MERIDIÁN
Az apáczaisok hírportálja

URL: http://meridian.apaczai.elte.hu
E-mail: meridian@apaczai.elte.hu
Viber, WhatsApp, SMS: +36-20-212-26-77
Facebook: https://www.facebook.com/meridianapaczai
Twitter: https://twitter.com/meridianapaczai
Instagram: https://www.instagram.com/meridianapaczai
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCBIN7hLFvsV1QSoxOgCYE4Q

Túlélés Szarajevóban – barátság a háború idején

2017. március 1. |  utolsó módosítás: 2017. március 1., 11:49

A Közös nevező projekt célja, hogy különböző körökből származó, más-más kultúrájú diákok alkossanak valamit együtt. A tárlatunk témája Szarajevó, az ottani háború, illetve az, ahogy ott az emberek már a háború előtt is békében éltek együtt, alatta pedig vallástól és származástól függetlenül segítették egymást. Görbe tükör lehet ez a mai kor emberei számára, szeretettel várunk mindenkit egy kis közös gondolkodásra!

1992 és 1995 között a boszniai háború idején a szarajevói zsidó közösség humaniátrius segélyszervezetté alakult, ahol zsidók, muszlimok, szerb ortodoxok és katolikus horvátok közösen dolgoztak nap mint nap, hogy élelmet, gyógyszert és reményt nyújtsanak az ostromlott város lakosainak. Ezt a nem mindennapi, ma is aktuális történetet mutatja be a Centropa új vándorkiállítása.

A megnyitó egyik érdekessége, hogy a kiállítást a Közös Nevező Oktatási Program keretében megvalósuló „Szarajevótól Szolnokig” című diákprojekt résztvevői mutatják be. A diákok a szolnoki Baross Gábor Műszaki Szakgimnázium, az ELTE Apáczai Csere János Gyakorló Gimnázium és a Scheiber Sándor Gimnázium tanulói.

A kiállítás 2017. március 28-ig tekinthető meg az Izraeli Kulturális Intézet nyitva tartási idejében.

Facebook-esemény »

Túlélés Szarajevóban - barátság a háború idején #apibackstage #apáczai #apáczaigimnázium #apáczaigimi #api #meridián #meridiánapaczai

Meridián (@meridianapaczai) által megosztott bejegyzés,


2002-2020 MERIDIÁN. Minden jog fenntartva. A weboldal tartalmának másodközlése, felhasználása csak a készítők engedélyével lehetséges.