Tízórai | Rövidhírek

Polgári engedetlenségi megmozdulás szerda reggel (frissítve) (#982)

2016. március 29. | utolsó módosítás: 2016. március 29., 20:20

A Tanítanék Mozgalom polgári engedetlenségi megmozdulást szervez 2016. március 30-ára (szerda). (A polgári engedetlenség oka, hogy sztrájkot a tanárok a jogszabályok miatt jogszerű keretek között nem tudnak tartani.) Arra kérik az ország iskoláit, hogy ezen a napon 8 és 9 óra között menjenek ki iskoláik elé, ezzel demonstrálva a kialakult helyzet miatt. Országosan egyre több iskola csatlakozik a megmozduláshoz, több helyen kockás ingben jelennek majd meg a tanárok és diákok.

Az Apáczai is csatlakozik a polgári engedetlenségi megmozduláshoz, így szerdán az első óra alatt szülői engedéllyel demonstrálni lehet az iskola előtt. Aki nem akar ebben részt venni, annak a teremben felügyeletet biztosítanak.

Mint ismeretes, a Tanítanék Mozgalom 2016. március 23-án éjfélig adott határidőt a kormánynak, hogy elfogadják azt a 12 pontot, amelyeket a Civil Közoktatási Platform (CKP) dolgozott ki, továbbá tárgyalásokat kezdeményeztek a CKP szakértői csoportjával, hiszen e pontok bevezetése elengedhetetlen ahhoz, hogy a diákok és a tanárok számára jobb körülmények között kezdődjön el az iskola a következő tanévben. Mivel érdemi választ nem kaptak, ezért szerdára polgári engedetlenségi megmozdulást szerveztek. Ehhez egy 21 pontból álló listát is közzétettek, mely ajánlásokat is tartalmaz a szerdai megmozduláshoz.


Az új általános adatvédelmi rendelet (GDPR) és az EU bíróság 2019. július 29-i döntése következményeként megszüntetjük a rövidhírek oldalunkról engedélyezett lájkolásának lehetőségét. Természetesen a rövidhírek linkje a közösségi oldalakon belül lájkolható.


A rövidhír más oldalakon is meg tudod osztani a linkjének bemásolásával. A rövidhír linkje:

Az új általános adatvédelmi rendelet (GDPR) és az EU bíróság 2019. július 29-i döntése következményeként megszüntetjük a rövidhírek oldalunkról engedélyezett közösségi oldalakon történő megosztásának lehetőségét. Természetesen a rövidhír linkjének bemásolásával ezt továbbra is meg lehet tenni bármelyik közösségi oldalon.

Aktuális események

2019. december 16. –
   2019. december 20.

Karácsony  

2019. december 21. –
   2020. január 5.

Téli szünet  

2020. január 27.
Félévi osztályozó értekezletek  

2020. január 31.
Projektmunka beadási határidő  

2020. február 1.
Szalagavató Bál  


Napló »
MERIDIÁN – az apáczaisok hírportálja
KÖZÖSSÉGI OLDALAINK:

 Facebook
 Twitter
 Instagram
 YouTube
ALMA MATER:


Impresszum | Médiaajánlat | Jogok | Adatvédelem | Technikai háttér
2002-2019 MERIDIÁN. Minden jog fenntartva. A weboldal tartalmának másodközlése, felhasználása csak a készítők engedélyével lehetséges.