Ajánló | Színház

A KOMA Bázis novemberi programajánlója
A cikk linkje:
2016. november 7. | utolsó módosítás: 2016. november 7., 14:53
Ez a cikkünk több, mint fél éve lett elhelyezve az oldalon.
A tartalma azóta elavulhatott!

A KOMA Bázis közösségi színház ajánlóját olvashatjátok.

November havi programunk:
2016. november 10. 19.30 – te tudod, én élem – közösségi színház, családtörténetek
2016. november 17. 19.30 – mesterdetektív – szórakoztató krimi
2016. november 19. 19.30 – te tudod, én élem
2016. november 25. 19.30 – kattogas@por.no – párkapcsolat és függőség

Apáczais diákoknak külön kedvezmény november hónapra: 1200 Ft.

XV. kerületi lakosoknak állandó kedvezmény: 800 Ft.
A kedvezményes jegyek kizárólag a következő elérhetőségeken vehető igénybe:
Kiss Mónika 06-30-99-78-273, monika@komabazis.org, jegy@komabazis.org

A KOMA Bázis 2014 óta közösségi színházként és közösségi helyként működik. 2014-ben és 2015-ben kerületi fiatalokkal együttműködve hoztuk létre Blokkoló és Cyberbully című darabjainkat egy általunk fejlesztett módszer segítségével, ami a résztvevők személyes érintettségén alapul. Mindkét témát – élet a panelban, internetes zaklatás – az ő történeteik, élményeik és tapasztalataik inspirálták. A résztvevők személyes beszámolóira és a több hónapos témafeldogozó próbafolyamatra építve született meg az előadás váza és szövegkönyve.

2016-ra már olyan vonzereje lett a KOMA Bázisnak, hogy nemcsak fiatalok, hanem felnőttek is megkerestek minket azzal, hogy szeretnének egy előadást létrehozni a segítségünkkel. Az előadás témáját, ahogy eddig is, a szereplők élete és élményeik szolgáltatják, középpontjában a család áll.

te tudod, én élem

Szereplők: Czendrey Csenge, Karlovitz Kinga, Katona Dóra, Kristóffy Róbert, Ragályi Balázs, Tormássy Viktória
Rendező: Zrinyi Gál Vince
Rendezőasszisztens: Anka Kristóf
Író: Mattyasovszky-Zsolnay Bálint, Zrinyi Gál Vince

Az előadás szereplője 6 civil (19-43 év), akik családjukról, megélt történeteikről, sikereikről és kudarcaikról mesélnek, megmutatnak egy-egy élethelyzetet, amivel mindenki nap mint nap találkozhat. Család. Mindenkire ez van a legnagyobb hatással az életben. És tudjuk, hogy nincs olyan, hogy normális. De nem tudjuk, hogy van-e mérce, ami alapján mondhatjuk a Te tudod, én élem szereplőire, hogy boldogok vagy sem.

„A boldog családok mind hasonlók egymáshoz, minden boldogtalan család a maga módján az.” – az Anna Karenina kezdőmondata.

„Tehát annak ellenére, hogy amilyen az apám és… tényleg abszolút, tehát itt nincs szó egyáltalán szeretetről, vagy semmi, de valahogy mégis… úgy érzem, hogy azért a része. De még nem is így fogalmazva, hanem lehet, hogy itt már inkább a szükségről van szó ugye, hogy anyagilag; satöbbi, gyerekekkel. Ugye édesanyám nem bírná egyedül, tehát lehet, hogy inkább… ha bírná, ha bírná, akkor biztos, hogy nem!”

A mesterdetektív és a kattogas@por.no darabokról a KOMA Bázis közösségi színház című cikkünkben olvashattok bővebben.

Közösségi színházi előadásaink célja, hogy a velünk együtt dolgozók átérezzék fontosságukat, megtanulják kifejezni magukat, irányítottan foglalkozzanak hétköznapjaik problémáival úgy, hogy közben észrevétlenül közelebb jutnak a megoldáshoz is, a nézők számára pedig hiteles, valódi, őszinte élmények és gondolatok közvetítésével nyújtanak betekintést élethelyzeteikbe és gondolkodásra késztessenek hétköznapjaink közös problémáiról.

Üdvözlettel:

Kiss Mónika
KOMA Bázis
06-30-99-78-273

Kapcsolódó cikkek

KOMA Bázis közösségi színház

Kapcsolódó linkek

http://www.komabazis.org
A legfrissebb cikkek a rovatban

Diákpolc a könyvtárban – csatlakozz Te is!

Majdnem két hete pakoltam ki az új könyveket az ajánlópolcra, azóta folyamatosan mondom az ismerőseimnek, hogy menjenek kölcsönözni, mert jókat raktam ki. A legtöbben persze nem tudják, miről is beszélek.

Túlélés Szarajevóban – barátság a háború idején

A Centropa Alapítvány szeretettel meghívja az érdeklődőket a Túlélés Szarajevóban – barátság a háború idején című kiállításának megnyitójára.

A KOMA Bázis novemberi programajánlója

A közösségi színház mint működési forma lényege, hogy a körülöttünk élő, civil lakosságot vonjuk be az előadások, színházi események létrehozásába, akár mint szereplő, akár mint író vagy háttérmunkás.

KOMA Bázis közösségi színház

A közösségi színház mint működési forma lényege, hogy a körülöttünk élő, civil lakosságot vonjuk be az előadások, színházi események létrehozásába, akár mint szereplő, akár mint író vagy háttérmunkás.

Az eltűnés sorrendjében

Az elzárt, apró településen élő nyárspolgár, az utakat karbantartó Nils (Stellan Skarsgard) életét szörnyű tragédia rázza meg: egyetlen fiát holtan találják. A kétségbeesett apa a kezdetektől fogva azt gyanítja, hogy gyermeke gyilkosság áldozata lett…

MERIDIÁN – az apáczaisok hírportálja
KÖZÖSSÉGI OLDALAINK:

 Facebook
 Twitter
 Instagram
 YouTube
ALMA MATER:


Impresszum | Médiaajánlat | Jogok | Adatvédelem | Technikai háttér
2002-2018 MERIDIÁN. Minden jog fenntartva. A weboldal tartalmának másodközlése, felhasználása csak a készítők engedélyével lehetséges.