsszelbe

2011. február 25. |  utolsó módosítás: 2016. február 8., 17:06

Az Európai Unió pályázata lehetővé tette, hogy iskolánk 7. osztályosai közül 25 fő látogatást tegyen az Európai Bizottság székházában.

Február 15-én reggel indultunk a Ferihegyi Repülőtér 2A termináljáról. A kb. 2 órás repülőút után délben már Brüsszelben voltunk. Busszal utaztunk a szállodáig. Közben megnéztük az Atomiumot.


Kirándulás Brüsszelbe

A délutáni program városnézés és vásárlás volt. Megnéztük a Manneken Pist, a pisilős szobrot és a Szent Mihály és Gudula Székesegyházat. Jártunk a Grand Place-en, ahol láttuk a városházát, a céhházakat és más épületeket. Sok csokit, ajándékot vásároltunk, és néhányan gofrit is ettek. Brüsszelben sok a szép park, és az utcák is sokkal tisztábbak, mint Budapesten. Délután esni kezdett az eső, de nem volt hideg. A hőmérséklet 10 fok körül lehetett.


Kirándulás Brüsszelbe

Este egy gyorsétteremben vacsoráztunk, majd szabadon sétálhattunk a városban.

Szállásunk Brüsszel belvárosában, a Hotel Astridban volt, ahol kétágyas, fürdőszobás szobákban kaptunk elhelyezést. Fél tízkor feküdtünk le.

Másnap a szállodában reggeliztünk. Ezután busszal mentünk az Európai Bizottság épületébe, ami egy hatalmas, modern üvegpalota, belsejében fákkal. Itt sok érdekes dolgot mutattak be az Európai Unió tevékenységével kapcsolatban, továbbá játékos feladatokat oldottunk meg. Lehetőségünk volt bolgár gyerekekkel megismerkedni és angolul beszélgetni. Később velük fogyasztottuk el a finom ebédet.


Kirándulás Brüsszelbe

Kora délután indultunk vissza a repülőtérre, ahol még volt lehetőségünk nézelődésre, vásárlásra.

Este fáradtan, de sok élménnyel gazdagodva érkeztünk haza.


Kirándulás Brüsszelbe

2002-2020 MERIDIÁN. Minden jog fenntartva. A weboldal tartalmának másodközlése, felhasználása csak a készítők engedélyével lehetséges.