Tízórai | Rövidhírek

Polgári engedetlenségi megmozdulás szerda reggel (frissítve) (#982)

2016. március 29. | utolsó módosítás: 2016. március 29., 20:20

A Tanítanék Mozgalom polgári engedetlenségi megmozdulást szervez 2016. március 30-ára (szerda). (A polgári engedetlenség oka, hogy sztrájkot a tanárok a jogszabályok miatt jogszerű keretek között nem tudnak tartani.) Arra kérik az ország iskoláit, hogy ezen a napon 8 és 9 óra között menjenek ki iskoláik elé, ezzel demonstrálva a kialakult helyzet miatt. Országosan egyre több iskola csatlakozik a megmozduláshoz, több helyen kockás ingben jelennek majd meg a tanárok és diákok.

Az Apáczai is csatlakozik a polgári engedetlenségi megmozduláshoz, így szerdán az első óra alatt szülői engedéllyel demonstrálni lehet az iskola előtt. Aki nem akar ebben részt venni, annak a teremben felügyeletet biztosítanak.

Mint ismeretes, a Tanítanék Mozgalom 2016. március 23-án éjfélig adott határidőt a kormánynak, hogy elfogadják azt a 12 pontot, amelyeket a Civil Közoktatási Platform (CKP) dolgozott ki, továbbá tárgyalásokat kezdeményeztek a CKP szakértői csoportjával, hiszen e pontok bevezetése elengedhetetlen ahhoz, hogy a diákok és a tanárok számára jobb körülmények között kezdődjön el az iskola a következő tanévben. Mivel érdemi választ nem kaptak, ezért szerdára polgári engedetlenségi megmozdulást szerveztek. Ehhez egy 21 pontból álló listát is közzétettek, mely ajánlásokat is tartalmaz a szerdai megmozduláshoz.
A rövidhír linkje:

Aktuális események

2019. augusztus 27. –
   2019. augusztus 30.

Gólyatábor  

2019. szeptember 2.
Tanévnyitás (tervezet)  


Napló »
MERIDIÁN – az apáczaisok hírportálja
KÖZÖSSÉGI OLDALAINK:

 Facebook
 Twitter
 Instagram
 YouTube
ALMA MATER:


Impresszum | Médiaajánlat | Jogok | Adatvédelem | Technikai háttér
2002-2019 MERIDIÁN. Minden jog fenntartva. A weboldal tartalmának másodközlése, felhasználása csak a készítők engedélyével lehetséges.