Fizika-pontverseny

Ezen oldal internetes címe:
http://meridian.apaczai.elte.hu/fizika

Utolsó frissítés: 2018. április 23.

Ezen lap tartalmát dr. Siposs András szerkeszti. Ha üzenni szeretnél neki, írj a sipi@apaczai.elte.hu címre!

Tájékoztató

Feladatmegoldó fizika-pontverseny indul. (Elsősorban a felsőbb évfolyamosoknak, de lesznek az alsóbb évesek számára is megoldható feladatok.) Négyhetenként tűzök ki egy újabb példasort, amit otthoni (becsületi alapon: saját…) munkával kell megoldani, és a határidőig (nem muszáj, sőt lehetőleg NE az utolsó napon!) rendezett külalakban, A4-es lapokon, névvel-osztállyal ellátva kell beadni. A helyes megoldásokat, az elért eredményt, az összetett állást fordulónként közzéteszem, a kijavított beadványokat visszaadom. A „jutalom” elsősorban a tudásban, megszerzett rutinban jelentkező előrelépés, de nyilván a szaktanárok is értékelik majd az eredményeket.

Formálisan szakköri jelentkezést nem kell erre leadni, a beadott megoldásokat ennek tekintem. Lehet később is csatlakozni, de a jó év végi összetett eredmény, helyezés nyilván csak folyamatos és kezdettől meglévő jó teljesítménnyel érhető el.

Remélem, sokan fogtok részt venni ebben a „házi” versenyben (amely a végzősökre tekintettel 7 fordulóban, április végéig tart majd), és ez jó tapasztalatokat nyújt a különböző országos versenyeken (Mikola, Öveges, Jedlik, OKTV, Szilárd Leó, Eötvös stb.) való eredményes szerepléshez.

A feladatsorok tőlem átvehetők papíron vagy letölthetők erről a lapról (http://meridian.apaczai.elte.hu/fizika). Ugyanitt a megoldások és a verseny állása is nyomon követhető lesz.

Jó munkát, sok sikert kívánok!

Feladatsorok

Hetedik forduló (beadási határidő: 2018. április 20. 12.55) (Megoldások)
Hatodik forduló (beadási határidő: 2018. március 23. 12.55) (Megoldások)
Ötödik forduló (beadási határidő: 2018. február 23. 12.55) (Megoldások)
Negyedik forduló (beadási határidő: 2018. január 26. 12.55) (Megoldások)
Harmadik forduló (beadási határidő: 2017. december 20.) (Megoldások)
Második forduló (beadási határidő: 2017. november 24. 12.55) (Megoldások)
Első forduló (beadási határidő: 2017. október 27.) (Megoldások)

MERIDIÁN – az apáczaisok hírportálja
KÖZÖSSÉGI OLDALAINK:

 Facebook
 Twitter
 Instagram
 YouTube
ALMA MATER:


Impresszum | Médiaajánlat | Jogok | Adatvédelem | Technikai háttér
2002-2018 MERIDIÁN. Minden jog fenntartva. A weboldal tartalmának másodközlése, felhasználása csak a készítők engedélyével lehetséges.